Last news in Fakti

11 Февруари, 2017 18:39 4 834 17

Русия организира касапница за Ислямска държава

  • русия-
  • ислямска държава-
  • удар

Падна най-укрепения пост на групировката

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от руските военни, успяха да превземат селището Тадеф, съобщи ТАСС.

Това се смята за най-укрепения пост на групировката Ислямска държава в района на Ал Баба. Така силите са достигнали до линията, разделяща ги с района, който действат бунтовниците от Сирийската свободна армия и турските сили.

По данни на руското министерство на отбраната ликвидирани са били около 650 терористи. Унищожени са и 18 превозни средства. В момента Ал Баба е напълно изолиран.

От една страна към него приближава сирийската армия, а от друга бунтовническите сили. Всички пътища за изтегляне на терористите са отрязани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    52 10 Отговор
    Русия единствена показа максимална резултативност за кратък период от време!!
    Какви партенки, ушанки, пиянки ви гонят не ви знам!!
    ФАЩ и целокупната сволоч от 15 години , нямат един ефективно решен конфликт!!!
    Само корупция и дестабилизация!!!
    Русия мачкааай!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Трол

    17 7 Отговор
    Световната общественост е в очакване Деса-Стоян-То да зададе поредния си тъп въпрос. След което търчи до Козяк и брои центрове.

    Коментиран от #6

  • 3 момчилов

    8 8 Отговор
    аз отивам в анадола да лекувам джихадисти!
  • 4 Kcaniba

    10 30 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Добре си спомням как ефектно пияните партенките решиха конфликта в Афганистам и после избягаха от там. А ушанки нас не ни гонят , те тебе гонят тролче и бояръшника още яко те гони и лосиона за вана те гони и още много работи...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    2 15 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    наи-после след каински усилия двете армии се справиха частично с 3000 терориста ,изтирпаики местното население на ал баб и околията.дано обаче сега не се подкарат едни други ,за което има индикации щото тогава ще стане страшно.тва за изтрипането не е метафора ,а конкретика.точните руско-турски оръжия направиха на каима местните .има доста клипове в нета,но да не се гледат от хора със слаби нерви.няма нищо общо с освобождаването на мосул и пробива към рака на нато коалицията ,ни като ефективност ,ни като разрушения и жертви сред цивилните.показателен е факта че западните терористи в идил вече отказват да се дислоцират в ирак ,а предпочитат да се бият срещу асад и турците.
  • 7 Бай село

    32 0 Отговор
    Каква е тая Ислямска държава? С кои страни граничи, коя е столицата и , от къде черпи сили и средства, какво я прави непобедима толкова въпроси без отговор! Това е някакъв феномен, който не може да бъде победен от страни ,като ,Турция ,САЩ, Русия, Англия ,Франция ,Германия а бе всички страни членки на Нато плюс Русия. Това е някаква афера, от която едни точат облага, други се държат в не видение , а трети плащат с живота си!
  • 8 Бай хой

    18 3 Отговор
    Десо ма, ми то преди да започнат сащ и нато да напредват и в афганистан и в сомалия и в нигерия и в кения и в йемен и в ирак, ив тунис и в сирия и в либия и в египет изобщо нямаше никаква ислямска държава.
    Хамериканците от няколко години вече тръбят че ще освободят Ракка. Единствено познават че там може би ще се реши съдбата на иьил.
    Съвсем скромно ще напомня че само аз преди няколко месеца предположих че отново законната сирийска армия подкрепяна от Русия ще атакува реално джахидистите в Ракка подкрепяни от сащ и широката им терористична коалиция.
    Повтарям законната сирийска армия а не терористите от така наречената свободна сирийска опозиция. Главорезите джахидисти каквито и романтични имена да им пришият сащ и нато си остават изверги. Десиии, една глупост колкото и умно да я ка еш си остава глупост все пак.
  • 9 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    за съжаление се случва тва дето е наи-лошия сценарии,а именно воина между турци и руснаци .едните като подкрепящи свободната сирииска армия ,другите асад.боевете вече започнаха,дано ердоган и путин се разберат иначе става много лошо!
    https://www.youtube.com/watch?v=Kmip1Y8jlhM

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Аууу, турците барабар със сирийските терорист срещу Русия и Сирия!!! Не е като иракски военния да преминат на страната на ИД и срещу САЩ!

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    кво искаше да кажеш в този си пост?
  • 12 Voz

    1 2 Отговор
    Kakvo sa furlili na tam 650 4oveka da umirat atomna bomba li :))
  • 13 Трол

    10 2 Отговор
    Стоенчо мамин да не плямпа много щото в началото пишеше как Мосул ще го превземат за няколко седмици, пък те станаха няколко месеца
    Ама то така щото пазели мирните граждани и отсявали от тях идилците, един по един. Да не ми описва как руси и турци едва се справили с 3000 терориста,щото в Мосул останаха преди атаката на коалицията около 5000 срещу 50-60 000 иракска армия. Изобщо на некадърния трол как му дават ценчета от Козяк не ми е ясно. Много им е паднало нивото на соросчетата.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    два пъти са повече в мосул ,а и все още има и територия около града ,но заложниците им са 750 хиляди към момента.само че ирак изгради лагери за бежанците и тактика дето почти не разрушава града и инфраструктурата.все пак тва си е техен град и внимават,дори не пуснаха шиити и кюрди в самия град за да няма етнически чиски.в ал баб наблюдаваме тактиката на алепо ,а именно масови бомбандировки и унищожаване на всичко дето се движи независимо дали са цивилни или ислямисти.тва обаче не помага особено на турците дето дават сериозни загуби и маса време не можеха да мръднат и не само не можеха ,но и на два пъти бяха разбити и бягаха от завзетите територии.при асад бе подобна ситуацията.сега обаче се създава особено опасна картина при общите военни деиствия на ердоган и асад ,което може да доведе до воина между русия и турция с всички последици.дано уговорките на ердоган и путин издържат.тва го казвам абсолютно искренно .

    Коментиран от #15

  • 15 Трол

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не се обяснявай. Знаем те. Ти ги брои в Мосул. Чакаме и тази година Русия да фалира по твои гадания и предсказания. Тичкай до Козяк за нови инструкции и центчета.

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    за да не ти обяснявам е нужно да спреш да ми пишеш,няма как да ми пишеш глупости и да чакаш да си мълча.русия както ти казах е фалирала от година и половина.реално доизяжда малкото останали и резерви .

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Викаш, знаеш кога едно дружество е фалирало, а?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания