Last news in Fakti

25 Юли, 2013 15:40 1 442 0

Убиха основния опозиционен лидер в Тунис (обновена 15:59)

  • тунис-
  • мохамед ал брахими-
  • политическо убийство
Убиха основния опозиционен лидер в Тунис (обновена 15:59) - 1
Снимка Ал Арабия

Тунизийският опозиционен политик Мохамед ал Брахими бе застрелян пред дома си, съобщи сайтът на телевизия „Ал Арабия“.

Според предварителните доклади, Брахими е бил прострелян 11 пъти пред дома му в квартал Ал Газала в Тунис.

Той е  бил транспортиран до болницата, след като неизвестен въоръжен мъж е стрелял по него от упор тази сутрин и избягал в кола.

Това е второто политическо убийство в страната тази година. През февруари бе убит левият политик Чокри Белаид. Смъртта му предизвика редица протести в цялата страна. Правителството обвини ислямски екстремисти за това убийство.

Брахими, беше член на националистическата светски настроена Тунизийска национална партия. Той бе натоварен с написването на нова конституция на страната.

Като член на опозицията, Ал Брахими имаше търкания и разногласия с ислямисите от „Ан Нахда” - партията, която доминира управляващата коалиция в Тунис.

Тунис, който е и люлката на Арабската пролет, се бори с демократичния преход след свалянето на 23-годишният диктаторски режим на президента Зин ал Абидин бен Али през 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА