Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 13:25 1 224 7

Северната част на Газа: През нощта е имало ожесточени боеве между Израел и "Хамас"

  • газа-
  • хамас-
  • израел-
  • боеве-
  • конфликт-
  • война

Израелската армия заяви, че са убити бяха "десетки терористи"

Северната част на Газа: През нощта е имало ожесточени боеве между Израел и "Хамас" - 1
Снимка: Shutterstock

Тази нощ в северната част на ивицата Газа е имало ожесточени боеве между бойци на палестинската групировка "Хамас" и израелски войници, предаде ДПА, позовавайки се и на двете страни в конфликта.

Военното крило на "Хамас", Бригадите "Изедин ал Касам", съобщи за сблъсъци в северозападната част на палестинския анклав. Бойци на палестинското ислямистко движение са атакували с противотанкови снаряди израелски войници в района, както и югоизточно от град Газа, цитирана от БТА.

Убити бяха "десетки терористи", а инфраструктура на "Хамас" също бе унищожена, заяви израелската армия. Тя не предостави информация за евентуални жертви в собствените си редици при последните сражения.

От началото на сухопътните операции в ивицата Газа са загинали най-малко 16 израелски военнослужещи, отбелязва ДПА.

Израелската армия съобщи, че през нощта нейни войници са се натъкнали на терористични клетки, които са ги нападнали с противотанкови ракети и ръчни гранати. Последвали са продължителни сражения, по време на които войниците са били подкрепени от артилерия и авиация.

Вече повече от три седмици Израел атакува Газа в отговор на най-тежкото клане в своята история, което бе извършено от "Хамас" и други екстремистки групировки на 7 октомври. Тогава палестински бойци нахлуха в Южен Израел и извършиха редица нападения срещу градове и кибуци, при които загинаха 1400 души, а най-малко 240 бяха отвлечени.

Вчера по една от израелските телевизии бе съобщено, че по последни данни в изненадващата атака са участвали около 3000 бойци, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко му шънгии са

    0 0 Отговор
    Ритнали Камбаната?

    Коментиран от #2

  • 2 Те Гушват Букета,Запълват Трапа,

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колко му шънгии са":

    Хвърлят Топа,Изпъват Петите,Срещат Рогатия....Но бройката е Тайна
  • 3 Газа

    0 0 Отговор
    В средната ми част на ГАЗА настъпи редко щастие
  • 4 666999

    0 1 Отговор
    " ....бяха "десетки терористи" ..."

    Уплашили се от десетина....
  • 5 Анонимен

    2 4 Отговор
    ХАМАС си отиват. Лебедовата песен е на приключване.
  • 6 пенко

    3 0 Отговор
    ... КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ ЕВРЕИТЕ ПО СВЕТА --КОГАТО НАВСЯКЪДЕ ЩЕ ГИ ДЕБНЕ СМЪРТ ---ВОЙНАТА ИМ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА --СОРИ ГЕНИАЛЕН НАРОДЕ И ВИЕ МОИ ПРЕКРАСНИ РОДНИНИ В ИЗРАЕЛ !!!!!!!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.