Last news in Fakti

1 Септември, 2023 04:50 2 544 3

Откриха 280 хиляди евро в дома на сина на обвиняемата по "Катаргейт" евродепутатка

  • мария арена-
  • катаргейт-
  • пари-
  • обиск-
  • полиция

Убедена съм, че разследването ще покаже, че по никакъв начин не съм замесена в този случай, заяви Мария Арена

Откриха 280 хиляди евро в дома на сина на обвиняемата по "Катаргейт" евродепутатка - 1

Когато миналия месец белгийската полиция е нахлула в дома на евродепутатката Мария Арена в рамките на разследването на „Катаргейт“, тя претърсила и дома на сина ѝ Уго Льомер. Инспекторите са открили там 280 000 евро в брой, съобщи белгийският вестник „Соар“, цитиран от белгийската новинарска агенция Белга. Все още не е известно дали откритата сума има връзка с „Катаргейт“.

Самото претърсване се е състояло на 19 юли.

„Убедена съм, че разследването ще покаже, че по никакъв начин не съм замесена в този случай“, заяви Арена.

„Катаргейт“ е политически скандал, в който редица служители на Европейския парламент, лобисти и техните семейства са заподозрени в корупция, пране на пари и организирана престъпност, повлияни от правителствата на Катар, Мароко и Мавритания.

Членовете на Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли, Марк Тарабела и Андреа Козолино са заподозрени по случая, а бившият член на ЕП Пиер Антонио Панцери се призна за виновен. Арена е споменавана в разследването от самото начало заради приятелството си с Панцери и връзките си с другите трима заподозрени.

През юни разследващият магистрат Мишел Клeз реши да си направи самоотвод от делото, след като стана ясно, че синът му е имал общ бизнес с Льомер от 2018 г. насам.

Мария Арена подаде оставка от поста си на председател на комисията по правата на човека в Европейския парламент през януари, след като „Политико“ разкри, че тя не е декларирала безплатни полети и престой в луксозен хотел, платени от катарското правителство. Тя отрича да има каквото и да било участие в „Катаргейт“.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Почти

    28 0 Отговор
    всички са кору м пирани начело с фон Лайн янна. Долу буро кратитити поставени от Фаш
  • 2 Гошо

    18 0 Отговор
    Абе детето си ги е спестявало тия парички само бе. Не ограбвайте децата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: