Last news in Fakti

20 Юли, 2023 12:32 4 242 9

Австралия въведе нови санкции срещу Русия и Беларус

  • австралия-
  • санкции-
  • русия-
  • беларус

Това съобщи австралийският външен министър Пени Вонг

Австралия въведе нови санкции срещу Русия и Беларус - 1
Източник: Shutterstock

Австралия въведе нови санкции срещу Русия и Беларус, налагайки ограничения на 35 организации в отбранителния, технологичния и енергийния сектор на Русия, както и на 10 физически лица, сред които руски министри и високопоставени служители, както и на висши военни служители в Беларус. Това съобщи австралийският външен министър Пени Вонг, предаде news.bg.

Новите санкции се насочват към организации и лица, които играят роля в подкрепата на незаконното и неморално нахлуване на Русия в Украйна. Сред засегнатите компании са тези, които доставят модерни технологии, електроника и оборудване за руската армия, както и организации, свързани с ядрената енергетика и добива на арктически ресурси.

В черния списък са включени и висши руски чиновници, сред които първият вицепремиер Андрей Белоусов, вицепремиера Дмитрий Чернишенко, омбудсмана по правата на човека Татяна Москалкова, първият заместник-председател на Съвета на федерацията на Русия Андрей Турчак, главният изпълнителен директор на концерна "Калашников" Владимир Лепин и главният изпълнителен директор на холдинга "Хеликоптери на Русия" Николай Колесов.

От март 2014 г. насам, Австралия е въвеждала антируски санкции общо 25 пъти, включвайки над 1100 руски граждани и повече от 300 организации в черния си списък. Въвеждането на тези санкции включва спиране на търговските отношения с Русия, замразяване на активите на лицата в черния списък и забрана за националните предприятия да правят бизнес с руски компании, включени в списъка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    3 4 Отговор
    Русия и Беларус няма да оцелеят без икономиката на британския затвор - дето постоянно хленчи и реве че не може да се конкурира с Китай.
  • 2 Урюрвкос

    6 3 Отговор
    да няма грешка в превода къде е Австралия къде се добиват арктически ресурси Южния полюс има друго име.
  • 3 Само питам

    9 5 Отговор
    Какви са тия смешни ссанкции бе ?
  • 4 Вещерът от Пещера

    5 6 Отговор
    Санкций,санкций и пак санкций-докато русия не спре този геноцид..и после репараций!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 цербер

    2 2 Отговор
    австралийската външна министърка Пени Вонг
  • 7 Ханс

    7 6 Отговор
    Къде е Австралия къде е Русия и те кенгурата санкции ще налагат.поредните американски роби,като българчетата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хитрото

    2 1 Отговор
    Ще ги кара да скачат като кенгурата из Австралия , ако са извън вкъщи.Така останалите аборигени лесно ще ги разпознават
Новини по държави: