Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Август, 2022 09:41 953 2

Чавушоглу и Жозеп Борел обсъдиха войната в Украйна

  • турция-
  • чавушоглу-
  • разговор-
  • телефонен-
  • война

За телефонния разговор съобщи външното министерство на Турция

Чавушоглу и Жозеп Борел обсъдиха войната в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е обсъдил ситуацията в Украйна с върховния представител на ЕС по външните работи и сигурността Жозеп Борел, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

За телефонния разговор съобщи външното министерство на Турция. В писмено изявление на министерството се посочва, че двамата са обсъдили най-новите развития около ситуацията в Украйна.

Още новини от Украйна

Борел същевременно съобщи в Туитър, че по време на разговора е откроил ролята на Турция за постигането на споразумението за износ на украинско зърно и за смекчаване на последиците от руската агресия срещу Украйна, предаде Анадолската агенция.

"Обсъдихме въздействието на санкциите на ЕС и изразихме надежда, че Турция може да използва влиянието си върху Русия, за да спре безсмислената война", добави той.

На 22 юли в Истанбул Турция, ООН, Русия и Украйна подписаха споразумение за възобновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища Южни, Черноморск и Одеса, който беше спрян поради руско-украинската война, продължаваща вече шести месец.

В Истанбул беше създаден Съвместен координационен център с участието на служители от трите държави и ООН, който да контролира доставките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23456

    1 1 Отговор
    Спрете тая ненужна война
  • 2 Вътър и бля, бля

    0 1 Отговор
    Обсъдил ситуацията в Украйна заедно, върховния представител на ЕС по външните работи и сигурността Жозеп Борел. Като са еркек или да я спрат или да ЗАПОЧНАТ.
Новини по държави: