Last news in Fakti

4 Май, 2013 11:15 11 103 1

Откриха телата на пилотите от падналия в Киргизстан US самолет

  • самолет-
  • киргизсан-
  • пилоти-
  • се разби-
  • падна
Откриха телата на пилотите от падналия в Киргизстан US самолет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На мястото в Киргизстан, където вчера падна и се разби американски самолет, спасителните екипи са открили части от две тела, съобщи ИТАР-ТАСС. Те са изпратени в столицата Бишкек за експертизи, тъй като останките били много и засега не можело да се твърди с абсолютна сигурност за колко души все пак става дума.

Уточнява се, че в момента на инцидента на борда на самолета са се намирали трима членове на екипажа.  На мястото на катастрофата все още работят около 50 спасители.

Самолетът е излетял от летището Манас и отломките са намерени на около 80 километра западно от киргизката столица в близост до границата с Казахстан.

Американски специалисти ще разследват инцидента, тъй като падналият военен самолет е американски. Ако е ставало дума за пътнически самолет, инцидентът е щял да бъде разследван от киргизките власи, обясни министърът на транспорта и комуникациите на републиката Каликбек Султанов.

Сега киргизката страна само трябва да определи щетите, нанесени в резултат на аварията. Те ще бъдат огласени от правителствена комисия в рамките на 7-10 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой в Bg.

    1 0 Отговор
    След разпада на СССР двете най-бедни републики Киргизстан и Таджикистан ( Таджикистан има обща граница с Афганистан и най- доходния бизнес е трафика на наркотици, а иначе основният поминък на населението е памукът, за Киргизстан освен памука е и скотовъдството) се чудеха как да се спасят без помоща на Големия брат (Русия), затова и се съгласиха на предложението на САЩ. По това време те бяха много активни в Афганистан, затова им трябваха бази за пддръжка в съседни държави. На Русия и припари под краката и опрости държавния дълг (Пояснение Таджикистан е най-бедната бивша соц. република в СССР и в днещно време Москва е пълна с гастарбайтери именно от Таджикистан, които дори не знаят руски, т.е. младото поколение.) Таджикистан в замяна не подновява договора за базите. За който, не знае в Таджикистан са мюсулмани но с европеидни черти (т.е. перси) а в Киргизстан са също мюсулмани, но с дръпнати очи.
    Защо пиша толкова, защото основната теория е че, прабългарите произхождат именно от подножието на Алтай, която е в Таджикистан.
    Значи:
    Прабългарите са с персийски корени и са с европеидни черти а не с дръпнати очи.
    ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ОТЕГЧИЛ НЯКОГО, НО СЪМ ГО НАКАРАЛ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ПО ВЪПРОСА: ОТ КЪДЕ НАИСТИНА ПРОИЗХОЖДАТ ПРАБЪЛГАРИТЕ?
    P.S Когато говорих с таджиките те ми казаха, че високо в Алтай имало хора, които не приличат на тях ( били руси и не говорели като тях, храна за македонците ите да си търсят корените там а не в Пакистан. Има едно НО, Таджикистан