Last news in Fakti

5 Юни, 2023 12:20 5 829 13

Помилваха жена, убила четирите си деца

  • затвор-
  • австралия-
  • жена-
  • убийство-
  • деца-
  • катлийн фолбиг-
  • помилване

Тя стана известна с прякора "най-лошата серийна убийца в Австралия"

Помилваха жена, убила четирите си деца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралийка, прекарала 20 години в затвора заради убийството на четирите си деца, бе помилвана и освободена след разследване, поставило под въпрос вината ѝ, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Катлийн Фолбиг стана известна с прякора "най-лошата серийна убийца в Австралия", след като беше осъдена през 2003 г. за убийството на четирите си деца. Случаят бе силно медиатизиран. Според прокуратурата децата на Катлийн Фолбиг, на възраст от 9 седмици до 3 години, са умрели задушени от нея. Фолбиг, която днес е на 55 години, винаги е отричала тези обвинения и е твърдяла, че всеки един смъртен случай е бил по естествени причини.

През 2021 г. десетки учени от Австралия и от чужбина подписаха петиция за пускане на свобода на Фолбиг, твърдейки, че нови съдебно-медицински доказателства свързват необяснимите смъртни случаи на децата с редки генетични мутации или вродени аномалии. Главният прокурор на щата Нов Южен Уелс Майкъл Дейли обяви днес, че Фолбиг е помилвана след разследване, продължило една година и позволило да се установи "основателно съмнение" относно причината за смъртните случаи.

Фолбиг бе освободена от затвора Графтън, на около 6 часа път северно от Сидни, тази сутрин. При отсъствие на солидни съдебно-медицински доказателства прокурорите изтъкнаха, че е изключително невероятно четирите деца на Фолбиг да са умрели, без да има обяснение за това. Но пенсионираният съдия Том Батхърст, ръководил новото разследване, заяви, че допълнителни проучвания са разкрили, че медицински причини биха могли да обяснят три от тези смъртни случая

Според Батхърст Сара и Лора Фолбиг са страдали от рядък генетичен дефект, а Патрик Фолбиг е страдал със сигурност от основна неврологична патология. Предвид тези фактори магистратът определи като неподозрителна смъртта на Кейлъб Фолбиг. Той допълни, че не може да приеме, че госпожа Фолбиг е била друго нещо, освен внимателна към децата си майка. Австралийската академия на науките, която допринесе за подновяване на разследването заяви днес, че е облекчена, че правосъдието е възтържествувало по казуса с Катлийн Фолбиг.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е ЗАПАДА

    42 10 Отговор
    ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА КЪМ КОЯТО ТИКАТ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #5

  • 2 23523

    39 4 Отговор
    според либерастите, като нашите психично болни Тръпчинко и Кокорчо, убийците и педофилите имат право да правят това което правят и даже трябва да ги аплодираме
  • 3 Професора

    46 1 Отговор
    Нови думи в българския речник,, медиатизиран" не отразен, а медатизиран
  • 4 Г-ца каприз

    27 2 Отговор
    Гръмкото заглавие само за привличане на внимание ли е......щото на долу в статията пише че всъщност тя е невинна ....
  • 5 Така е - за такива, като тази -

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТОВА Е ЗАПАДА":

    Милост, за свестни хора - никога!
  • 6 Наблюдател

    21 5 Отговор
    Какви са тези наказателни системи как така ще я помилва за 4-ри деца това е абсурд във какъв свят живеем
  • 7 Реалист

    19 1 Отговор
    Значението на думата,, медиатизация" е когато една монархия се слива с друга обаче присъединения монарх си запазва титлата.
  • 8 Aлфа Bълкът

    10 7 Отговор
    Да я бяхте застреляли и щяхте да пишете мача равен!
    Каква е тая дефектната?
  • 9 ИВАН

    24 1 Отговор
    Еееййй, мед им капе на тия журналисти да вкарат някоя нова дума - чуждица в българския език, куиз, сега пък медиатизиран, ееей някой да не се обърка и да каже нещо друго освен - медиатизиран
  • 10 Констатираща

    15 4 Отговор
    Обикновено така става - престъпниците се оправдават, а невинните се наказват. Рядко има справедливост. В случая, доста дълго е продължило разследването и дано крайния резултат да е справедлив! Можело е по-бързо да се установи истината, защото ако майката е виновна, най-вероятно е с психическо отклонение, а това лесно може да се докаже.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аватар

    1 0 Отговор
    Ако чрез аутопсия е доказана смърт чрез задушаване то няма как генетичните заболявания да са причина за смъртта на децата,особенно,ако е в един и същи ден.
  • 13 СЛОНА

    1 0 Отговор
    СЗ БИХ И ИЗМИСЛИЛ ДРУГО НА КАЗАНИЕ - ДА РАЖДА ДО КАТО УМРЕ !!!
Новини по държави: