Last news in Fakti

12 Февруари, 2013 17:43 20 516 18

Килърът на Осама бин Ладен проговори

  • осама бин ладен-
  • операция-
  • убит-
  • пакистан
Килърът на Осама бин Ладен проговори - 1
Кадър от филма на Катрин Бигълоу "Цел номер едно" за операцията по залавянето на Бин Ладен.

Списание „Ескуайър“ публикува днес интервю на Фил Бронстейн от Центъра за журналистически разследвания с човека, застрелял Осама бин Ладен по време на операцията по ликвидирането му на 1 май 2011 г. в Пакистан. Естествено, от съображение за конфиденциалност неговото име не се съобщава, в репортажа е наречен просто Стрелеца, а гласът му в записа е модифициран чрез технически средства, за да стане неразпознаваем.

Според изказването на стрелеца, животът му се е променил след тази мисия, но още не можел да си даде сметка дали за добро, или за лошо. Той смята, че е направил нещо велико за своята родина. Но тъй като е убил „пророка на Ал Кайда“, цял живот ще се страхува. „99 процента от Ал Кайда са празни приказки, но в онзи 1 процент, в който действат, те са способни да извършат ужасни неща“, смята екзекуторът на терорист номер едно.

Доскорошният командос признава, че е научил бившата си съпруга как да се барикадира вкъщи, как да държи пушка и да се отбранява, докато дойде полицията, ако я посетят съмнителни хора, които биха могли да търсят отмъщение. Тя и децата имало подготвен багаж с всичко най-необходимо за 4 дни, ако се наложи внезапно да напуснат дома си. Той самият обаче не се страхувал за себе си.

Според Стрелеца мисията в Пакистан издигнала някои от момчетата участници в нея, а други не, поради което между тях се появила завист. Той повече не искал да се занимава с подобни операции и през 2012 г. след 16 години армейска служба се уволнил от флота. Няма диплома за висше образование, за което в момента съжалявал, нито постоянни доходи и здравни осигуровки.

Бившият „тюлен“ признава, че има остра нужда да си намери работа, но такава, която няма нищо общо с миналото му – повече не желаел да носи оръжие. Искал да се занимава с проекти за взаимопомощ за хора в неговото положение и техните семейства. От програмата за защита на свидетели му били обещали да му намерят работа като шофьор на камион за доставка на бира в Милуоки „като на свидетел на мафията“.

На въпроса какво знаят децата му за неговата мисия, 35-годишният бивш военен отговаря: „Че съм стрелял по лоши хора“. И разказва случай: „Година след смъртта на Бин Ладен бях завел децата в аквапарк. Докато се преобличахме в съблекалнята, зада влезем във водата, по Си Ен Ен вървеше анкета „Спомняте ли си къде бяхте, когато разбрахте, че Осама бин Ладен е мъртъв?“. И аз си помислих: разбира се – спомням си съвсем точно. Бях в спалнята му и гледах мъртвото му тяло“.

Относно самата операция Стрелецът признава, че е последният човек, видял Осама бин Ладен жив. Именно той е членът на „Тим 6”, влязъл в спалнята на лидера на Ал Кайда. Тогава Бин Ладен избутал най-младата си съпруга пред себе си, сякаш я използва за жив щит. Американецът останал изненадан от високия му ръст.

„В тази секунда го прострелях два пъти в челото“, признава мъжът, който стрелял и трети път по вече падналия на пода терорист. „Видях го как поемаше последния си дъх, просто като рефлекс - разказва бившият военен. - Лицето му изглеждаше ужасяващо. Беше разцепено веобразно. Виждах как мозъкът му се е разпръснал навсякъде“. Командосът тогава видял друга от съпругите и сина на убития, които плачели. Той не искал да нарани малкия, тъй като „не бил варварин“ – вдигнал го и го оставил до майка му, като напръскал лицето му вода, защото детето било в шок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 pacoran

    0 1 Отговор
    Що да е гадост бе даже е по красив мъртав отколкото жив на мен ми харесва!!!!
  • 3 Бил Краден

    0 0 Отговор
    Сменете снимката!
  • 4 Бй хой

    0 0 Отговор
    .а си и глупостите.Тия изкрейзиха няцяло. То бива жълти интервюта ама това направо е за 1001 нощ. Поне научих че командосите си носят вода за дечицата. То лицето на атентатора от Бургас е по малко обгорено въпреки взрива от колкото това по горе.
  • 5 $$$

    1 0 Отговор
    От тая снимка, няма да ям тази вечер!
  • 6 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Снимка от зверска катастрофа изглежда къде по гадно. По не тук главата е цяла и не е на половина. Ами докторите ако бяха гнусливи като вас какво щяхме да правим.
  • 7 lpg

    1 0 Отговор
    Uj taino a kolko danni uj sa dali daje i kade 6te mu namerqt rabota :))
  • 8 Милен Веселинов

    0 0 Отговор
    Завиждам на пича застрелял този мръсник.Жалко че само един човек на тази земя е имал удоволствието да разпилее мозъка на гада разплакал хиляди хора и съсипал толкова много семейства
  • 9 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Хм, а някой дали си спомня че веднага след атентата на 11ти Осама отрече участието си и това на Алкайда в атентата?
  • 10 кик

    1 0 Отговор
    много глупави хора има тук
    осама не е мърътв той просто приклю4и с ролята си
    проблемът е фирма сащ с целта си да зароби вси4ко и всеки
  • 11 кик

    0 0 Отговор
    ако я посетят съмнителни хора, които биха могли да търсят отмъщение.
    ако я посетят съмнителни хора те ще се представят за агенти ще покажат зна4ка и ще влязат вътре за да и съобщят нещо важно свързано с мъж и след което ще излязат а тя ще е просната безжизнена
  • 12 lkjlkj

    2 1 Отговор
    Ал Кайда е несъществуваща организация!! 9/11 е нагласен от евреите! Все пак от 3500 евреи работещи в 2-те кули нито един не е бил на работа в онзи ден! Също така инженери излязоха и казаха че е невъзможно да паднат небостъргачите от самолетите да не забравяме и че сграда 7 също се срина а в нея не се удрят дори и отломки от самолетите и е била изпразнена! Свидетели и видео записи на туристи потвърждават информацията че преди да се ударят самолетите са се чували експлозии от кулите!! Също така температурата на самолетното гориво е недостатъчна да разтопи стоманената конструкция на сградите! Начина по който се сринаха сградите е идентичен със този на сградите които се срутват чрез контролирани взривове!!! След този ден се приеха закони които отнемат редица права на хората под претекст че е за тяхна безопасност!!! Всички президенти на САЩ в последните години са били със еврейска кръв и са били членове на Масонски ложи.Също и Барак Обама който не е негър(чернокож) а е МУЛАТ и членува във същата масонска ложа в която лекарят убиец на Майкъл Джексън и Шакил Рашон Онил!!!!!

    Сарафово също беше изпълнен от евреите с цел да се започне война със Иран!
    Да не забравя ме,че именно организации като БХК и Шалом са срещу национализма и клеветят националистите че са Фашисти и Нацисти а такива строеве в България никога не е имало!!!! Също така работят със противоконституционни партии като ДПС и Евророма!!!социализма (комунизма) е дело на евреи-идеята е на Кашел Мордохай Леви(Карл Маркс),Сталин,Ленин. Националсоциализма пък е прокаран от Хитлер който е с Ротшилдска кръв по майчина линия!!!
    Бенджамин Дизраели(първи министър на Англия) човек който е подкрепял кланетата в България от турците ръководени от Дьонмета също е евреин.Уинстън Чърчил също е бил евреин и по традиция и той е оставил следа в/у България. Да не забравя ме че и царското семейство в русия е избито от юдо-болшевиките!!!!
    Марин поп Луканов е предал Васил Левски според записките на Яна Кунчева(сестрата на В.И.Кунчев-Левски). Марин поп Луканов е прадядо на Андрей Луканов!!
    Лазар Коне е отворил портите на турския султан!!
    Не са случайни творби като "Дизраели" и " Жидов гроб" на Иван Вазов!!!
    Атентата над Св.Неделя е извършен от евреи членове на БКП!

    Евреи – съветници на Тодор Живков и идеолози на БКП: Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей
    Луканов.

    Емил Коен – фондация “Толерантност”; занимава се с легитимиране и обществена защита на сектите в РБ. Заема висок пост в анти-българската организация „Български хелзинкски комитет„. Смъртен враг на България!

    Сами Поликар - журналист, работил в Националната телевизия и във в. „Труд”; в момента (2000 г.) работи в Международен център по проблемите на малцинствата и културните взаимоотношения в София; центърът се финансира от „Отворено общество” на евреина - милиардер Джордж Сорос; целите са ясни - създаване на етническо напрежение и ерозиране на обществото; капиталите на Дж. Сорос са престъпно придобити чрез борсови машинации и разрушаване икономиките на цели държави


    Евреи - историци: фалшификатори на българската история: Рубен Леви, Леон Асланов, Берта Коларова, Давид Коен, Исак Самоилов, Ели Ешкенази, Жак Натан - червени агитатори и комунистически идеолози на българската историческа наука след 9.9.1944 г., червени шамани, клакьори и поддръжници на тоталитарния режим на БКП - всички са членове на БКП! (виж книгите: „Съдът над историците. Българската историческа наука. Документи и дискусии 1944-1950 г.”, София 1995 г.; Петър Чолов; сборник „Български историци. Библиографично - библиографски справочник”, София 1999 г.; Стефан Чурешки. „Грешките, неточностите и заблудите в учебниците по история”, София 2000 г.).

    Леа Коен
    Член на СДС; посланник на България в Швейцария (Берн); събира информация и досиета от швейцарските банки; член или кандидат член на масонската ложа “Билделберг”; провежда антибългарска политика и участвува в задкулисните игри; вероятно работи за чужди шпионски централи; “синя комунистическа свиня”; израелски агент; член на Атлантическия клуб!

    ЛЕКА ТОЛЕРАСТКА на всички които си мислят видиш ли че в това което има казват управляващите има истина и че 9/11 е дело на арабите както и,че Сарафово е дело на Иран!!
    Вие сигурно вярвате и в дядо Коледа ?!?!?!?! :D :D :D

    Коментиран от #14, #18

  • 13 дяо йоцо

    2 0 Отговор
    Приказки от 1001 нощ.
    Една лъжа изречена 1 000 пъти по медиите става истина, но рано или късно всичко излиза на яве.
  • 14 алоооу

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "lkjlkj":

    бате. днес не си си вземал хапчетата

    Коментиран от #16

  • 15 омг

    0 0 Отговор
    много болни мозъци.....
  • 16 Човек

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "алоооу":

    А ТИ ТВОИТЕ ВЗЕМА ЛИ ГИ!!!???
  • 17 враца

    2 0 Отговор
    до lkjlkj
    съгласен съм с теб на 100000000%. повярвайте, че и атентата на летището в бургас е дело на мосад. косвени жертви в името на доброто на цялата нация само и само целия свят да признае хизбула за терористична организация. винаги така се е действало от хиляди години.така като обиват цивилни граждани настройват целия еврейски народ против хизбула.
  • 18 Ghost

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "lkjlkj":

    Добре, и ако е така какво предлагаш ???