Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 09:46 3 037 47

Украйна изрази протест срещу визитата на Путин в Крим

  • украйна-
  • крим-
  • русия-
  • владимир путин

В изявлението се подчертава, че за Киев несъгласуваната с украинските власти визита е грубо нарушение на международното право и ангажиментите на Русия

Украйна изрази протест срещу визитата на Путин в Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското външно министерство изрази категоричен протест срещу посещението на руския президент Владимир Путин в окупирания украински полуостров Крим и в разположения на него град Севастопол, съобщи радио "Свобода".

В изявлението се подчертава, че за Киев несъгласуваната с украинските власти визита е грубо нарушение на международното право и ангажиментите на Русия.

Припомняме, в края на септември украинското правителство утвърди стратегия за деокупация на Крим.

Путин нееднократно посещава Севастопол и Крим след анексирането на полуострова. От своя страна Украйна протестира при всяка негова визита.

При сегашното си посещение руският президент взе участие в онлайн заседанието на Висшия съвет на "Съюзната държава Русия и Беларус". Документът утвърждава основните направления за прилагане на разпоредбите на Договора за създаване на Съюзната държава за 2021-2023 г. и 28 съюзни програми.

В изявлението си Александър Лукашенко се пошегува, че Путин не го е взел със себе си в Крим. Беларус формално не признава анексията на Крим от страна на Русия, но и не подкрепя международните резолюции, осъждащи окупацията на украинския полуостров.

В Крим Путин произнесе реч за Деня на народното единство, който Русия празнува на 4 ноември - той заяви, че Севастопол и Крим "сега завинаги са с Русия". На полуострова нямаше масови събития заради карантинните мерки, свързани с пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова

    124 4 Отговор
    Украйна отдавна,вече няма думата за Крим.Мого скоро и за Донецк и Луганск...
  • 2 Активист на БКП

    107 4 Отговор
    В Крим Путин си е на родна земя!!! Венсеремос КПСС!

    Коментиран от #6

  • 3 путин

    95 2 Отговор
    Кои беха тези украинци, имат ли държава още, мисля че вече са руснаци. Още ли президентче им шоуменчето?
    Не преминаха ли към Русив където им е мястото на продажниците урки!
  • 4 доган

    91 1 Отговор
    Украйна не е ли руска?

    Коментиран от #7, #9, #18

  • 5 Kcaniba

    111 3 Отговор
    Крим не е анексиран, а с 96% от населението си, демократично, чрез референдум се измъкна от бандеровската прегръдка.
    окраина е анексирана и окупирана от нацисти и бандеровци.
    Свобода за Новоросия и Малоросия!!!
  • 6 Атлантик

    2 123 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    В незнаен ден в незнаен час НАТО ще върне Крим на Украйна! Не само това, но и Русия ще бъде наказана със загуба на още територии.

    Коментиран от #10, #16, #20, #23, #24, #27, #31, #34, #39, #42

  • 7 Саше Великиот

    15 16 Отговор

    До коментар #4 от "доган":

    Как ще е руска! Наша земля е!
  • 8 Русенец

    88 1 Отговор
    Украйна е изкуствена държава. Да се раздели на Западна украйнасъс столица Лвов , в която да си властват бандеровците, и на Източна украйна със столица Киев, в която рускоезичното население да си върне държавата !
  • 9 dogan

    6 58 Отговор

    До коментар #4 от "доган":

    Украйна е руска, точно както Румелия е Османска!
    Другата година целият народ ще гласува на референдум за Обединение с Родината Майка!

    Коментиран от #17, #19

  • 10 Kcaniba

    47 2 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    незнайно, с 20 МАХА, отлита Континента С. Америка в небитието....
  • 11 5588

    78 3 Отговор
    Киев протестирал , че Путин посетил Севастопол. То е като Скопие да протестира , че Радев е посетил Сандански. Имали били стратегия за деокупация на Крим. Те нямат стратегия как да задържат Донецк и Луганск, щели да си връщат Крим.
  • 12 КАКВА

    63 2 Отговор
    СМЕШНАТА СТАТИЯ.......... Украйна изрази протест срещу визитата на Путин в Крим........АКО ТОВА СЕ СЛУЧВА В КРИМ , ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС , АМА УКРИТЕ КАКВИ СА В СЛУЧАЯ,.......... НЕ ПАНИМАЮ...!!!????
  • 13 То президентът им е клоун

    60 0 Отговор
    И страната живее в циркаджийско реалити, в което си представя, че Путин ще им иска разрешение, за да посети Крим. Лукашенко каза, че Крим е,, На Родину ". Което си е своеобразно признание за руска принадлежност тъй като вече подписаха асоциация на Белорус и Русия.
  • 14 Чичо Вова

    46 0 Отговор
    Ще кара пак камиона по моста
  • 15 Kcaniba

    44 1 Отговор
    чудна работа журналя! Пишете лъжи, и като няма с какво да опонирате на мненията и коментариите, не само триете неудобните коментарии, а дори забранявате да се коментира!!!!
    Голяма свобода на словото имате, лакеи!
  • 16 Те и на лудите

    45 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    мечтите са безплатни
  • 17 Да те подсетя ли,

    54 0 Отговор

    До коментар #9 от "dogan":

    , че Екатерина Велика честно отвоюва Крим от турците? Какъв срам наистина. Да загубят полуострова от жена.
  • 18 dddddd

    5 30 Отговор

    До коментар #4 от "доган":

    България не е ли територия на Турция

    Коментиран от #21, #43

  • 19 Що не му

    25 1 Отговор

    До коментар #9 от "dogan":

    триете тъпите коментари на тоя клоун

    Коментиран от #40

  • 20 Тато из Правец

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    Бухахахааааааа 🎃 🇱🇷
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мим

    39 1 Отговор
    Абе тези урки на какво още се надяват.От де накъде ,Путин да не е луд кат тях ,че ще им дава обяснение ,къде ще ходи и то в неговата си държава.Крим е бил е и винаги вече ще си остане руски Седнали гаргите да плашат..Смешници....
  • 23 Другарю атлантик,

    45 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    Намали малко прашеца бе момко, мислиш ли че на джендърите от НАТО им дреме за бандеровците ,след като не успяха с преврата в Киев през 2014г. да превърнат Украйна в плацдарм срещу Русия. Просто Путин действа светкавично тогава и си върна Крим обратно, защото от векове се знае че който владее Крим ,владее Черно море.
  • 24 Бай Манчо

    44 1 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    хахахахаха атлантиците май спите на мокри вестници . Крим е Руски , и си го набийте в нацистките кратуни .
  • 25 Смех !

    26 1 Отговор
    Е сега Вовката ще си разплете чорапите по случея.
  • 26 не може да бъде

    19 4 Отговор
    Струва ми се,че т.н.украинци стават все повече досадни на хората в Европа.Болшевиките,както е известно ,са направили много поразии в.т.ч и по националния въпрос ,и по македонския въпрос -основно на тях трябва да се благодари и за македонския език,и за македонска нация/тъжно че сега на Запад подкрепят това/.Т-н."украинци" дължат сегашната си държава на болшевиките.А както се оказва създаденото от болшевиките или е нетрайно ,или е много спорно!?Аз съм убеден,че ще настъпи ден,в който на всички украинската идея ще е омръзнала толкова ,че сегашната Украйна ще бъде разделена на части по справедливост -и т.н."украинци" ще останат с една територия и население от Западна Украйна със значимост като сегашната Северна Македония!?

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Братчет

    24 0 Отговор
    Я па тия! Тва е се едно да искам разрешение от съседа да си вляза в къщи! Що за кре тени се въдят у Киев и още ли не могат да вдянат, че Крим ще остане една лелеяна мечта ...Че и стратегия за "деокупация" били утвърдили...Сметки без кръчмаря...
  • 29 Kcaniba

    23 0 Отговор

    До коментар #26 от "не може да бъде":

    точно така! Истинската Украина е с размери що годе на подобно, коминтерновско образование - Македония.
  • 30 бай онзи

    16 0 Отговор
    ПУСКАТ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ИЛИ ПАЛЯТ ПЕЧКИ НА ВЪГЛИЩА, ЕРДОГАН Е УМЕН А УРКИТЕ ВЯРВАТ НА НАТО И ТОВА СА ПОСЛЕДСТВИЯТА.
  • 31 Гърнето

