Last news in Fakti

25 Май, 2017 11:16 1 388 9

САЩ и Русия разширяват комуникацията си в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Целта е да се избегнат военни инциденти

САЩ и Русия разширяват комуникацията си в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ и Русия засилват военната комуникация по между си, за да избегнат военни инциденти в Сирия, съобщи „Ройтерс“.

Към момента бойците на Ислямска държава губят все повече територия, а военното пространство над страната става все по-пренаселено. Информацията е на генерал – лейтенант Джефри Хариган. Той оглавява американските военновъздушни сили в Близкия Изток.

През 2015 г. Русия и САЩ се съгласиха да установят комуникационни връзки за пилотите си в Сирия. Целта беше да се избегнат инциденти в небето.

„Трябваше да увеличим мащаба на комуникацията за избягване на сблъсъци, която водим с руснаците. Взимаме предвид по-сложната обстановка с въздушното пространство, в което работим. Разширяваме контактите си“, заяви Хариган.

Съобщава се дори за инцидент, за който руснаците са се извинили. Това е станало, след като руски самолет е прелетял неправомерно над американски самолетоносач.

Все пак се пояснява, че на този етап не е възможно директно сътрудничество между двете страни в региона. Причината е, че Русия подкрепя режима на сирийския президент Башар Асад. В момента САЩ готвят офанзивата на сирийските бунтовници към Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    6 7 Отговор
    Трябва да има такава комуникация! То и преди имаше, но джуджето я прекрати, заради бомбардировката с ракети на летището.

    Коментиран от #2

  • 2 петъо

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    я хубаво чети другарю от козяк когато пристигна държавния секретар на САЩ В МАСКВА го възнобовиха по нареждане на ТОВА ДЖУДЖЕ според теб който е президент и ако имаш малко самоуважение няма да наричаш държавен глава така ама где в вас съвест козяк и съвест

    Коментиран от #7

  • 3 onq s konq

    5 8 Отговор
    Самото присъствие на Русия в Сирия се основава на "поканата" на "законното сирийско правителство" към нея за ВОЕННА ПОДКРЕПА...т.е. ДА Я ПАЗИ от ВСЯКАКВИ ДРУГИ ВРАГОВЕ НА РЕЖИМА.В случая обаче Русия не само че не пази въпросното правителство,но дори се съюзява с ВРАГОВЕТЕ МУ-КАКТО С ТУРЦИЯ ТАКА И СЪС САЩ,които пък дори покровителстват сирийските бунтовници!?!И възниква въпросът-КАКВА ИГРА ИГРАЕ РУСИЯ В СИРИЯ И ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО ТОВА С ОФИЦИАЛНИТЕ Й ИЗЯВЛЕНИЯ ПРЕД МЕЖДУНАР ОБЩНОСТ...или това са само нагли и безскруполни политически лъжи,на които вече никой на света не вярва?
  • 4 кики

    6 9 Отговор
    Русия подържа престъпния режим на Асад и му помага в извършване на геноцида срещу Сирийския народ,Русия има опит в тези неща
  • 5 кики

    4 9 Отговор
    Маккейн: Путин е бандит и убиец
  • 6 кики

    5 4 Отговор
    Правителствата на Русия и Сирия отрекоха да са участвали в химическата атака. Тази нощ обаче Русия блокира вот на резолюция в ООН, която осъждаше атаката в Сирия. Според представителите на Путин Западът твърде рано е осъдил Асад, без да има достатъчно доказателства за това.
  • 7 112

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "петъо":

    Това джудже не заслужава никакво уважение. Той е лъжец, крадец , кървав сатрап, убиец на жени и деца.
  • 8 кики

    1 5 Отговор
    Общото събрание на ООН прие резолюция за създаване на специален орган за документиране на най-сериозните нарушения на международното право в Сирия. Той ще включва и случаи на военни престъпления и престъпления против човечеството, съобщава Би Би Си.

    В подкрепа на тази резолюция гласуваха 105 държави членки на ООН. 15 страни бяха „против“, между които Русия, Сирия, Китай, Куба и Венецуела. Други 52 държави членки на ООН гласуваха с „въздържал се“.
  • 9 Диди

    0 6 Отговор
    До оня с коня,ти знаеш какво цели Путин.Да направи навсякъде военни бази по Средиземно Море. Той иска да разори Европа.Сега иска да направа бази и в Либия,сътрудничи със генералът,който държи либийската армия и който има проблими с сегашното правителство на Либия. Този генерал преди много години е учил в русия...сега сътрудничи с политиката на русия. Путин иска да има властта над Европа. Но това няма да стане,за наше добро. Живееки години наред под руско иго,видяхме до къде стигнахме....изостанахме светлинни години назад. Путин да си стои в русия.