Last news in Fakti

29 Януари, 2017 08:20 4 224 27

Разкриха за какво са разговаряли Путин и Тръмп

  • тръмп-
  • русия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • украйна-
  • разговор-
  • теми-
  • владимир путин

Обсъжда се кога двамата лидера да се видят лично

Разкриха за какво са разговаряли Путин и Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

От Кремъл разкриха какви са били темите на телефонния разговор между руския президент Владимир Путин и американския държавен глава Доналд Тръмп, който се проведе в събота вечер, съобщи ТАСС.

Подробно са били обсъдени редица международни въпроси, сред които борбата срещу тероризма, ситуацията в Близкия изток и арабско-израелския конфликт, иранската ядрена програма и случващото се на Корейския полуостров.

Темата „Украйна“ също е била обсъдена подробно между двамата лидери, които са се споразумели да си сътрудничат като партньори по всичките тези въпроси.

От Кремъл съобщиха също така, че приоритет са съвместните действия срещу големи заплахи, каквато е тероризмът. Обсъдена е била и координация на действията срещу „Ислямска държава“ и други терористични групировки.

Владимир Путин и Доналд Тръмп са се обединили и около тезата, че е нужно да се възстановят „взаимно изгодните търговски и икономически връзки“.

Доналд Тръмп е пожелал просперитет на руския народ, добавяйки, че американците таят добри чувства към Русия и нейните граждани. Владимир Путин от своя страна е казал, че същото се отнася и за руснаците към САЩ.

Телефонният разговор бе първият между Тръмп и Путин. Обсъжда се кога двамата лидери да се видят лично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 3 Отговор
    Четки и баданарки. Да видим кои ще са по добрите, след срещата им някога.
  • 2 Шляхтиц

    19 16 Отговор
    Надявам се на американските държавни мъже най-после да им дойде разумът в главите. Нищо по-хубаво няма от взаимноизгодно политическо, икономическо, технологическо и всякакво СЪТРУДНИЧЕСТВО. Русия до сега не е нападнала НИКОГО. Проблемът с Украйна възникна когато новоизлюпени богаташи измамници се наместиха в управлението на държавата и срещу солидни парични рушвети започнаха да ВКАРВАТ Украйна в ЕС. КРИМ винаги е бил руска територия е важен стратегически обект за РУСИЯ. Дойде ВИДОВ ДЕН и трябваше всичко да дойде на мястото си. Винаги Крим е бил РУСКИ. Даден е за стопанисване на БРАТСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА УКРАЙНА по времето на Никита Сергеевич Хрушчов. Нищо лошо няма в това. Но новоизлюпените капиталисти и демократи побързаха да тръгнат към Европа, без да се съобразят с факта, че без СССР и за Азия не стават. А Кримският Полуостров е важен за РУСИЯ за контрол на Черноморския Басейн. Русия никога не се е намесвала в проблемите на ГВАТЕМАЛА, ПАНАМА, ДЪРЖАВИТЕ ОТ КАРИБСКИЯ БАСЕЙН, НИКАРАГУА. Тези държави винаги са търсили помощта и намесата на най-близката географски Голяма Сила САЩ. И това е съвсем естествено и логично. Но когато в Полша, Румъния американците разполагат "ЗАЩИТНИ ПРОТИВОРАКЕТНИ СИСТЕМИ, съвсем естествено е РУСИЯ да направи КАКВОТО Е НЕОБХОДИМО. Хитлер на времето подписа със СССР договор за ненападение и навлезе без обявяване на война. Преди Украйна да поиска да влезе в ЕС, проблем с Крим нямаше. България произвежда СЪВЕТСКО ОРЪЖИЕ без не

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Шляхтиц

    22 13 Отговор
    необходимите лицензии. Докато бяхме БРАТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СТРАНА проблеми нямаше. Докато бяхме БРАТЯ, бензинът за камионите ЗИЛ и ГАЗ, струваше осем стотинки, за леките автомобили Волга, Москвич, Вартбург, Трабант и Шкода, струваше двадесет и две стотинки. Живея в жилище с локално, централно отопление. Служителите на отоплителната централа минаваха на проверка по жилищата и предупреждаваха ДА НЕ ЗАТВАРЯМЕ КРАНОВЕТЕ НА ОТОПЛИТЕЛНИТЕ РАДИАТОРИ. Ако ни е топло, да отваряме врати и прозорци. Цената на мазута е четири стотинки и ние си я плащаме. Ако заявеното количество мазут не се изгори, за догодина може да намалят лимита и ако се случи тежка зима да стоим на студено. Много подигравки се изсипаха по адрес на ПРОФЕСОР ЮЛИАН ВУЧКОВ от палячовците на предаването господари на ефира. Малко хора са обърнали внимание на една от многото умни приказки, които изрече този ПРОФЕСОР: ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ПАТРИОТ. Днешните управници разпродадоха БЪЛГАРИЯ за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, за да вземат комисионни и за една нощ да станат милионери. Но всички, които се поблазниха да на направят, явно не се отличават с особен интелект след като са се направили, че не знаят приказката: ОТ КЪДЕТО ДОШЛО, ТАМ И ОТИШЛО.
  • 4 Morgoth

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шляхтиц":

    17.09.1939 СССР нахлува в Полша, а два месеца по-късно във Финландия - страни виновни единствено с това, че са съседни и съответно спират териториалното разрастване на СССР.
    Разбира се Русия е много далеч от опита на САЩ с насаждането и подкрепянето на марионетни правителства с помощта на самолетоносачи, но това по никакъв начин не прави руснаците ангелчета.
    Кой точно и защо запали Украйна ще кажат историците, ама след 200 години, дотогова прав ще бъде победителя. Най-важното обаче в момента е да се кротне малко обстановката, защото втората световна и тя започва с няколко присвоявания на земи и ответните договори за военна защите от тези които са се видяли като следващите.

    Коментиран от #21

  • 5 Апостол

    16 16 Отговор
    Когато бяхме братя ,аз можех да стигна до сливница , 15 год. се чакаше за кола ,бяхме кат северна корея. Ако много ви харесва техната икономоческа и политическа система , кво чекате ? Що още стоите в европа? Тук имате избор, а там по лесно просто нямате думата. ДА ВИ НЯМА ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 До Апостол

    19 8 Отговор
    Знаеш ли кое е жалкото? Че и при невероятно добрата образователна система преди 1989г, не си се научил да пишеш правилно! Явно и говоренето ти е същото, тъй че вземи ти се скрий и не се излагай! Колата и ходенето отвъд Сливница не са мярка за култура, каквато най - много липсва на българското общество сега!

    Коментиран от #14

  • 7 jambazina

    8 0 Отговор
    Говорили са как се дели баница.
  • 8 кроко

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Апостол":

    Апо, теб някой да те пита нещо сега? Като гласуваш, било то на избори, било то на референдум, няква файда да си видял? Парите пак ги разпределя държавата, контрола пак държавата, монопола пак държавата го прави. Някой бръсне ли я нашата държава за нещо, било то в международен, било то в регионален план? Някой пусна ли му нещо фандък на тиквата когато толкова пъти прее.а националните ни интереси за да угоди на господарите си? Някои ще кажат че виновни за това са управляващите, всички от които са от бившата комуниситическа власт. И са прави да мислят така, но има една подробност - много от тези управляващи, са насадени и използвани именно от западните демократи, а на тях хич не им пука какво става вътре в държавата, важното е управляващите да им играя по свирката.

    Дори и да допуснем че и преди сме били колония, не мисля че има смисъл да разискваме при чие колониално управление сме били по-добре. Въпроса е че не трябва да сме ничия колония, сямо че такива като теб си мислят че сега сме независими и имат избор. И заради тая заблуда не се усещаш как гласуваш просто за новото колониално управление. А всъшност избора, дето го имаш, е или летището или да стискаш със зъби и да търпиш. Да не би някога да е липсвал тоя избор? Всеки, който е имал желание, е намирал как да се махне. Всеки, който е имал желание да работи, е работил. А тези, които в днешно време реват „ама ако не бяха комунистите,аз щях така и така да стана, а те незнам си какво развалили”, тях и в ус
  • 9 кроко

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Апостол":

    .... тях и в условията на демокрация да ги сложиш, пак ще намерят как да хвърлят върху някой друг вината за собствения си мързел и некадърност. Само че сега живеят по-мизерно, щото я няма държавата да осигурява минимум за всички.

    Коментиран от #10

  • 10 Апостол Костов

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Тебе също не те пита никой , но това не ти е попречило да напишеш една камара глупости .
  • 11 onq s konq

    3 12 Отговор
    Този пък защо толко ниско пада та да говари с рушняци ???
  • 12 Българин

    7 3 Отговор
    До 1989 България беше държава с икономика след 1990 започнамасовото раграждане на двора и бандата на Винету сложи край на падналата България,продадаха всичко,това,че през годините в които сме били "колония" сме чакали 15 години за кола признавам,че не е било правилно!!!!!Но сега къде е България,какво имаме сега нов президент имам чувството,че и той ще обслужва чуждите интереси!!!!
  • 13 Гост читател

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Шляхтиц":

    И България има много територии ,дето винаги са били наши ,но се си ги анексираме,нали? Що? Ако всяка държава си прибере територията дето е била нейна в миналото , ще стане пълен хаос и тотална война. Не може така . Тва е супер тъп аргумент- винаги е било тяхно. Добруджа е била се наша ,нали? Ми да си я вземем от Романеще. Не става така.Вие русофилите ,винаги сте ми били интересни ,как сте заслепени от силна светлина и не виждате реалността. Много здраве на всички.
  • 14 Гост читател

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "До Апостол":

    Колега, Апостола очевидно пише на жаргон.Като си толкова образован, как не го разбираш?
  • 15 Мечтател

    8 1 Отговор
    Не мисля,че строя пречи за развитието на една страна Китай нали кара комунизъм,това попречи ли и да стане супер сила???Мисля,че двата строя Демокрация и Комунизъм биха сътворили перфектния свят,и едния и другия строй имат своите недостатъци чрез съюз биха запълнили липсващите си парчета!!!
  • 16 Гост читател

    11 8 Отговор
    Едно нещо не проумявам.По коментарите и плюсовете и минусите, се вижда ,че България е пълна с русофили.Защо бе хора, не излизате на избори ,гласувайте и обърнете курса и посоката на България? Ама предпочитате да карате западни коли,нали? Предпочитате децата ви да учат във Великобритания и Франция ,а не в Русия,нали? Що така, не знам. Само едно последно нещо- БВП на Русия е по-малък от този на Италия.
  • 17 До гост мечтател

    5 1 Отговор
    Колега, както се изрази, Апостол да си говори жаргона с бабите пред блока, в интернет пространството да си спазва книжовната форма на общуване!
  • 18 Не Гост читател а постоянен

    5 4 Отговор
    Затова неразбираш много неща. Може да имаш голяма глава ама нищо в нея няма и е безсмислено да ти се обяснява. То и коня има голяма глава ама тегли цял живот каруца, та и ти с твоята глава още не си проумял . Ти в кой отрасъл си създал или отличил с творение или достижение? Разбирам пречел ти е СССР, а дядо ти с какво се предвижване до работа с Опел блтс или със Ситроен - дйо шеву Или с ди и и ! Всеки иска да живее сносно според труда си и възможностите си. Вярно днес едни имат ама тези дето гледат витрините са повече от тези дето купуват. Затова живота тук замира а този дето в джона има той за чужбина все умира. Като си голяма ГЛАВА и казваш че само ЕДНО не разбираш, направи така че и ти и другите да се гордеем с твоите дела. Покажи че всички сме щастливи у дома да учим и бивеем. Но ГОСТ ЧИТАТЕЛ ти си прав в едно че си само гост, ти не си дори един от нас ти си чужд за нас ти си просто малодушен егоист. Не е важно само ти да си устроен но и страната като цяло. Не щастие и възможности за едни а за други борба за оцеляване в мизерни старини! Те в това се състои филисофията. То и коня има голяма глава ама . . . А казваш че само едно не разбираш. Но не е така, много празнини има в твоята глава. Чети повече и не бъди само гост щото ще си идеш от таз земя все тъй ПРОСТ!

    Коментиран от #24

  • 19 Подслушвач

    9 5 Отговор
    През целия разговор Трамп се е молил на Путкин да не публикуват филма на който се опитва да вдига салама с руска проститутка при посещението си в Масква преди 3 години.
  • 20 До оръфлека ГОСТ

    12 5 Отговор
    Чакахме ви 25 но надежда няма за просвет! От такива кат теб ясно е че файда НЕТ. И от вашият ЕС само обещания и условия, но за интеграция, , строителство и съвременни технологии и висок живнем стандарт - ни дума, ни вопъл, ни стон! Единствено ЗАЕМИ т.е. ДЪЛГОВЕ. И вместо прогрес имаме РЕГРЕС. Ние бедните ще стоим в България и ще възстановяваме дълговете а вие ще гледате от вън. Всичко дето имахме им дадохме и ангажименти налудничави приемахме, но Шенген не премахнаха. Отъждествяват ни като цигани или Ориент. Колко да чакаме още, та мие при Тодор Живков бяхме като хора , държава , като авторитет на вън - къде къде по-добре. Да имаше изгъзици но те идваха от такива КОНСКИ глави дето искаха чужбина и ненавиждаха своята родина. Запада и 5 пари не дава как Ганьо днеска оцелява виж оръжие му щедро дава от Русия да се отбранява. Русия от магарищари и воловари на крака ни изправи. Русия от война опожарена и разрушена с 26 милиона жертви и четети пъти повече ранени и осакатени, от себе си отделяше и на нас даваше и дори и безвъзмездно - повече като на брат. Уроди могат днес да преиначават очевидната разлика между ЗАПАДА и РУСИЯ. Америка отива на сближение а ние пак сме в първа глуха! СЛАВА РОССИИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ В МИР И ДРУЖБ С. РУСИЯ! Друг път няма.
  • 21 Бай хой

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Айде вземи се поограмоти малко и стига с тия нпо лозунги. На 14 септември полското правителство капитулира и на практика Полша не с8ъществува и няма как някой да нахлуе. В действителност войските на СССР нахлуват срещу вермахта и са единствените които са посмяли тогава. Така спечелват доста голямо разстояние което се оказва много полезно. Барбароса стартира от по задни позиции и не достига Москва. Къде е полша къде усрайна?

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Хойьооо..!Къде си тръгнал да промиваш мозъци без вода бе?!Кого ще убедиш че Русия е "освободила" някой,след като 45ГОДИНИ ЗАБРАВЯ ДА ГО ОСТАВИ НА МИРА ПОД ПРЕДЛОГ,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ОСВОБОЖДАВА?А ако освободеният посмее да каже че ВЕЧЕ Е ДОСТАТЪЧНО "ОСВОБОДЕН"-следва немедлено "Бе я вземи тия танкове бе нахалник неблагодарен"!/Унгария,Чехия/...
  • 23 Хан Курт

    2 1 Отговор
    Сега ще седнат на голямата маса и ще си поделят Сирия и Украйна.България пък ще е пак провинция на Турция за 500 години веднага след като се разтури ЕС (до 10 години ЕС ще е история като СССР).Поне тогаз няма да има криза и безработица.Мутрите и крадливите индивиди ще дадат фира.
  • 24 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не Гост читател а постоянен":

    Публикувано във факти.бг: само ЕДНО не разбираш, направи така че и ти и другите да се гордеем с твоите дела. Покажи че всички сме щастливи у дома да учим и бивеем. Но ГОСТ ЧИТАТЕЛ ти си прав в едно че си само гост, ти не си дори един от нас ти си чужд за нас ти си просто малодушен егоист. Не е важно само ти да си устроен но и страната като цяло.

    Поздрави за позицията Ви За съжаление много малко хора мислят така, всеки гледа да се спасява сам и не проумяваме че така е по-трудно от колкото ако сме единни.
  • 25 Диди

    1 1 Отговор
    До ГОСТ ЧИТАТЕЛ.С твоето изказване си прав,но не обръщай внимание на това,което русофилите пишат.Те винаги възхваляват Русия.Ние искаме в Европа да има мир,а не агресори.Взимай по често участие по форумите.
  • 26 ИВАНКА Д

    1 0 Отговор
    ВСЯКА ВЕЛИКА СИЛА Е АГРЕСИВНА.ВЪПРОСЪТ НИ Е ИСКАМЕ ЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ХИТРИНО.ТОВА ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ,АКО ХИЛАРИ И ПЛЕВНЮ БЯХА НА ВЛАСТ.СЕГА ,КАТО ЧЕ ЛИ АПОКАЛИПСИСЪТ СЕ ОТЛАГА.......
  • 27 Шляхтиц

    0 1 Отговор
    Моите най-дълбоки почитания към коментатора КЪМ ОРЪФЛЯКА ГОСТ. Никога България не е била по-добре от времената, когато беше под крилото на ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. Никога бившите съюзни съветски републики не са били по-добре от времената, когато бяха в състава на ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ. Сега на всякъде има войни, убийства, терористични актове, мизерия, ровене по контейнерите за отпадъци, разруха. МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ. ИСКАМ ТОТАЛИРИЗЪМ. БЕЗПАРТИЕН СЪМ, НО ИСКАМ ТОДОР ЖИВКОВ. НЕ ИСКАМ БЕШЕПЕ, НЕ ИСКАМ СОЦИАЛИСТИ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания