10 Декември, 2016 17:37 1 254 0

Великият хоспиталиери на Малтийския орден посети Сърбия

  • суверенния малтийски орден-
  • доминик дьо ларошфуко-монтбел

Великият хоспиталиери на Суверенния малтийски орден Доминик дьо Ларошфуко-Монтбел проведе официално посещение в Белград на 8 декември.

Великият хоспиталиери разговаря в Белград със здравния министър на Сърбия Златибор Лончар.

По време на дискусията домакинът благодари на госта си за важните хуманитарни и социални дейности, предприети през последните години в Сърбия от посолството на Малтийския орден. Особено внимание беше обърнато на проекта "Пожелай си нещо със Суверенния орден на Малта", който зарадва стотици сръбски деца в неравностойно положение през 2015 г. и 2016 г. Той ще бъде продължен и през 2017 г.

На срещата е изразена признателност за работата на доброволците от Ордена и грижите им за болните и възрастните хора, както и за бежанците от Близкия изток в близост до границата с Унгария.

Великият хоспиталиери и министърът са обсъдили още възможността за подобрения в сегашното двустранно хуманитарно споразумение, което да го направи още по-ефективно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: