Last news in Fakti

6 Януари, 2023 07:57 770 2

Хакери откраднали имейл адресите на повече от 200 млн. потребители на "Twitter"

  • хакери-
  • форум-
  • потребители-
  • имейли-
  • откраднати

И са ги публикували в хакерски форум

Хакери откраднали имейл адресите на повече от 200 млн. потребители на "Twitter" - 1
Източник: Shutterstock

Хакери са откраднали имейл адресите на повече от 200 милиона потребители на "Туитър" и са ги публикували в хакерски форум, каза експерт по киберсигурност, цитиран от Ройтерс.

Пробивът "за съжаление ще доведе до много хакерски атаки, таргетиран фишинг и доксинг", написа в "ЛинкедИн" Алон Гал, съосновател на израелската фирма за мониторинг на киберсигурността "Хюдсън рок". Той определи това като "едно от най-значимите изтичания на информация", които някога е виждал, предаде БТА.

Компанията на Илон Мъск не е коментирала информацията, която Гал за първи оповести в социалните мрежи на 24 декември, нито е отговорила на запитвания за пробива.

Все още не e ясно и дали са предприети действия за разследване или отстраняване на проблема, отбелязва агенция Ройтерс, като допълва, че не е успяла да провери твърденията на Гал чрез независим източник.

Вчера в интернет се появиха скрийншоти от хакерския форум, в който по думите на израелския експерт са били публикувани изтеклите данни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    1 0 Отговор
    След публикацията на Имейл-адресите на тия 200хил. души значи ли че цели Тълпи ще се юрнат да им ходят на гости?
  • 2 емм

    1 1 Отговор
    Ако бяха банкови сметки,да ама какво ще правят с тези Ел пощи?