21 Април, 2017 20:52 2 071 22

САЩ категорични: Асад има химически оръжия

  • джеймс матис-
  • сирия-
  • сащ-
  • башар асад-
  • отбрана-
  • оръжия

Няма съмнение в това, заяви американският министър

САЩ категорични: Асад има химически оръжия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че сирийският президент Башар Асад все още притежава химически оръжия, предаде Би Би Си.

„Не може да има съмнение в международната общност, че Сирия разполага с химически оръжия, което е в нарушение с договореностите и твърденията им, че са ги премахнали“, заяви Матис.

Той подчерта, че това нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и въпросът трябва да бъде разгледан на дипломатическо равнище.

Американският министър сподели също така, че режимът на Асад е преместил бойните си самолети в различни точки на страната след ракетните удари на САЩ.

Американските въоръжени сили атакуваха сирийска база малко след информацията, че режимът е използвал химическо оръжие срещу местното население. От Вашингтон заявиха, че силите на Асад са убили над 80 цивилни, голяма част от които деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    40 6 Отговор
    Същият сценарий като Садам и ядрените оръжия, които така и не намериха.
    Този път ще ядат дървото от руснаците ми се струва.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    7 38 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Можеш ли да посочиш не цял,а ПОЛОВИН ПРИМЕР ОТ ИСТОРИЯТА,ПРИ КОЙТО САЩ ДА СА "ЯЛИ ДЪРВОТО" ОТ РУСИЯ?Ама "така ти се струва"...то и на алколхолиците им се струва че по земята пълзят пълчища мишки,но това си е психическо заболяване.

    Коментиран от #3, #13, #15, #18

  • 3 да се вземе предвид

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Скоро ще ти посочим, даже няма да е само един примера. Ясно е, че САЩ искат да влязат в Сирия и да дерибействат там както правиха и на други места, само че не взимат предвид моментните си възможности и тези на опонентите. Щото ако някой още не е разбрал ситуацията няма нищо общо с тази през 90-те години, когато пияният Елцин разпродаваше и подаряваше държавата в опит да угоди на западните робовладелци, а Китай още не беше сътворил своето икономическо чудо. Сега краварите ще изядат дървото което са заслужили много отдавна, а покрай тях и някои от подлогите им.
  • 4 ДО КОНЯ

    28 6 Отговор
    КОН ЛИ СИ МАГАРЕ ЛИ СИ ОВЦА ЛИ СИ МИШОК ЛИ СИ ????СМЕНИ СИ НИКА БЕЛКЕМ ТЕ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО ХОРАТА КАКВИ ГИ ДРЪНКАШ!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    8 25 Отговор

    До коментар #4 от "ДО КОНЯ":

    Само тъпунгер може да си мисли,че никът има някакво значение относно сериозното или несериозно вземане.А какво да кажете ВИЕ РУСОФИЛИТЕ,НЯМАЩИ ИЗОБЩО НИКОВЕ?Та кой е овцата или мишката?А дали съм вземан на сериозно...ДОРИ ОЩЕ НЯКОЙ ПИШЕ С МОЯ НИК...тъй както не ти харесва.А кой е твоят ник и някой накога писал ли е с него?А по повод на думите ти "какви ги дрънкам"...точно такива,на които ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕШ ДА ОПОНИРАШ И СЕ ГЕПИШ ЗА НИКА МИ КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА:)
  • 6 Бясното куче и Патока Дони

    19 7 Отговор
    Май се чудят как да се откажат! Сирия, Корея, Ирак, Йемен, Иран, Либия, Украина, цветната в Русия? Естония, Латви, Литва, Полша, Румъния, СЪРБИЯ и Балканите! Дигнаха им се нещо веждите щот не са хич за туй корави!Ще къкат в памперсите както стоят мирно и прави! Мечките им танцуват всяка вече от Аляска до Корея и Япония! СЛАВА РОССИИ! СЛАВА ПУТИНУ! Ех къде са ни трите окомплектовани български армии и руските комендатури? До Босфора да го лъхнем на УРА и "На Нож!", както през 1914 та година! Ама Иван Костов да са моли в неговия институт по управление на кризите, че като Кадафито ще срещне кризата в канавката!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Защо бясното куче си хапи устните ?

    17 6 Отговор
    Къде са му зъбите? 36 Мухавки от Сирия ги хвана липста. Армадата уж за Корея а в Австралия била, днеска говорят за Мирен способ ? Казвал съм го и пак ще го река: слаби им са гайките, мекушави между краката а и кибрита им е влажен и не пали! СЛАВА РОССИИ !
  • 10 гост

    19 4 Отговор
    Тези боклуци навремето по същата схема нападнаха Садам Хюсеин . Но този път ще ядат х--
  • 11 еделвайс

    19 2 Отговор
    Мдаааа те и за Ирак така казаха пък после се оказа сапунка разбира се след като го опропастиха
  • 12 no name no face no number

    14 2 Отговор
    Човек на вас не може да ви вярва, а и не трябва. Само плямпате и никакви доказателства. Какво сте се заяли с човека, нямате ли си вътрешни проблеми за решаване??? Ако ООН трябва да решава ок, въпреки, че си е ваше пак, но вие еднолично късе сте се засилили отново? Нямате ли спирачки? Егати и държавата нагла.
  • 13 гостуващ

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Как да ти намери пример като присъствието на сащ в Историята е само 3 века, а Историята е на повече от 100 века. А пък даже малката и незначителна България е на 13 века. Логично е (след справка с Историята), че примерите предстоят. Но преди да се захванеш с Историята залегни над таблицата за умножение докато гладкият ти мозък "погрознее" от понатрупани бръчки. Още е прекалено "красив".
  • 14 Дипломат

    12 1 Отговор
    Ма няма съмнение,той и Садам имаше.А от кога се интересуват от решенията на ООН?
  • 15 Скептик

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Виетнам.
  • 16 Асад

    12 2 Отговор
    Ей,човек да не реши да вечеря фасул,направихте ме по-черен и от Обама.
  • 17 jimmy

    8 2 Отговор
    чафутски лъжи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 VMORO

    6 1 Отговор
    Този Матис да няма случайно "македонска" жилка?!?!? "Немам доказ, али тврдим..."
  • 20 Кох

    7 0 Отговор
    Дано да не се стига до рестарт на планетата.
  • 21 ЩЕРЕВ

    5 1 Отговор
    ТОЙ И САДАМ ИМАШЕ АМА СЕ ОКАЗА ЧЕ НЯМА. ТА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ И АСАД НЯМА. АМА ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГО ХАПНЕТЕ КВАДРАТНИЯТ КРАВАРЧЕТА ТОВА НЕ Е ИРАК И ЛИБИЯ.
  • 22 ЕБ И ГИ

    0 0 Отговор
    Не зная за Русия и Америка но гледам, че има много и начесто премахнати коментари!!! Това ми прилича на демократично и свобода на словото.
    ХА ХА ХА Демокрация.
    Кое е това животно? От главата до опашката е дьлго 3 метра. А от опашката 3.20 метра. За правилен отговор давам 50 евро.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания