Last news in Fakti

10 Юли, 2023 12:36 3 902 8

Германия изпраща свои войници в Австралия за първи път

  • германия-
  • австралия-
  • войници-
  • учения-
  • военнослужещи

Те ще участват в съвместни учения с военнослужещи от 12 други страни

Германия изпраща свои войници в Австралия за първи път - 1
Източник: БГНЕС

Германия ще изпрати свои войници в Австралия за първи път, като те ще участват в съвместни учения с военнослужещи от 12 други страни, съобщи агенция Reuters.

Това решение се тълкува като индикация за нарастващата ангажираност на Германия със събитията в Индийско-тихоокеанския регион, където страната засилва своето военно присъствие през последните години, предаде БТА.

"Този регион е изключително важен за Германия и за Европейския съюз поради икономическите взаимоотношения", каза в интервю за Reuters високопоставеният германски военен, Алфонс Маис, часове преди първите германски войници да отпътуват за Австралия. Той добави, че в ученията в Австралия ще участват 240 германски военнослужещи, сред които 170 парашутисти и 40 морски пехотинци.

Ученията ще продължат от 22 юли до 4 август. Германските военни ще тренират заедно с войници от страни като Индонезия, Япония, Южна Корея, Франция и Великобритания.

"Нашата цел е да покажем, че сме надеждни и способни партньори, които допринасят за стабилизирането на правилния ред в региона", каза Маис.

Въпреки въпросите дали изпращането на германски войници в Австралия е послание до Китай, високопоставеният германски военен отговори, че действията на Берлин не са насочени специфично срещу някоя страна.

Китай е най-големият търговски партньор на Германия, а 40% от външната търговия на Европа преминава през Южнокитайско море - морски маршрут, който е предмет на териториални спорове в Индийско-тихоокеанския регион, според Reuters.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИНЬОТО

    2 3 Отговор
    Напред към РОЗОВАТА сексуална инициатива и Да Живее СИНЯТА инициатива също

    Коментиран от #2

  • 2 Любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СИНЬОТО":

    Няма ли лекар в тая държава да те прегледа, да ти назначи лечение и да те полекуват! Ти искаш да си одрежеш мъжкото достойнство, трябва някой да се погрижи за теб!

    Коментиран от #5

  • 3 какво друго се очаква

    5 1 Отговор
    от отрочетата на СС служителите - дядовците на Шолц, Туск, Андреа Дуда и т.н. Те дори физически приличат на дядовците си. Кръвта вода не става. Напред към войната.
  • 4 факуса

    5 1 Отговор
    а какво стана с грижата за климата,докога ще се развяват около света в измислени театра за военни учения,нали са велики защо е това занърсяване докат требе да стоим на студено и да ядем скакл ци щот говедата замърсявали,предпочитам говедата да замърсяват а армиите да си стоят у тех си
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сигурно са

    2 0 Отговор
    ,тия войничета дето ги изритаха от Мали
  • 7 Ще изпраща и на

    4 3 Отговор
    Луната, ако фащ им нареди. Тази страна е смешна вече. Толкова очебиещо фащ я командват. Така е, който губи световна война, или е умрял или е пълен роб...
  • 8 Мхм

    2 0 Отговор
    Да си полякина е професия да си чех е лош късмет а да си германец е клиничен случай.
Новини по държави: