Last news in Fakti

23 Май, 2023 08:26 2 364 0

Моди пристигна в Австралия

  • австралия-
  • сидни-
  • делхи-
  • моди-
  • антъни албанезе

Делхи желае по-тесни двустранни отношения със Сидни

Моди пристигна в Австралия - 1
Източник: БГНЕС

Според информацията на "Асошиейтед прес", индийският премиер, Нарендра Моди, пристигна в Сидни на второто си посещение в Австралия в ролята си на министър-председател.

Моди заяви пред австралийските журналисти, че Индия желае по-тесни двустранни отношения с Австралия, особено в областта на отбраната и сигурността.

Днес Моди планира да изнесе реч пред индийската общност в Австралия на стадион в Сидни с 20 хиляди места. Очаква се и австралийският премиер, Антъни Албанезе, да присъства на събитието.

За утре е планирана двустранна среща между Моди и Албанезе.

В интервюто си за "Аустрелиън нюзпейпър" Моди заяви, че желае да повиши отношенията между Индия и Австралия на "следващо ниво", включително по-тясно сътрудничество в областта на отбраната и сигурността, с цел да създадат свободен и отворен Индийско-тихоокеански регион.

Като две демокрации, Индия и Австралия имат общ интерес от свободен и отворен Индийско-тихоокеански регион. Индийският премиер подчерта, че споделят една и съща стратегическа визия относно този въпрос пред австралийското издание.

"Високото ниво на взаимно доверие между нас ни доведе до по-тясно сътрудничество в областта на отбраната и сигурността. Военноморските ни сили провеждат съвместни учения. Убеден съм, че си струва да работим заедно, за да реализираме нашия истински потенциал чрез по-тясно сътрудничество в областта на отбраната и сигурността", добави Моди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: