Last news in Fakti

16 Декември, 2011 17:18 1 133 1

И Русия вън от екодоговора от Киото

  • парникови газове-
  • киото-
  • русия-
  • климат
И Русия вън от екодоговора от Киото - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

И Русия се отказа от екодоговора за борба с климатичните промени - Протокола от Киото, подкрепяйки безпрецедентното решение на Канада. Аргументът – договорът не се отнася за всички големи световни замърсители, което го прави неефективен.

Москва визира основно Китай и САЩ.

Руската позиция бе обявена от говорителя на външното министерство на страната Александър Лукашевич.  Също така, Москва не смята да се обвързва с никакви бъдещи екологични договори, предава „Фокс нюз“.

В понеделник Канада се отказа от договора, приет през 1997 г. в Киото, Япония. Целта му е страните да намалят изхвърлянето на вредните въглеродни емисии, които оказват сериозни поражения върху климата.

„Това е още един пример, че Протоколът от Киото изгуби ефективността си в контекста на социалната и икономическа ситуация на 21 век“, обясни  Лукашевич.

Канада, Русия и Япония още миналата година заявиха, че не биха подкрепили никакво продължение на Протокола от Киото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Р.Р.

    0 0 Отговор
    Големи са очакванията на света за духовния прогрес на руския народ. Но тази страна все по-вече ни разочарова. Горките братя не им върви с управници.