Last news in Fakti

6 Юли, 2012 08:28 6 928 6

6,3 по Рихтер в Тихия океан

  • земетресение
6,3 по Рихтер в Тихия океан - 1
Вануату

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер беше регистрирано днес край бреговете на тихоокеанската островна държава Вануату, съобщи Американският център по геофизика, цитиран от БГНЕС. Не се е наложило обявяване на тревога за цунами

Епицентърът на труса е бил на 180 км дълбочина, на около 360 км от столицата Порт Вила, където не е бил усетен, заяви пред АФП местен журналист. Според сеизмолога от австралийската правителствена агенция Geoscience Australia Стив Тейтъм трусът не е бил почувстван поради голямата дълбочина на епицентъра.

Районът е силно земетръсен, през април там бе регистриран трус с магнитуд 6,9, но нямаше нито човешки жертви, нито материални щети.

Вануату е държава в югоизточната част на Тихия океан, разположена на островите Нови Хебриди, с координати. Архипелагът е разположен на 1 750 км. източно от Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мрънкало

    1 0 Отговор
    Яко! Островите имат координати! Явно това им е другата забележителност (освен силно земетръсната зона, в която са разположени). Мислете бе, писачи!
  • 2 Известен

    0 0 Отговор
    Чисто и просто (като полицай) ,репортерът не е преписал всичко дословно!
  • 3 Теменужка Хикова

    0 0 Отговор
    Там е раят. Работила съм и е фантастично!
  • 4 руснака

    0 0 Отговор
    айде бе! островите си имат координати?!?!?! не може да бъде!
  • 5 Грую

    0 0 Отговор
    Добре, че не в България това земетресение, че тогава и Европейския сюз не може ни помогна.
  • 6 Скапана работа

    0 0 Отговор
    Американците пак си тестват оръжията!