21 Април, 2017 20:42 1 647 1

Талибани атакуваха военна база, има жертви

  • афганистан-
  • талибани-
  • военни-
  • база-
  • убити

Талибаните са били облечени като афганистански войници

Талибани атакуваха военна база, има жертви - 1
Снимка: БТА/ AP

Талибани атакуваха ключова военна база в северната част на Афганистан. Облечени с военни униформи, те убиха най-малко осем военнослужещи, предаде „Ал Джазира“.

Единадесет други са били ранени при нападението. Американски военни предадоха, че талибаните са убили и ранили повече от 50 афганистански войници.

Няма информация за пострадали американци. Властите обявиха, че терористите са били облечени с униформи на афганистанските въоръжени сили.

Възможно е броят на жертвите да се увеличи. Световните агенции информират за десетки убити и ранени. Това е най-смъртоносната атака в страната през последните седмици.

Провинция Балх, където се намира нападнатата база, е сред относително спокойните афганистански провинции, но това е втората подобна атака срещу обект на силите за сигурност за последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Каква изненада. А крава бойс са очаквали нападение от облечени в северно корейски униформи. И грее там хамериканската мечта и демокрация.
Новини по държави: