28 Октомври, 2016 23:30 1 209 0

Празник на шоколада в Париж

  • шоколад-
  • фестивал-
  • париж

Очаква се събитието да бъде посетено от 130 000 любители на сладкото изкушение

За три дни, от днес до неделя, Париж отново се превърна в световна столица на шоколада, съобщава в. "Фигаро".

В една от изложбените палати на експоцентъра на Порт дьо Версай се откри 22-ото издание на Салона на шоколада. В изложението, което е на площ от 20 000 квадратни метра, участват 500 производители от Франция и света. То дава възможност на посетителите да открият и вкусят шоколад от 5 континента. Очаква се Салонът на шоколада да бъде посетен от 130 000 души.

По повод на проявата френският Синдикат на шоколадопроизводителите съобщава, че през миналата 2015 г. французите са изяли 400 000 тона шоколад. Само по Коледа те са погълнали 33 565 тона шоколад, а по Великден - 15 180 тона.

Данните показват още, че френските шоколадопроизводители предпочитат да ползват какао от Кот д'Ивоар. Като цяло пазарът на шоколад във Франция е донесъл печалби от 3 милиарда евро за изминалата година. В сектора има 80 предприятия, в които работят 30 000 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: