Last news in Fakti

26 Август, 2013 18:37 7 470 2

Муамар Кадафи отвличал и изнасилвал непълнолетни

  • муамар кадафи-
  • изнасилване-
  • либия

Диктаторът посягал и на момичета, и на момчета

Муамар Кадафи отвличал и изнасилвал непълнолетни - 1
Снимка: Уикипедия


Нова книга за живота на либийския диктатор Муамар Кадафи разкрива как по време на управлението си той е заповядвал отвличането на непълнолетни ученички, които е държал в харема си като секс робини, съобщи "Дейли Мейл".

Едно от момичетата на име Сорая било отвлечено, докато било само на 15 години. В продължение на 5 години то било държано в мазето на крепостта на диктатора, намираща се в близост до град Триполи.

Тя разкрива, че е била системно изнасилвана, бита и тормозена, а е виждала злоупотреби и с други непълнолетни момичета и момчета. Нейната и историите на други деца, станали жертва на Кадафи, се разказват в книгата „Харемът на Кадафи: Историята на една млада жена и злоупотребите с власт в Либия“.

Документалното разследване е дело на френската журналистка Аник Койеан. Според авторката, Кадафи е изнасилвал често мъже и момчета. Той се опитвал да се възползва от знаменитости, както и от  жените на високопоставени чуждестранни дипломати.

Според Койеан, бодигардовете от женски пол, с които диктаторът се обграждал, са били всъщност негови любовници, които не са имали никаква представа как да използват оръжие. Тя започнала да разследва злоупотребите с власт на Кадафи, след като се срещнала именно със Сорая, която й разказала потресаващата си история.

Докато била все още ученичка в град Сирт, през 2004 г. на Сорая била оказана честта да връчи букет цветя на дошлия на посещение по това време диктатор. След като получил цветята, Кадафи я е погалил по главата. Според потърпевшата това било знак за обкръжението му, че я желае. На следващия ден девойката била отведена в намиращата се в близост до Триполи крепост  Баб ал Азизия. Там я изкъпали, обезкосмили, преоблекли и представили на диктатора.

По нейните думи, той бил гол в стаята, легнал на леглото, а впоследствие се е опитал да я изнасили. След като го отхвърлила, тя била отведена от главата на харема Мабрука на място, където да й бъде "даден урок". Сорая получила порнгорафски записи как Кадафи прави секс с други момичета, от които тя трябвало да се научи как да отговаря на желанията на диктатора. Момчетата от мъжката охрана на Кадафи също били подложени на постоянен тормоз и изнасилвания от негова страна.

Сорая била върната в дома й през 2009 г. Там обаче тя живеела в срам от семейството си, тъй като е правила извънбрачен секс, макар и с владетел.

Книгата включва и интервюта с жената, превозвала момичетата до имението на Кадафи, както и разкази на други негови жертви. Според нея, всички жени в обкръжението на Кадафи били подлагани на кръвни тестове, за да е сигурно, че не са заразени с полови болести, в случай че държавният глава поиска да прави секс с тях.

Подобни твърдения са били огласявани и от убитата през 2012 г. в Сирия журналистка Мари Колвин. Преди смъртта си тя заявила, че в един от случаите, когато била в Либия, за да интервюира диктатора, няколко медицински сестри се опитали да й направят кръвни проби. Тогава тя категорично отказала медицинската интервенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    3 2 Отговор
    Голям тъпанар си е бил този кадафи.Жалко ,че Американците не го наказаха малко по Твърдо.Лесно се отърва.
  • 2 Руснака Руския

    0 3 Отговор
    аха, освен това е изяждал бебета сутринта и избивал малките котенца, а ние сме толкова тъпи, че да се хванем на евтината пропаганда на убит човек без съд и присъда