Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2023 16:36 5 188 97

Защо Авдеевка е толкова важна за Русия?

  • авдеевка-
  • донбас-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Москва вече е правила поне два сериозни опита да обкръжи града и да принуди защитниците му да се оттеглят

Защо Авдеевка е толкова важна за Русия? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Авдеевка преди са живеели 30 хиляди души. Сега градът е почти изцяло сравнен изравнен със земята. Русия не спира опитите си да го превземе. Защо е толкова важен?

В последните дни Русия значително засили атаките си срещу град Авдeeвка в Донбас. Малкият град, или поне онова, което е останало от него, се намира на северозапад от Донецк - център на проруските сепаратисти в Източна Украйна от 2014 г. насам, припомня германската медия ZDF. Преди войната жителите на града са наброявали 30 хиляди души, сега в голяма степен той е разрушен.

Заради местоположението си Авдeeвка има стратегическо значение за Русия. Оттам огънят на украинската артилерия може да стига до Донецк и до други важни логистични линии.

Безпрецедентен мащаб на руските атаки

"Нашата Авдeeвка е подложена на масирани атаки от руската артилерия и авиация", каза Андрий Йермак, шеф на канцеларията на украинския президент, цитиран от „Ню Йорк Таймс“.

Микола Биелиесков, военен анализатор в украинския Институт за стратегически изследвания, коментира, че в Авдeeвка "мащабът на последните атаки е безпрецедентен". Той ги сравни с боевете, водени там преди повече от половин година, когато в рамките на зимната си офанзива Москва безмилостно обстрелваше града.

Авдеевка се намира и в непосредствена близост до разрушеното през 2015 г. летище на Донецк. Русия със сигурност не би имала нищо против да го възстанови, ако успее да изтласка оттам украинските сили, коментира ZDF. Москва се опитва да превземе безуспешно Авдeeвка от началото на пълномащабната ескалация.

Какви са оперативните ходове на Москва?

Украинските сили са разполагали с почти 8 години, за да укрепят Авдeeвка и да се подготвят за руската обсада, посочва германската медия. Това вероятно е единствената точка на фронтовата линия от февруари 2022 г. насам, в която Русия не е успяла да осъществи значителен напредък заради силната украинска съпротива.

Москва вече е правила поне два сериозни опита да обкръжи града и да принуди защитниците му да се оттеглят. Селата Краснохоровка на север и Опитне, Водяне и Первомайск на юг формират двата края на обкръжението, което Русия желае да постигне.

Въпреки че Москва вече превзе Краснохоровка, украинските сили съумяват да задържат железопътната линия, намираща се на югозапад от нея. На юг Опитне, Водяне и Первомайск все още се намират под контрола на Киев.

Разполага ли Русия с достатъчно сили около града?

Атаките в момента, които са придружени от интензивен артилерийски огън и удари от въздуха, целят да изтласкат украинските сили от южната отбранителна линия. Ако Москва успее да го направи, за украинците ще бъде изключително сложно да продължат снабдяването на града.

По-голямата цел на подновените руски атаки срещу Авдеевка е да се принуди Украйна да премести тук свои части от фронтовите линии в Бахмут и Запорожие, забавяйки по този начин атаките на Киев в други райони. А ако Русия успее да превземе Авдeeвка, тя ще може също така да защитава Донецк и военните цели там по-добре, посочва ZDF.

"Авдeeвка е много важна силна опорна точка в украинската отбранителна система", посочва военният анализатор Микола Биелиесков, цитиран от "Ню Йорк Таймс". По думите му, ако руските сили успеят да превземат града, загубата може да компрометира украинските позиции наоколо, тъй като градът е основа на регионалната отбрана. Градовете Покровск и Костантиновка, разчитат на отбраната в Авдeeвка.

Американският мозъчен тръст Институт за изследване на войната коментира, че успешното обкръжаване "много вероятно би изисквало повече сили, отколкото Русия в момента е отделила".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Скот Ритър

    67 21 Отговор
    Бивш офицер от американското разузнаване Ритер: Украинската армия се разпада под натиска на руските въоръжени сили
    12.10.2023 г. 09:14 ч (Актуализирано: 10/12/2023 10:29)

    Руската армия пробива отбранителните линии на украинските войски и започва да създава джобове за бойците на украинските въоръжени сили. Това съобщи бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър

    Коментиран от #54, #86, #94

  • 4 оня с коня

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Всички хора които не са Бандеровци НЕ СА "Мирни хора"
  • 5 КОТарАК

    29 60 Отговор
    с тия загуби , които търпят от санкции и от войната , щяха да изкупят Украина и Авдеевка-говорим за стотици милиарди и ще нарастват...украинците щяха да ги обичат ,,..но великият джудж-АНТИХРИСТ реши друго , понеже е стратег ,голям , и многоходовец тоже
  • 6 Хохохохол

    52 13 Отговор
    Бившият премиер на Украйна Азаров: Украинските въоръжени сили загубиха значителна част от офицерите си по време на офанзивата

    Коментиран от #59

  • 7 Буданов

    42 13 Отговор
    Ръководителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов призна, че от средата на 2024 г. Киев ще има проблеми с получаването на западна помощ.
  • 8 Сомалийския пират

    24 60 Отговор
    Истината е че ВСУ спря тока на ушанките,те не знаят къде се намират,и за да задържат позициите си наливат все повече и повече пушечно месо там,всеки ден 400 ватенки остават без пълнеж само там.

    Коментиран от #11, #76

  • 9 Ела да ти кажа

    23 29 Отговор
    Актуалния въпрос дето вълнува аудиторията тук. Е защо Авдеевка не пада.

    Коментиран от #15

  • 10 Оставка

    38 14 Отговор
    Денков Оставка и всичко по веригата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    24 49 Отговор
    Разликата между Русия и Израел е огромна.Намиращи се в чужбина израелци се прибират в родината да окажат помощ на армията си,докато в Русия милион мъже в наборна възраст избягаха от мобилизация в чужбина. Путин се принуди да срещу пари войници от " Северна Нигерия ". Когато от медията " Раша тудей " звъннали на израелски войници с руски произход с надежда да чуят нещо ,което ще се хареса на рашисткото общество . От видеото изпратено от руско говорящите израелски войници изпращат " Раша тудей " там където украински войник на Змийския остров изпрати в отговор на руzки кораб да се предаде.

    Коментиран от #34

  • 13 Мнение

    51 12 Отговор
    Тъпите немци ,наследници на дядовците си нацисти нямат понятие как се води войната в Окрайна.
    Сега следва следващия огнен котел . В него ще бъдат погребани остатъците от укронацистката армия.
    Но да не се безпокоят сатанистите от Дойче веле,руснаците пак ще стигнат до Берлин.
  • 14 Механик

    44 11 Отговор
    А стига с тая Украйна. Там всичко е ясно и мачът е свирен. Търси предлог за не чак толкова срамна капитулация.
    Сега на мода е Газа.Там се пече яйцето.
    Ясно ече САЩ няма да изоставят шефовете си от Израел. А пари за два фронта няма. Те и за един нямат, но все някак ще го отгладуват.За два, обаче нямат.

    Коментиран от #60

  • 15 Ами

    32 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ела да ти кажа":

    то си пише бре, че 8 години са го укрепвали хох..лите, но кой да плещи без да чете? Нормално е за к0хи философи.

    Коментиран от #21

  • 16 и към сайта едновременно

    43 10 Отговор
    "Оттам огънят на украинската артилерия може да стига до Донецк"

    Т.е фашсткото зеле изплю камъчето че се бомбардира Донецк и мирното население в него .
    Още веднъж това показва че никой не се надява да спечели някого ( кой би бил след такива извращения на страната на ВСУ ) и населението му а просто се надяват да вземат територията му .
    Зелебоба и неговата "Слуга на народа " (какъв парадокс с името само ) са ориентирани единствено на военни действия защото след края няма да има нито Зелебоб нито Салорейх . Даже Русия да го остави да съществува опомнилите се роднини на загиналите(до днес повече от 500 000 ) ще се сетят че всичко е било напълно безсмислено и каквото и да било споразумение с Русия преди големия конфликт би било много по печелившо от всеки военен сблъсък . Но руснаците имат една много хубава приказка - за что боролис на то напоролис . Хайде със здраве !
  • 17 Българин

    17 31 Отговор
    Вече 10 години ушанките от втората армия в света се напъват да превземат Авдиевка и все гризват дървото! Така и не се научиха... 😂
  • 18 всоликь

    42 9 Отговор
    Трябва да си пуснете в тубата клипчета за да видите, какво им се случва на укра бандера фашистите. Тези от тях които не пожелаха да свалят оръжието и изпълняват поръченията на натовските фашисти хвърчат без спомагателни средства като ги уцели я снаряд я мина. В момента руснаците ги бухат и ритат кои колкото може. Много скоро няма да им остане никои жив бандера фашист. А в същото време има и подготвен голям резерв за палячовците от натото ако решат да се правят на "желаещи". За тях е приготвен най големия бой. Краварските марионетки със всеки изминал ден намаляват с хиляди.

    Коментиран от #24, #61

  • 19 Китай

    11 36 Отговор
    Бог да убие децата и родителите на русоро--бите по особено жесток начин. Амин.

    Коментиран от #40, #49

  • 20 среднощен

    44 11 Отговор
    Зеленски затри държавата и народа си! Много тъжно, но ФАКТ!
  • 21 Ела да ти кажа

    11 28 Отговор

    До коментар #15 от "Ами":

    И пак все ти е едно интересно. Едно такова чудно. Няма ли да пада вече. Такъв силен удар нанесохме. Какви са тия укри. Не може да ни бият само укри така. Това ще да са натовци. Да да точно така. Цялото нато е в Авдеевка. Падне ли превзели сме светът. А как се държ толкова много. Нали уж обезоражихме цялото нато. И изобщо как може да има отбрана на Авдеевка. Като Украйна не съществува :) Добре те познавам а ?

    Коментиран от #27, #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    16 38 Отговор

    До коментар #18 от "всоликь":

    Аз пък гледам в тубата какъв бой ядат крепостните всеки ден от украинците!
    Тия дни като пристигнат далекобойните американски ракети, ще се нагледаме на преселили се при Кобзон генерали... 😂

    Коментиран от #29

  • 25 ха аааха

    13 31 Отговор
    Откъдето мине путинския мир всичко се изравнява със земята и трева не никне. Справка Сирия.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Глей сига

    25 9 Отговор

    До коментар #21 от "Ела да ти кажа":

    АДЕ ПЪРВО ДА ПАДНЕ ТОКМАК КО ШИ КАЙШ ИЛИ ПОНЕ ВЕРБОВОЕ АБЕ КВО СТАНА С БАХМУТ АДЕ ЗЕМИ СИ СТУДЕН ДУШ И СИ ЛЯГАЙ. ЗАБРАЙХ КРИМ КОГА ЩЕ Е ДЕСАНТА

    Коментиран от #30, #32, #41

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ам чи

    24 6 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    А ПОГЛЕДНИ ПАК ЩОТО РУСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ ЛЕТЯТ НАД АВДЕЕВКА БАВНО ИЛИ СА СТЕЛТ ИЛИ ДОЛУ НЕ СА ОСТАНАЛИ ЗЕНИТНИ РАКЕТИ
  • 30 Изгорялото даскало ли завърши, бре

    23 5 Отговор

    До коментар #27 от "Глей сига":

    Много не ти се разбира на новоговора, но:


    Ситуацията в украинските въоръжени сили се влоши, както съобщават украинските медии: чуждестранни наемници, които западните съюзници активно изпращаха във въоръжените сили на Украйна, в момента напускат Украйна и се насочват към Израел, за да участват в операцията на ИД в Ивицата Газа .
  • 31 Механик

    24 9 Отговор
    Днес модерна се оказа,
    ивицата Газа.
    Зелински веч не е на мода,
    май го чака ешафода.

    ВСУ-то ужким"ПЕРЕМОООООГА",
    ала свърши се народа.
    То за спусъка си трябва пръст.
    Ала ПРЪСТ човешки,
    а не земна ПРЪСТ.

    Обещахте ми да гледам "как ватата ще бяга",
    а едно и също гледам- как руснака ви налага.
  • 32 Ела да ти кажа

    5 18 Отговор

    До коментар #27 от "Глей сига":

    Ти нещо на фронта ме прати. Аз съм нормален човек. Не съм някакъв облъчен от диктатор зеленчук :D
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тарас

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    Разликата с Русия и Израел - масово бягаме от Украйна !
  • 35 Изгорялото даскало ли завърши, бре

    20 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ела да ти кажа":

    Много не ти се разбира на новоговора, но:


    Ситуацията в украинските въоръжени сили се влоши, както съобщават украинските медии: чуждестранни наемници, които западните съюзници активно изпращаха във въоръжените сили на Украйна, в момента напускат Украйна и се насочват към Израел, за да участват в операцията на ИД в Ивицата Газа .

    Коментиран от #38

  • 36 Съдбата е такава

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "трагедия":

    Те вече го изтриха Пригожин от историята си.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ела да ти кажа

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Изгорялото даскало ли завърши, бре":

    Ако беше само една милиминка нормален. Може би щях да ти отговоря нещо. Сега съм пас. Ти много добре си се агроментирал.

    Коментиран от #43

  • 39 в чувала

    6 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ще влезе но злобното, алчно, кръвожадно КГБ джудже.
  • 40 уйоклмд

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Китай":

    Трябва веднага да се покаеш и да си посипеш главата със пепел. Господ Иисус Христос е предупредил да не се кълне и да не се пожелава гибел на никои че Бог може да обърне клетвата върху тоя дето я измисля и изрича. Така че се покай и ако си наистина вярващ се помоли да бъде вразумяване на воюващите и да отхвърлят козните на лукавия и слугите му които брат срещу брата насъскаха. Амин. На Бога да бъде Слава, Амин.
  • 41 Сори,

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Глей сига":

    Не беше за теб, а за "ела да ти кажа:))🤣😂🤣😂
  • 42 Демократ

    11 23 Отговор
    За империята на злото винаги е било важно да руши, убива и изпепелява, тя иска Украйна да я няма. Никак не е случайно, че нейните възпитаници в Иран , Хамас и Хизбула искат Израел да го няма като същевременно унищожават и палестинците в Газа, защото Хамас е на власт там от 2007 г. и палестинците живеят в нечувана мизерия, но така са терористите, хората за тях нямат никакво значение, защото самите те не са хора. Императорът на терора се нарича Путин и по света всички терористични звена и диктатори са му подчинени. Светът в момента е подложен на нечуван терор от него, но цивилизацията винаги е побеждавала варварите, затова съществува. Ужасяващо е, че цената е много жестока.
    .

    Коментиран от #45, #53

  • 43 Изгорялото даскало!!!

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ела да ти кажа":

    "агроментирал"😂🤣😂🤣😂

    Коментиран от #47

  • 44 Алфа херинга

    25 6 Отговор
    Възниква въпросът защо са укрепявали 8 години Авдеевка, ако са спазвали Минските споразумения, нещо което дори Урсула призна че не са? Ясно е защо. Защото са смятали оттам да нахлуват към Донецката република. Само че руснаците ги изненадаха. Скоро ги приключват, след като Израел далеч по важен за американските им господари.

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 МИЛА МИ РОЗО

    17 5 Отговор

    До коментар #37 от "Роза 🌹 Емилова":

    АБЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ НАБЛЮДАВАМ СЛЕДНОТО
    УСЛОВИЕТО ВСУ ДА ПРЕВЗЕМЕ НЯКОЙ ГРАД Е РУСНАЦИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СА СЕ ИЗТЕГЛИЛИ ОТ НЕГО. ПРИМЕРНО БУЧА ХЕРСОН

    ЗА РУСНАЦИТЕ МАЙ Е ОБРАТНОТО ЗА ДА ПРЕВЗЕМАТ НЯКОЙ ГРАД ВСУ ТРЯБВА ДА КОНЦЕНТРИРА ВЪЗМОЖНО НАЙ МНОГО СИЛИ В НЕГО ПРИМЕР. МАРИОПУЛ СОЛЕДАР БАХМУТ

    ЯВНО ТАКТИКИТЕ НА ДВЕТЕ СТРАНИ СА РАЗЛИЧНИ
  • 47 Ела да ти кажа

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Изгорялото даскало!!!":

    Щастлив ли си :)
  • 48 Въпрос

    6 12 Отговор

    До коментар #44 от "Алфа херинга":

    Къде пише в Минските споразумения, че Украйна няма право да засили отбраната си?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Демократ

    14 3 Отговор
    Чао 00крайна,мичка ви пайна.
  • 52 В чувал са стотиците руски войници

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    убити около Авдеевка за последните два дена

    Коментиран от #55

  • 53 ТОЧНО ТЪЙ Е МОЙТО МОМЧЕ

    24 4 Отговор

    До коментар #42 от "Демократ":

    САМО ДЕТО ЗАРАДИ ТАЯ ИМПЕРИЯ НЕ НОСИШ В МОМЕНТА ФЕС ИЛИ НЕ МАРШИРУВАШ С ВДИГНАТА РЪЧИЧКА АМА СИГУР СИ ЗАБРАЙЛ НЕ СИ ВИНОВЕН С ЕДНА ГЪНКА ТОЛКОВА

    Коментиран от #74

  • 54 Според експерта Скот Ритер

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "Скот Ритър":

    украинската армия се беше разпаднала още през миналата година
  • 55 КАК СТОТИЦИ БЕ

    13 5 Отговор

    До коментар #52 от "В чувал са стотиците руски войници":

    ХИЛЯДИ СА И ВЕЧЕ СВЪШИХА И ЛОПАТКИТЕ
    МУШМУРОК МАМИН СЛАДЪК
  • 56 Мунзафер ага

    12 3 Отговор

    До коментар #37 от "Роза 🌹 Емилова":

    Гюле,абла,то вече 0краински бойци почти не останаха.Преселиха се във вечните ловни полета.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Избери си

    9 0 Отговор
    Св.Арахангел Михаил има свой прочит на причини за живот, смърт, близо и далеч.
    Люцифер (Мефистофел) има свой прочит на причини за живот и смърт, зло и добро, блзо и далеч.
    Deutcshe Weleи има твърдо спазвана линия и причини за живот и смърт, освен това e цар на полу истини и измишльотини и внушения по причина идеология взаимствана от Гьоблс. Ти си избираш на кой да вярваш.
  • 59 Бившият премиер на Украйна Азаров

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хохохохол":

    От години живее е Москва и потеклото му няма нищо общо с Украйна.
  • 60 Надежди

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    говежди
  • 61 За последните два дена

    8 15 Отговор

    До коментар #18 от "всоликь":

    в тубата гледаме дестки изгъмели руски бронирани машини около Авдеевка
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 За последните 2 месеца

    12 4 Отговор
    гробищни паркове с бандеровци по големи от Перник..
  • 64 Гост

    13 3 Отговор
    Май около 20 000 са в чувала.Подкрепят ги с ФАБ-500 и ФАБ-1500 по избор.

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Тони

    15 3 Отговор
    След избухването на военните действия Полша се утвърди като един от най-ревностните поддръжници на Украйна, приютявайки над един милион бежанци. Но отношението на обществото се променя драстично: колкото повече наближават изборите на 15 октомври, толкова повече се нажежават антиукраинските страсти.
  • 68 Страшно е !!!!!!!

    7 18 Отговор
    Всеки път като някой ми каже колко укронацисти са в гробове. Си представям колко гробове има в русия.Втората световна един германец е убивал някоко руски войници според статистиката. Ако не се лъжа. Та всеки път като някой ми каже за убити 200 хиляди укронацисти. Аз виждам горбище в русия дето изчезва зад хоризонта. В него някакви бедни хора от разни поробени републики. И психично болни психопати лежат едни до други.

    Коментиран от #69

  • 69 Авьер Гага Уз

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "Страшно е !!!!!!!":

    На на чужди гробове нидей рива,че не знаеш къде му е главата къде ..я

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Знаеше ли го това

    0 3 Отговор

    До коментар #69 от "Авьер Гага Уз":

    Всеки може да бъде простак. Това е най елементарното човешко поведение. То нито пречи,нито помага. То просто си е нещо елементарно такова. Нещо като дърка залепена на тротроара. Хората го подминават. Понякога го настъпват. Но не се случва нищо кой знае какво.Не е нито забележимо,нито пък е значимо. Абе като дъвка залепена на тротроара.

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    Като смениш "ватенка" и "ушанка" с "всушник", всичко в твоя коментар ще е вярно.
  • 77 Демократ

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Демократ":

    Абе ментето,я се скрий некъде,къде слънце не грее!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 стоян георгиев

    9 14 Отговор
    При авдеевка руснаците губят много хора и техника без никакъв шанс за успех.атаката е за да отслабят натиска при бахмут който очевидно не могат да спрат.сега украина ще изтегли част от хаймарсите от бахмут и ще върне позициите си.та руснаците с кръвта си ще платят отлагането на неизбежното ,както го правят обикмовенно.

    Коментиран от #96

  • 80 стоян георгиев

    14 3 Отговор
    Чао 00крайна мичка ви пайна.
  • 81 империя на злото

    10 14 Отговор
    Трети ден руските окупатори понасят колосални загуби в жива сила и техника при тази масова офанзива в Авдиевска посока.

    Коментиран от #88

  • 82 Демократ Путинофил

    4 3 Отговор
    Русия е демокрация бе червени старци загубени хахаха

    Коментиран от #84

  • 83 Не е попитал Дойчин -

    11 3 Отговор
    - не съм му отговорил!!! Няма нужда да пита разни "украински институти“:) Или пък Мозъчния Тръст на Нюланд, с тяхното : "може би", "вероятно", "възможно е", "говори се"......което пак са пробутали и тук:)

    "Защо Авдеевка е толкова важна за Русия?"- Ами защото азовците от там обстрелват ежедневно с години цивилното население на град Донецк. Другото интересно е, цялото западно натовско командване за Украйна, е концентрирано и натъпкано там. И излизане няма!
  • 84 Политолог

    6 4 Отговор

    До коментар #82 от "Демократ Путинофил":

    Да!

    А САЩ е деменция.

    И това доживяхме, кой да предположи!!!!

    Коментиран от #85

  • 85 гражданин

    4 3 Отговор

    До коментар #84 от "Политолог":

    Деменцията проличава след всяко изказване на елита в русия за ядрени войни и червени линии в Крим.
  • 86 българин

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Скот Ритър":

    Ритер последният косъм за родната вата.
  • 87 ШМАТКА

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Украйна никога няма да се предаде !":

    МИЛИЧКА,ПУТИНОФИЛИТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ,КАКВО И КЪДЕ ДА НАБИЯТ!
  • 88 ТАКА Е ТАКА

    9 2 Отговор

    До коментар #81 от "империя на злото":

    А Я СЕГА МИ КАЖИ КОЙ РЕШИ ДА СЪБИРА ИЗБЯГАЛИТЕ ПО ЕВРОПА УКРАИНЦИ КОЙ РЕШИ ДА МОБИЛИЗИРА ЖЕНИ КОЙ ПОКАНИ ХИЛЯДИ НАЕМНИЦИ /ПО УМНИТЕ ВЕЧЕ ИЗБЯГАХА /КОЙ ОЩЕ НАЕМА ДОБРОВОЛЦИ И ПРЕДИ ДА ГИ ПРАТИ НА ФРОНТА ГИ ОБУЧАВА 6 МЕСЕЦА ЗА ДА НЕ ДАВАТ ФИРА ПЪРВИЯТ ДЕН ЧИИ ХЕЛИКОПТЕРИ ЛЕТЯТ БАВНО НАД АВДЕЕВКА И СМИЛАТ ВСИЧКО ПОД СЕБЕ СИ ЗАБЕЛЕЖИ БАВНОООООО ИМА КЛИПЧЕ КОЙ НАВИРА ПЕХОТАТА СИ В ОГНЕВИ ЧУВАЛ МЕЖДУ РАБОТИНО И ВЕРБОВОЕ И НЕ СВАРВА ДА ИЗНАСЯ РАНЕНИТЕ И МЪРТВИТЕ
    ТА ТОЧНО ТАКА Е КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ
    МОМЧЕТО АКО УКРАИНСКАТА АРМИЯ БЕШЕ ПОСТИГНАЛА ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ХВАЛБИТЕ НА УКРАИНСКАТА ПРОПАГАНДА ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА В МОСКВА
  • 89 България Z

    3 1 Отговор
    Вече е превзет от Вагнер 🇷🇺✊

    Коментиран от #93

  • 90 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Украинците добавиха израелския президент Бенямин Нетаняху към списъка на миротворците за отклоняване на вниманието от Украйна.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Харон

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "България Z":

    :-)))))) Какво сънуваш когато си буден? Груз200 +1030, +танка 26, Бронирани машини +49, артилерийски системи +44, ППО +1, БПЛА +17, спец. техника +1. Само за миналият ден. :-)))))
  • 94 АУУУУУ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Скот Ритър":

    ТОВА Е ОНЗИ БИВШ ПОЛКОВНИК КОЙТО ОФИЦИАЛНО ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ОТ ......РИА НОВОСТИ .... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #95

  • 95 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "АУУУУУ":

    Вземи малко да прочетеш....човека е женен за съветска окраинка от Донбаския регион.
    Тоест. разбира от донбас, доста повече от теб.
    Скот интервюира рашки на английски, което се ползва за задгранична пропаганда, а рашките превеждат на руски неговите видеа и ги ползват за вътрешна пропаганда.
    Ако търсиш нещо по истинско- Patrick Lancaster.
    Има видео за японец , който се бие на страната на донбас.
    Самия Патрик, също е женен за жена от донбас , заедно с която вече 2 години ходят и помагат на възрастни хора или ги свързват с роднините им.
    Четете ве хора, стига сте бляли!
  • 96 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "стоян георгиев":

    Вече никой даже не коментира глупостите ти!
    Щели да освободят хаймарси....хахаха....хаймарс се пускат от авиация, няма нужда да се предислоцират, както ти си го представяш.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: