9 Август, 2012 17:55 5 060 2

Откриха непознат човешки вид в Кения

  • хомо сапиенс-
  • археология-
  • антропология-
  • кения
Откриха непознат човешки вид в Кения - 1
Homo rudolfensis

Учени откриха непознат човешки вид в Кения. Хуманоидът е живял преди около 2 милиона години, съобщи Би Би Си. Останките му бяха открити в северната част на Кения. Става дума за челюст със зъб и останки от лицева кост, датирани на между 1.78 и 1.95 милиона години.

Това значи, че на африканския континент са съществували поне 3 различни човешки вида. Откритието оспорва популярната теория, че еволюцията на днешните хора е протекла еднопосочно от примат.

Така се оправдава иначе странното съществуването на т.нар. Homo rudolfensis. Черепът на това хуманоидно същество, открит през 1972 година също в Кения, има значително по-издадена и дълга долна част на лицето, както и относително голям мозък. Находката хвърля смут в научните среди. Бидейки изолиран случай, до момента учените не се наемаха да кажат дали  Homo rudolfensis е просто необичаен случаи или съвсем отделен човешки вид.

Ето че получиха още едно доказателство, че действително е имало различни видове човекоподобни същества, които може да са се появили в съвсем отделни направления на еволюцията. Нещо аналогично се случва и в еволюцията на животните, като се стига до появата на няколко представили от един и същи вид.

Наскоро стана ясно, че човешки останки от непознат за науката вид са идентифицирани в Китай.

Професор Крис Стрингър от Музея по естествена история в Лондон е убеден, че еволюцията при човека е протичала по различен начин на различните местообитания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Хахахаха....
    "Рудолф..." :D
    Няма въобще да се учудим ако е роднина на оня еврейски - Рокфелер, а може и на РотШ.Т !
    Те друга работа си нямат - само безпокоят починалите !

    СРАМОТА !
  • 2 шофьорът

    1 0 Отговор
    Тия учени нищо не разбират,да попитат "учените"от Македония и те веднага ще определът произхода му...Нали светът произхождал от Македония...Човешката глупост по някога няма край.