Last news in Fakti

12 Юни, 2012 12:48 1 108 0

10-има ще пазят Никола Саркози

  • охрана-
  • никола саркози

10-има топ агенти ще се грижат за сигурността на бившия президент на Франция Никола Саркози и неговото семейство, разкрива сп. „Пари мач“.

Според изданието екипът е подбран от служители на Групата за безопасност на президента на републиката, които са работили с Никола Саркози по време на неговия мандат на Елисейския дворец. Сп. „Пари мач“ пресмята, че охраната на Никола Саркози ще струва най-малко 700 000 евро годишно.

От своя страна Жак Ширак се охранява само от 6 служители на тайните служби, друг един агент се грижи за сигурността на съпругата му.

Валери Жискар д`Естен се охранява от двама тайни агенти. Засилената охрана на Саркози се обяснява с факта, че той на няколко пъти е влизал във вербални спречквания със свои опоненти.

Близо 60 политици годишно във Франция се ползват от лукса да бъдат охранявани. Подобно мерки са били вземани както към бивши кандидат-президенти като Сеголен Рояал или Франсоа Бейру, така и като бивши министри като Шарл Паскуа.

Агентите за охрана на политици струват около 71 879 евро на година на данъкоплатците. Бившият вътрешен министър Брис Ортфьо дори беше разпоредил преди отпускането на персонална охрана да се прави строг анализ на риска за нападение или атентат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА