Last news in Fakti

24 Март, 2020 15:45 5 042 15

Гърците трябва да пуснат SMS, за да излязат от дома

  • гърция-
  • коронавирус-
  • смс-
  • sms-
  • забрана-
  • мерки

Гърция въведе извънредни мерки, за да спре коронавируса

Гърците трябва да пуснат SMS, за да излязат от дома - 1
Снимка: Shutterstock

Гърците ще трябва да пускат SMS или да попълнят специален формуляр, за да излязат от дома, съобщава в. "Катимерини". В Гърция вече са в сила драконовски мерки за спиране на разпространението на коронавируса.

Всички граждани при излизане трябва задължително да носят със себе си документ за самоличност (лична карта или паспорт), както и специална декларация-образец за излизане. Работещите са длъжни да носят със себе си уверение от работодателя или декларация за месторабота за самонаетите и свободните професии. Работещите посочват работното време, местоработата и местоживеенето си като им се разрешава придвижване само между тези две точки.

Съгласно новите правила, обявени от премиера Кириакос Мицотакис, гърците може да излизат от домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват хранителни стоки и лекарства, да спортуват кратко навън или да изведат домашния си любимец. Мерките ще бъдат в сила до 6 април. За да излязат, гърците трябва да носят в себе си личен документ и формуляр, който назовава причината да са навън. Има два вида формуляри, които могат да бъдат свалени от правителствен сайт - единият се попълва от работодателя и съдържа името на служителя, домашен и служебен адрес, както и работното време. Вторият трябва да бъде попълнен от гражданина и трябва да съдържа име, адрес, дестинация и причина за излизането. Възможно е и попълване на ръка на формулярите за гражданите.

Третата опция е изпращане на SMS на номер 13033, като трябва да бъде заявена една от шест причини за напускането на дома, както и име и домашен адрес. Допустимите причини са: аптека, лекар; закупуване на храна, когато не е възможна доставка до дома; банкови услуги, когато не са възможни такива онлайн; помощ на хора в нужда; погребение, кръщене, сватба, посещения при разведени родители; спортуване навън или разходка на домашен любимец. Излизанията навън за спорт са допустими само ако са индивидуални или максимум от двама души, които спазват 1,5 метра дистанция един от друг.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Маляко

    19 6 Отговор
    Освен това трябва да носят в единия си джоб два пакета накъсани салфетки, а в другия бутилка узо за да може като чуят от някъде бузуки да мятат салфетки, да танцуват сиртаки и да лочат узаки
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реалист

    6 8 Отговор
    Гърчолята се изпокрили в къщи и не им пука ... Но не си дават сметка, че Европата едва ли пак ще ги напомпи финансово, както ги дудндуркаше досега

    Коментиран от #5, #14

  • 4 124

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината дотук от частен детектив":

    Ай сиктир бе тупан ... какво само си пробутваш на всяка статия простотията
  • 5 Сега тях ги помпи ердоганя

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    По-точно ги изпомпва като ги кара да харчат за борба с мигрантите вместо да се съсредоточат с вируса.
  • 6 sms

    2 2 Отговор
    Πάω να ψαρεύω!
  • 7 Новия световен ред напирааа

    13 1 Отговор
    Е така ше бъдете ужким зарад вирусаа чип в тялото на всеки и квот ви подадат властите като команда тва ше правите тва с вируса е репетиция само😂😂😂😂😂

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Робот

    17 0 Отговор
    Това с sms е интересна идея, парите от него могат да се превеждат директно на ГЕРБ!
  • 9 еш па тоа

    4 1 Отговор
    Пропуснал си да напишеш,че са разрешени сватби и кръщенета.От години ни промивате мозъците с дезинформация за Гърция.Заради резервацийте е сега,нали?
  • 10 семафор

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Новия световен ред напирааа":

    И чипа ще си го плащаме,плюс абонамент.
  • 11 Кво стана

    2 0 Отговор
    Избирам цял ден да спортувам на вън ,но за кратко... Кво пишете бе тъ*панари
  • 12 модерни времена

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Новия световен ред напирааа":

    Интересно към какво, ще вържат чипа при безмозъчните герберасти !? Или при тях, ще е анаЛогово, като при Боко с милване по главата и бъркане отзад ?
  • 13 сувлакито

    3 1 Отговор
    Никакви СМС не пускам.Излизам си спокойно до могазин,аптека ,парка и за....σουβλακι
  • 14 91982

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Европа ще дава пари на Гърция до живот. Домпосшедния ден на съществуването на Европейският съюз. И не само че периодично ще се наливат милиарди евраки, но ЕС няма да види никога нито 1 цент дори от стотиците милиарди до тука почти трилион ще ударят за 40 години. Защото гърците не са българи. Гърция счита всичката безвъзмездна помощ като крайно недостатъчна и несъществена. Никога няма да е достатъчна помоща. А
  • 15 Tina

    1 1 Отговор
    Privet ot ostrov Krit !!! Taka e!!! Vsi4ko, koeto e napisano v statiata, otgovaria na istinata!!! Tarpenie i...zdrave na vsi4ki pojelavam!!!