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    Слизай от "МАЛМЪК" тук-в земната реалност.Ти не схвана ли,че единствената цел на Мегдана беше,да се сложи президент и правителство на къс повод.През който под различен повод-демократични промени,сдържане на "руската агресия"да се настанят безплатно и звинаги в Крим и Севастолол.Буквално пред портите на Русия.Но Вовата и Шойгу реагираха светкавично.стъпиха и на двата стратегически обекта за часове.Как си представяш да им разрешат притежаване(така щеше да бъде на практика)на най големия,непотопяем Самолетоносач в Европа-полустров Крим,който да наблъскат с ракетни системи под носа им.Ще разрешат да лапнат Севастопол-със супер структура за всички видове ВМФ ,вкючително подводници от супер-клас?Сега краваря беснее,но до там се простира силатаму.Целта му към момента,е да разпали военен конфилкт между 43 милиона украйнци,и 150 милиона руснаци.Конфликт,който да донесе стотици хиляди жертви и от двете страни.Повече жертви-повече трупаща се взаимна омраза.Което ще играе пак в полза на кравефермата.Иначе,ще си върнат Крим на 31 Февруари-шестък през 9999 година.Запомни: до няколко години и ДНР,ЛНР и Одеса ще преминат към РФ-със референдуми.Путин просто търпеливо изчаква милиони украйнци да сринат тези от Върхушката.Защото живота на обикновените хора, става все по мизерен.Но ако продължи злелнияда му се катери по.ще ги размаже директно в самия Киев-Шойгу само чака заповед.След това Украйна пак ще си съществува,като самостоятелен субект.Но неподвалстен на мафии и най
  • 32 Украйна

    19 0 Отговор
    протестирала. В резултат Путин си го преместил в другия крачол.
  • 33 Хаха

    1 29 Отговор
    Няма сега, няма и завинаги, както и Путин не може да бъде вечен. Крим и Севастопол са и ще бъдат част от Украйна.
  • 34 Филип Ейджи

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    Точно!Незнаен!В 25:00ч!
  • 35 az #Контрапропаганда

    10 0 Отговор
    Хахахахахахахахахахаха!
  • 36 Мето

    15 0 Отговор
    Тея от Украйна много со нагли. Нищо отново са се объркали.
  • 37 пешо

    5 0 Отговор
    "несъгласуваната с украинските власти визита е грубо нарушение на международното право и ангажиментите на Русия"

    да застанат под прозореца на ввп и да викат: "ти си льош!".
    антрефилетата на анатолiй по темата "404" са покъртителни!
  • 38 От страни

    12 0 Отговор
    Украинците питат Путин кога ще върне Крим, той отговаря: Вече си го върнахме. Бухаха. Ка викаше Путин - от мъртво магаре ушите или от геврек дупка ще получат, ми да не се дървят че с Крим се пооправи работата и са готови да си рапнат поредно парче - Донбас.
  • 39 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    В незнаен деи и час и НАТО-то ще е вече незнайно, ще стане история. Само вий подлогите ще бълнувате за нато.
  • 40 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Що не му":

    Просто му расказвайте вица за турчина дето носел пет дини и българина дето носел две дини и един турчин та общо седем. Как е носел турчина може ла не се уточнява.
  • 41 Ром ама кубински

    11 0 Отговор
    Абе хохоли,кой ви бръсне за слива какво насоявате!Вие сте като памперс употребени и захвърлени.Все още не е късно да разберете как си измиха ръцете с вас.
  • 42 пешо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атлантик":

    соломончо стига с твойте глупости
  • 43 3332

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "dddddd":

    Не, турция е територия от България. турция е изкуствено създадена държава от има нема90-100 г. А България е държава над 1400 години. Къде ги търсиш, образовай се малко от малко, не бъди азиатец чак толко.
  • 44 Нане

    4 1 Отговор
    радио Свобода е на американска хранилка
  • 45 бай

    4 1 Отговор
    президент циркаджия, съсипа икономиката беднотия до шия
  • 46 От страни

    3 2 Отговор
    Мани че президента е смешник дето свиреше на пианото без ръце ама е наслагал всичките смешници дето са били с него в предаването Квартал като министри. Като резултат нито стратегии, нито тактики, нито газ, нито въглища - как ще избутат зимата - не знам.
  • 47 Дългият

    3 0 Отговор
    От къде се събра тук толкова свол.ч,идея си нямам......
Новини по държави: