Last news in Fakti

28 Септември, 2012 12:43 1 915 1

Самолет се разби край Еверест, 19 загинаха

  • самолетна катастрофа-
  • непал-
  • катманду-
  • загинали
Самолет се разби край Еверест, 19 загинаха - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Пътнически самолет се разби тази сутрин в Непал близо до столицата Катманду, съобщи „Кориере дела сера“. Загинали са всички 19 души в него – 12 британски и китайски туристи и 7 непалци, трима от които членове на екипажа. Група италиански граждани също трябвало да пътуват с този полет, но в последния момент не се качили на борда поради организационни причини. Съобщението, че в самолета е имало и двама италианци беше почти веднага опровергано от дипломатически източници.

Според местните медии самолетът е паднал малко след излитането си, на около километър разстояние от летището. Свидетели описват, че двумоторната машина била обхваната от пламъци и в околността се чували ужасените писъци на пасажерите.

Според първите версии за катастрофата технически проблеми са принудили пилота да предприеме аварийно кацане на брега на река Манохара, но при съприкосновението със земята самолетът се е запалил.

Лайнерът Dornier на компания Sita Air пътувал към град Лукла – изходна точка, от която множество туристи и алпинисти се отправят към Еверест. Машината паднала край река недалеч от най-високия връх в света. Причините за катастрофата все още се изясняват, в Непал обаче подобни инциденти не са рядкост. Това е шестата самолетна катастрофа в страната за последните 2 години. През май аналогичен самолет на същата фирма се разби в северозападен Непал, при което загинаха ,7, а се спасиха 4 пътници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Ми там си е едно голямо предизвикателство да кацнеш и всеки пилот го знае.Едно от най високите летища.Жалко за хората.