Last news in Fakti

8 Септември, 2023 16:10 1 435 25

Лавров пристигна на срещата на върха на Г-20

  • лавров-
  • индия-
  • делхи-
  • г-20-
  • среща на върха

В индийската столица Делхи

Лавров пристигна на срещата на върха на Г-20 - 1
Източник: БГНЕС

Руският външен министър, Сергей Лавров, пристигна днес следобед в индийската столица Делхи, където ще вземе участие в срещата на лидерите от Г-20, съобщи "Франс прес". Той оглавява руската делегация на събитието, тъй като президентът на Русия, Владимир Путин, не присъства лично на срещата.

В изявление, публикувано от руското външно министерство, Лавров подчерта важността на сътрудничеството между Русия и другите страни от Г-20. Той сподели ангажимента си за борба с хуманитарните и икономическите проблеми в света и отбеляза, че е важно тези проблеми да не бъдат обяснявани само с "конфликта в Украйна", пише БТА.

Срещата на Г-20 се провежда в контекста на войната в Украйна и представителите на различните страни се опитват да постигнат съгласие по въпросите, свързани с този конфликт. Според информация от индийските организатори на срещата, страните са почти готови с проекта за декларация, която ще бъде представена на лидерите през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добре, че индийците са много, иначе

    20 18 Отговор
    руснаците могат да им спретнат едно асвабаждение. Индийците плащат руския ток и петрол в рупии, а руснаците искат да е в проклетите долари! Абе, нашите русофили в рубли ли им плащат?

    Коментиран от #5

  • 3 А кой не пристигна

    23 18 Отговор
    Не е важно коя безмозъчна кукла на конци представлява русия на срещата, важното е, че пyткинът не е дошъл!!!

    Коментиран от #6, #17

  • 4 Хахах

    19 18 Отговор
    Надяваха се да не присъства.Един истински политик.Здраво мислещ,говорещ с факти и защитаващ интересите на държавата си.Много искам да видя великите как ще се мъчат да го преброят,при положение,че на повечето трябва да им диктуват клишета в ухото.А за тия които ще тролят:възхищавам се на човека,а не на възгледите му ,а по скоро как ги отстоява!!

    Коментиран от #7, #21

  • 5 реру

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Добре, че индийците са много, иначе":

    Русия чака да получи $39 млрд. за продаден в Индия нефт в началото на годината... Според руският външен министър Сергей Лавров още на среща на ШОС в Индия през м. май:
    "Това е проблем... Трябва да използваме тези пари. Но за да стане това, тези рупии трябва да бъдат конвертирани в друга валута и това сега се обсъжда."

    Коментиран от #8

  • 6 ???

    17 20 Отговор

    До коментар #3 от "А кой не пристигна":

    Ти ако наречеш точно Лавров за безмозъчна кукла незнам дали изобщо трябва да се наричаш мислещ човек. Или то е по-лесно да ръсиш клишета и да се надяваш на сляпо одобрение,понеже повтаряш догмата на господаря!!

    Коментиран от #9

  • 7 Дъщеря му на Лавров учи и отдавна живее

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    в САЩ. Дали е предател или разведчик?
  • 8 Професор

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "реру":

    Да конвертират рупиите в рубли. Нямат нужда от прогнилите долари и евраци.

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Ха ха ха

    17 14 Отговор

    До коментар #6 от "???":

    Каква безмозъчна кукла ве? Това е безмозъчен кон..... липсва му само онзи наследника на будьонни .....псков ли беше?
  • 10 Всичките русофили-прафесари

    18 11 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    сте като Румен Гечев, с такива икономически познания като нищо ще ни фалирате отново!

    Коментиран от #11

  • 11 Професор

    2 17 Отговор

    До коментар #10 от "Всичките русофили-прафесари":

    Рублата е най стабилната валута. Доларът и еврото са хартийки без покритие. В европейска България 750 лева минимална заплата. В Русия 16 ХИЛЯДИ! рубли е минималната.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Никой

    2 11 Отговор
    КИТАЙСКИЯ МОСКВИЧ СЛЕД 6 ГОДИНИ ЩЕ СТАНЕ РУСКИ. 6 ГОДИНИ РУСИЯ ЩЕ СГЛОБЯВА КИТОЙСКИ МОСКВИЧИ ДОКАТО СЪЗДАДЕ СОБСТВЕНА ПРОИЗВОДСТВЕНА ПЛАТФОРМА В БИВШИЯ ЗАВОД НА "РЕНО" В МОСКВА.
  • 13 Сметни

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Професор":

    Колко е това като 1 рубла е 2 стотинки хахах безполезни хартии

    Коментиран от #14

  • 14 Професор

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "Сметни":

    Една рубла е един лев. Ти не вярвай на глупостите на нацистите които твърдят че рублата е 2 стотинки. Това са инсинуации. Русия просперира. Милиони граждани на ЕС се редят пред руските консулства за да кандидатстват за руско гражданство.

    Коментиран от #19

  • 15 Доларът към рублата - ти сън ли си,

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Професор":

    или те има!
  • 16 реру

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    "Да конвертират рупиите в рубли. Нямат нужда от прогнилите долари и евраци."


    Лесно е да се дава акъл, ама дали в Индия искат рубли... Нещата са още по-сложни. Руските банки не могат да ги конвертират в нищо... Държат си рупии и това си е...

    Изтеглянето на рупии от Индия е блокирано от местни разпоредби в т.ч. и Индийската централна банка забранява конвертиране на рупии ИЗВЪН Индия...

    Коментиран от #18

  • 17 Абе

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "А кой не пристигна":

    Важно е че оня дето се здрависва с въздуха ще е там. Интересно а тая дето обича украинското кокаиново зърно дали ще е там
  • 18 Професор

    7 11 Отговор

    До коментар #16 от "реру":

    Като е забранено да се конвертират извън Индия, да вземат рупиите и да ги натоварят на самолет - който да отлети за Индия. Там свалят рупиите и с тях купуват рубли. После рублите на самолета и в Русия. Решение винаги има.

    Коментиран от #20

  • 19 Д-р.Петров

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Професор":

    Температурата на пациента подминава 40 градуса...Не е добре да се смесва самагон и халюциногенни гъби...😁😁😁
  • 20 Трябва да ви сложат за банков

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    съветник на Путин. Ако се спази вашата уникална схема за конверетиране ще трябват бая самальоти! Въпросът е: какъв ще е смисълът да се прави тази галимация, когато и рупиите и рублите са само за вътрешна употреба . И някой някого ще трябва са прекара с обменният курс!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Човек

    10 2 Отговор
    Да ходи докато може, че светът се променя, изкопаемите горива си отиват, а Русия ще изпадне от Г-20.
  • 23 Гост

    8 1 Отговор
    ...пристигнал...егати и каръка..а Пригожин го чакаше...
  • 24 факти

    4 2 Отговор
    На миналия международен форум,всички държави му се смяха в лицето колко е нелеп тоя кон.Да видим дали и сега ще е същото.
  • 25 Как пристигна

    2 2 Отговор
    На кон ли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания