Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 06:31 1 166 10

Атакуваха електронна поща на ФБР

  • фбр-
  • атака-
  • електронна поща-
  • имейли-
  • хакери

Хакери са успели да изпратят хиляди фалшиви имейли от един от акаунтите на разузнавателната агенция

Атакуваха електронна поща на ФБР - 1
Снимка: БГНЕС

Хакери са атакували външна мейл система на Федералното бюро за разследване, съобщи БНР, позоваваки се на Ройтерс и агенция Блумбърг. Според организация, която следи за компютърни заплахи хакерите са успели да изпратят хиляди фалшиви имейли от един от акаунтите на разузнавателната агенция.

Си Ен Ен съобщава, че става дума за около 100 хиляди писма като в тях се предупреждава, че получателят е обект на кибератака. Телевизията и Ройтерс отбелязват, че са видели едно от съобщенията, което изглежда подписано от Министерството на вътрешната сигурност. От ведомството обаче поясняват, че не са отправяли подобно предупреждение.

ФБР разполага с няколко системи за електронна поща. Атаката е била срещу публична такава, която се използва от агенцията за комуникация с обществото. Към писмата няма прикрепени зловредни програми.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шири

    8 1 Отговор
    Голям и зелен празъ.
  • 2 хак им на ФБР

    14 1 Отговор
    Янките вън от България и Черно море !
    14 нoeмври 1943 гoдинa e eдин oт нaй-тeжкитe дни
    зa Бългaрия пo врeмe нa Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa.

    Нa тaзи дaтa бритaнcкитe и aмeрикaнcкитe cили
    прoвeждaт първo мacирaнo въздушнo нaпaдeниe нaд
    бългaрcкaтa cтoлицa.

    Тoчнo в 12,30 ч. 137 caмoлeтa ​- 91 бoмбaрдирoвaчa
    B-25 Мичъл и 46 изтрeбитeля „Лaйтинг“ aтaкувaт
    Coфия. Нaд cтoлицaтa ca пуcнaти oбщo 563 бoмби.

    Рaзрушeни ca 47 cгрaди и пocтрoйки. Убити ca 59
    души и ca рaнeни oщe 128 бългaри. Убити ca 56
    грaждaни, 1 пoлицaй и 6-имa вoeнни. Тeжкo ca
    рaнeни 49 души, лeкo рaнeни ca 79. Cрeщу
    прoтивникa излитaт 17 бългaрcки изтрeбитeля Мe-109
  • 3 Дамммм

    14 0 Отговор
    Тия американците наистина излиза че са въздух под налягане.Щом такава мощна организация като ФБР я друсат хакери-сещайте се колко са технически изостанали....Май силата им се крепи само от Холивуд и са мощни срещу страни от третият свят.
  • 4 ????

    11 0 Отговор
    Абе на тези национални им агенции са гола вода! През ден през два тук ги хакнали, там ги праснали, направо гола вода! Утре, други ден очаквам информация, че пак руските хакери са виновни! Ами по способни са от тях ако се вярва на краварите.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    Американците са ПСИХОПАТИ и УБИИци. МиР, МИР дА имА.
  • 6 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Кьорфищеци. Тези пробиви са межведомствените им боричкания. Когато го правят истинските спецалужби , те теглят инфо.
  • 7 От страни

    1 0 Отговор
    Чакай да позная без да чета - руски хакери? Връщам се да прочета иииииии.....А стига ве... Разочарован съм - как така не познах, това са си русняците, щото кой друг да е бил....Ц-ц-ц-ц. Те спрели тръбопровода за кебапчета та няма да хакнат пощата на ФБР.
  • 8 От страни

    1 0 Отговор
    Представям си такова: някво съвещание на ЦРУ-то, посредата на съвещанието влизат няколко човека с черно качулки и бели маски на клоуни, сядат на лаптопа на шефа, натискат няколко копчета слагат флашка, теглят данни, вадят флашката и си заминават. Шефа пита замесниците: "Това кво беше?" Те отговарят: "Руски хакери". Той: "Е що не ги спряхте?" Те: "Те пак ще кажат че не са виновни те". Фенита. (по мотивите на вицовете за Щирлиц).
  • 9 mi6osp

    1 1 Отговор
    Тази поща се атакува ежедневно, но се хаква за първи път. Не знам дали САЩ приеха проектопоправка в закона, гласяща, че такава атака се смята за военно нападение срещу САЩ и те ще обявят война на държавата , от която е осъществена атаката .😃
  • 10 От страни

    1 0 Отговор
    Факти що не пишат за Крю Драгон 3. Щото ми дойде писмо от НАСА, където ме засрамиха че не съм написал верно за кенефите и изрично ме молят да раскажа как е било наистина и да се извиня.
    Та почвам да се извинявам. Простете ме не съм бил точен. Поправи ме НАСА за следното. Наистина е бил счупен кенефа на Дракона но не са пикали в ботушите а в памперси и ако на някои от тех и да е протекъл памперса в ботушите това е секретна информаия.
    Второ, когато е бил счупен кенефа на МКС наисина са ползвали резервни скафандъри, но на са акали и пи.кали в тях а са само складирали вътре памперсите. И са исхвърлили само един път един от тях в космоса, който бе уловен от извънземните и върнат на американците с думи: Космоса да не би да ви е боклучарник. Това означава че извънземните не са се опитвали да приказват с америкаците и не смятали това кафеното за американци.
    Но след това в НАСА е издадена директива 1514, забраняваща исхвърлянето в космоса що ония се сърдят. Следващата директива 1515 е била такава: Понеже Дракона е кораб за многократно исползване от тоя ден всички консумативи трябва също да се исползват меогократно. Та сега памперсите ще ги трупат в специални контейнери и ще ги връщат обратно за пране, гладене и нови лепенки "Собственост на НАСА".
    Надявам се че съм превел точно, ако нещо не е така пак ще ми ишат да ме поправят. Бухаха.