Last news in Fakti

26 Октомври, 2012 13:02 18 031 12

Петролен бос разстрелян показно в Брюксел

  • брюксел-
  • разстрелян-
  • никълъс мокфорд

Британски петролен бос беше показно разстрелян пред очите на съпругата му на улица в Брюксел, съобщи „Индипендънт“. 60-годишният Никълъс Мокфорд, изпълнителен директор в ExxonMobil, бил прострелян три пъти на излизане от италиански ресторант, а съпругата му Мери била пребита до кръв, докато викала за помощ.
Мокфорд починал на път за болницата.

Свидетели твърдят, че двойката пресичала улицата, за да се качи в автомобила си Lexus, когато се чули изстрелите. Двама мъже били забелязани да се изтеглят на бегом от местопрестъплението. Единият от тях бил с каска за мотоциклет.

Престъплението е извършено на 14 октомври, но информация за него стигна до медиите едва днес, тъй като белгийската полиция наложила информационно затъмнение по случая.

„Дейли телеграф“ съобщи, че се разглеждат всички възможни мотиви за стрелбата, включително и кражба на кола, въпреки че в крайна сметка автомобилът на бизнесмена не е бил откраднат, а последният изстрел е бил отправен във вече падналия и агонизиращ англичанин. Главен инспектор от Брюкселската полиция е потвърдил, че засега никой не е арестуван и отговорните за убийството лица все още се издирват.

Никълъс Мокфорд работи за петролния холдинг ExxonMobil от 70-те години, като напоследък е отговарял за лансирането на нови типове екологично „зелено“ гориво. В близките години е живял предимно в Белгия и Сингапур. От 15 години е женен за белгийка, а трите му големи деца от първия брак са във Великобритания. Близки до семейството го определят като възпитан и кротък човек, който държи на семейството си, и смятат, че е бил ликвидиран във връзка с работата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 2 Отговор
    напоследък е отговарял за лансирането на нови типове екологично „зелено“ гориво.
    без думи

    Коментиран от #9

  • 2 Моне Моне

    1 1 Отговор
    може би все пак не "типове" а
  • 3 бен тен

    1 0 Отговор
    До като има петрол в земята на никой от големите петролни компании нему изнася зеленото гориво
  • 4 Язе

    1 3 Отговор
    НЕ Е ЧЕСТНО!!! Нашия Златев няма ли кой да го опатка? Пък може и целя парламент да гръмне.

    Коментиран от #7

  • 5 123

    1 1 Отговор
    главен инспектор от Брюкселската полиция бил казал, абе тези в Белгия нямат ли си министър на МВР
  • 6 Stoyan

    1 0 Отговор
    Сега дали ще изключат Белгия от шенгенската зона ?
    Два ли
  • 7 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Язе":

    ti si za garmene
  • 8 Мда

    1 2 Отговор
    Този баровец не е ли имал охрана? Или в белите страни с охрана ходят само мафиотите?
  • 9 анастас анастасов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    точно на там вървят нещата зелено гориво-бум некои арабски шеих си уреди още няколко стотин милярда$
  • 10 пърдизел

    1 0 Отговор
    Едва ли са го застреляли, защото прокарва "зеленото" гориво. То има повече недостатъци, отколкото предимства, и никога няма да се наложи. По-скоро може да са го убили точно "зелените", за да се изкарат за пореден път жертва на "корпорациите".
  • 11 полисмен

    0 0 Отговор
    Аз също мисля,че накои арабски шейх го е застрелял за да не му намалеят приходите от петрол, когато започне да се произвежда повече зелена енергоя.
  • 12 ROKI 5

    0 0 Отговор
    TAKA E V PETROLNIA BIZNES BORBA NA JIVOT I SMART:)
Новини по държави: