Last news in Fakti

16 Декември, 2012 13:59 2 201 3

Бащата на масовия убиец изрази своята мъка

  • сащ-
  • трагедия
Бащата на масовия убиец изрази своята мъка - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бащата на 20-годишния американец Адам Ланза, който уби 26 души в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът, изрази своята мъка и шок от случилото се, предаде АФП, цитирана от bTV. Питър Ланза разпространи свое изявление в местните медии.

„Нашите сърца са със семействата и приятелите на тези, които са загубили любими хора и на тези, които са ранени. Нашето семейство скърби заедно със засегнатите от тази ужасяваща трагедия”, гласи изявлението.
 

Полицията е открила цял арсенал оръжия в дома на Адам Ланза, предаде Си Ен Ен.
В дома на Ланза са били открити пистолети, пушки и карабина, регистрирани на майка му, която стана първата жертва на сина си. Именно с карабината 20-годишният младеж е открил огън срещу учениците в „Санди Хук”.

„Няма думи, които да опишат точно колко сме съкрушени. Ние сме обезверени в опитите си да открием отговори”, продължава Ланза, чийто син отне живота си след трагедията.

„Ние също се питаме защо. Сътрудничим изцяло с правоприлагащите органи и ще продължим и занапред. Като много от вас ние сме опечалени и се опитваме да намерим проумеем това, което се случи”, казва още бащата на масовия убиец.

Адам Ланза страдал от синдрома на Аспергер, което е разтройство от аутистичния спектър, характеризиращо се с трудно общуване с околните.

Междувременно Белият дом съобщи, че президентът Барак Обама ще замине днес за Нютаун, за да говори на бдението за жертвите и да се срещне с техните семейства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 1 Отговор
    златен син е имал
  • 2 хаана

    2 0 Отговор
    Момчето е било болно, това обаче не оправдава родителите, ако са знаели че имат болен син и са му позволили да има оръжие. Не е редно на болни да се дава право да имат достъп до оръжие, това е общетвено опасно. Какво сега да кажат родителите изгубили безмислено децата си_
  • 3 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    strashen p....r