3 Май, 2013 19:41 3 253 5

Политик от Норвегия скочи срещу ромите, българите и …французите

  • норвегия-
  • пер сандберг-
  • роми-
  • българи

Депутатът от норвежката популистка Партия на прогреса - Пер Сандберг се обяви срещу имиграцията на роми, българи и французи, предаде АП.

За целта той предложи три незабавни мерки за пресичане на вълната от просяци и престъпници.

Пер Сандберг смята, че действащите закони не пречат на полицията да спира на границите организираните групи от роми, българи и французи. „ От опит знаем, че тези лица нарушават обществения ред и значителна част от тях се занимават с престъпни дейности”, се посочва в изявление на Сандберг, качено в интернет. 

В момента в Норвегия се води оживена дискусия дали да се забрани просията. През септември в скандинавската страна предстоят парламентарни избори и според последните анкети Партията на прогреса може да дойде на власт в състава на коалиция с консервативната партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valentin Grozev

    1 0 Отговор
    Заради такива крадливи цигани не ни искат никаде и крадливи бьлгари които не отиват с цел да работят.

    Коментиран от #2

  • 2 monk

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Valentin Grozev":

    Грешката е допуснаха политиците на времето, когато записаха в паспортите всички цигани и м...ли българи сега ще страдаме заради тях.
  • 3 мечока

    0 0 Отговор
    Квито са бели ще им дойде много добре малко ромска кръв. Да популяризират смесените бракове роми - норвежки и да видят какво хубаво днк ще изкарат
  • 4 бате Ицо

    0 0 Отговор
    Цигани,българи и французи под един знаменател?!Може би се има предвид мургавата част от французите,онези които палеха и се биха с полицията преди две години!
  • 5 Руснака Руския

    0 0 Отговор
    докато разграбваха българия при присъединяване към ЕС, българия беше "добър и надежден партньор", а като получиха каквото искаха - сетиха се, че могат да вземат на българи и това малкото, което са обещали
Новини по държави: