18 Януари, 2017 16:57 1 679 2

Новият Air Force One ще бъде супермодерен, но и по-евтин (ВИДЕО)

  • еър форс едно-
  • боинг-
  • самолет-
  • air force one
Новият Air Force One ще бъде супермодерен, но и по-евтин (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

„Боинг“ ще намалят разходите по програмата за подмяна на самолетите Air Force One. Компанията от Сиатъл ще се придържа към изискванията за по-малък мащаб, каза шефът й Денис Майлънбърг след среща във вторник с новоизбрания президент Доналд Тръмп.

Дискусията в Trump Tower в Ню Йорк беше втората между двамата. Майлънбърг обяви пред медиите, че той и Тръмп са постигнали "голям напредък за опростяване на изискванията за Air Force One и че разходите могат да бъдат допълнително намалени".

По време на разговорите е обсъждана още една програма на „Боинг“. Майлънбърг не даде повече подробности, но вероятно става въпрос за Super Hornet, който Тръмп разглежда като потенциална конкуренция за широкообсъждания F-35.

Новоизбраният президент не е казвал дали планира да съкрати F-35 – програмата за свръхмодерен изтребител на Lockheed, но през декември Тръмп изрази интерес към подобрена версия на Super Hornet.

Що се отнася до президентския лайнер, ВВС на САЩ планират закупуване на два нови Air Force One. През 2015 г. Белият дом избра „Боинг“ да построи милитаризирана версия на своя "747-8".

Новият самолет ще включва множество подобрения. В това число защитени комуникации и щит срещу ядрени атаки и електромагнитни удари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    2 0 Отговор
    Както се казва Тръмп ще се вози на нещо,построено от фирма,предложила най-ниската оферта.
  • 2 132

    2 1 Отговор
    А дано спре недоразумението F-35, което е най-абсурдния проект правен някога и става само за правене на пари.