12 Февруари, 2017 12:48 1 497 1

Масова евакуация в Солун

  • евакуация-
  • солун-
  • гърция

Евакуирани са 75 000 души

Масова евакуация в Солун - 1
Снимка: БТА/АP

75 000 души бяха евакуирани от гръцкия град Солун, съобщи „Екатимерини“.

Евакуацията се налага заради обезвреждането на голяма бомба от Втората световна война. Бомбата беше открита под бензиностанция по време на изграждането на нов път,

Експерти вече са пристигнали в града, за да обезвредят взривното устройство. Смята се, че бомбата е хвърлена от английски или американски самолет през 1944 г. Тя тежи около 200 кг. и евентуален взрив би причинил огромни щети.

Абсолютно обезопасен е район от 1.9 км. в района на мястото на бомбата. Това е най-голямата евакуация след Втората световна война. Обезвреждането на бомбата може да продължи шест часа. В евакуацията участват стотици доброволци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето яки

    0 0 Отговор
    Лоша работа, дано да мине безопасно обезвреждането.
Новини по държави: