Last news in Fakti

8 Март, 2023 14:50 611 1

Гъст смог над Тайланд наложи носенето на маски

  • тайланд-
  • мръсен въздух-
  • маски-
  • смог

Лекари призоваха хората да носят предпазни маски на открито, за да се предпазят от вдишване на фини прахови частици. Небето над Банкок днес е млечнобяло, като няма нито един облак, а слънцето едва успява да се покаже през мъглата

Гъст смог над Тайланд наложи носенето на маски - 1
Снимка: Shutterstock

Големи райони от Тайланд са обвити от гъст смог заради изгаряне на стърнища, като най-засегнати са северната част на страната и столицата Банкок, предаде ДПА.

Лекари призоваха хората да носят предпазни маски на открито, за да се предпазят от вдишване на фини прахови частици. Небето над Банкок днес е млечнобяло, като няма нито един облак, а слънцето едва успява да се покаже през мъглата.

Гъст смог над Тайланд наложи носенето на маски
Снимка: Shutterstock

Замърсяването в Тайланд е причинено най-вече от изгаряне на стърнища не само в големи части от страната, но и в съседните Мианма, Камбоджа и Лаос. Тази дейност обикновено води до високи равнища на фини прахови частици между януари и март, особено в Северен Тайланд.

Стойностите днес са надхвърлили безопасните нива в 48 от 75-те тайландски провинции, съобщиха местни медии.

Нитипатана Чиеракул, директорът на отделението за респираторни заболявания в болница Сириджадж в Банкок, каза, че замърсяването е най-опасно за децата. Във всяко домакинство трябва да има включен пречиствател на въздух, даде съвет той и призова занятията на открито в училищата и детските градини да бъдат ограничени.

Метеоролози предупредиха, че смогът, от който небостъргачите в Банкок почти не се виждат, ще се задържи поне до утре, когато качеството на въздуха ще започне да се подобрява заради силни ветрове.

Гъст смог над Тайланд наложи носенето на маски
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    0 0 Отговор
    Слагаш си маската и отровния газ не влиза в дробовете!
    Тайланд вече е заприличал на западните дебили и е време да бъде освободен от Китай.