22 Юли, 2012 13:05 952 2

Олимпийците на Израел със засилена охрана

  • лондон-
  • израел-
  • олимпиада-
  • бургас-
  • атентат

Израел подсилва екипа по сигурността за Олимпийските игри, поради опасения от евентуален атентат срещу неговите атлети в Лондон, организиран от Иран, пише в. "Сънди Таймс".

Скотланд ярд и британските разузнавателни служби са преоценили заплахата за израелската делегация след самоубийствения атентат от 18 юли срещу автобус с израелски туристи в България, според изданието.

Израелското правителство е изпратило агенти от службата си за вътрешна сигурност Шин Бет, за охрана на олимпийската си делегация, според същия източник.

Същевременно, израелската разузнавателна служба Мосад е изпратила в Европа екип с кодово име "Байонет" да издирва терористична група, за която се предполага, че работи с Иран и Хизбула, добавя "Сънди Таймс". Специалната част за интервенция на Гвардейците на иранската революция е ангажирала няколко европейци, приели исляма, сред които двама германци, един швед и двама британци, според експерти по сигурността, цитирани от вестника.

Бомбеният атентат, който уби шестима души в българския черноморски курорт Бургас в сряда възроди страха от повторение на атентата на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г., извършен от палестински терористи, при който бяха убити 11 израелски атлети и треньори.

Един от издирваните терористи от израелските агенти преди игрите в Лондон е мъж с американски паспорт на име Дейвид Джеферсън, който избягал след атентата в България, твърди "Сънди Таймс".

Българската полиция, ЦРУ, ФБР и Интерпол се мъчат да идентифицират камикадзето, което уби петима израелци и шофьора на българския автобус в атентат, който американците определиха като характерен за Хизбула.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    0 0 Отговор
    Колкото и да се пазите, спасение няма цяла Свят ви мрази - чифути!!!
  • 2 анонимен

    0 0 Отговор
    след като искат да са господари на целия свят да не реват като ги бият