Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 14:19 1 826 0

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки)

  • тайланд-
  • крал-
  • пумипон адулядет

Тайландците отдават последна почит на покойния Пумипон Адулядет

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки) - 1
Снимки: БТА/АР/XINHUA

Хиляди тайландци отдават последна почит на покойния крал Пумипон Адулядет, предаде ДПА. 

От 5 часа сутринта опечалените, облечени в черно, се покланят пред кралската урна, която е поставена до ковчега на монарха в Големия дворец в столицата Банкок.

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки)

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки)

Въпреки че тялото на покойният монарх не е в урната, както повелява традицията, а в модерен ковчег, тя заема централно място в поклонението. 

Големият дворец е определил дневна квота от 10 хиляди посетители, на които се разрешава да влязат в тронната зала, където са разположени урната и ковчегът. 

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки)

На желаещите предварително се раздават номера в близкия парк, но процедурата беше спряна заради огромния наплив от опечалени. Свидетели разказват пред медиите, че са прекарали нощта край сградата, за да успеят да влязат. 

След смъртта на крал Пумипон на 13 октомври все още не е определена дата за кремация, макар да се очаква церемонията да бъде вероятно след 12 месеца. Крал Пумипон Адулядет ще бъде наследен на трона от принц Ваджиралонгкорн. 

Кралят е мъртъв, да живее кралят (Снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА