Last news in Fakti

10 Юли, 2012 12:25 2 218 0

Мистериозна жена буни духовете в Пхенян

  • пхенян-
  • северна корея-
  • ким чен–ун

Мистериозна млада жена се появи до севернокорейския лидер Ким Чен–ун. Любопитните кадри бяха излъчени по държавната телевизия на Северна Корея, но без подробности коя е дамата. Жена или сестра – можем само да гадаем. Облечена в стриктен черен  костюм, тя придружаваше лидера на най- сталинисткия режим по време на 18-тата годишнина от смъртта на дядо му – основателят на управляващата династия Ким Ир-сен.

Същата жена бе забелязана преди дни да придружава  Ким Чен–ун на концерт на група Моранбонг. Събитието ще се запомни и с присъствието на откровено американски символи – Мики Маус и Мечо Пух, което бе изтълкувано като разкрепостяване на КНДР. „Уолт Дисни“ дори реагира със съобщение, че не е давала разрешение да се използват героите й, а севернокорейската информационна агенция дори не спомена детските любимци в репортажа си.

Появата на тайната дама буквално взриви медиите в съседна Южна Корея, коментира „Гардиън“. Месни наблюдатели са категорични, че управляващата династия пази ревниво своите потомци и тайни, дори с цената на убийства.

Така или иначе, за вожда на комунистическата страна се знае твърде малко. Дори точната му възраст не е известна, но се предполага, че е около 30-годишен. Пхенян отказва да разкрие и семейния му статут.

Ким Чен–ун регулярно има медийни изяви, но винаги е придружаван от военни или висши апаратчици на комунистическата партия. Не са пропуснати и срещите му с благодарни граждани. 

В края на декември Ким Чен-ун бе провъзгласен за „върховен ръководител на партията, държавата и армията”, запазил комунистическата идеология и лидерство на баща си. Това стана след тридневен траур за кончината на баща му Ким Чен-ир. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА