Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 16:26 1 231 17

Мъжът, обвинен в убийството на Анна Политковска, e помилван от Кремъл

  • русия-
  • кремъл-
  • анна политковская-
  • обвиняем-
  • помилван-
  • служба на фронта

Служба на фронта е причината за помилването

Мъжът, обвинен в убийството на Анна Политковска, e помилван от Кремъл - 1
Снимка: Shutterstock

Мъжът, обвинен в убийството на руската журналистка Анна Политковска, беше помилван, след като е служил в руската армия на фронтовата линия на войната с Украйна, съобщиха местни медии. Адвокатите на бившия полицай, който беше осъден на 20 години затвор през 2014 г., потвърдиха помилването му пред портала RBC News, цитирана от БТА.

Агенция ТАСС посочи, че разпитващият е бил Сергей Хаджикурбанов, бивш следовател на Министерството за борба с организираната престъпност от руската република Чечня в Северен Кавказ.

„По моя информация Хаджи Курбанов е подписал договор с Министерството на отбраната и след това е бил помилван", каза пред ТАСС адвокат Алексей Михалчик. Според него първият договор (Бившият затворник все още служи в руските въоръжени сили след изтичането на срока). от шест месеца, според POLITICO. В момента има нов договор и ръководна роля в бойна част

"Искам да подчертая, че от самото начало на процеса по делото за убийство на Политковска той не се признаваше за виновен, и досега се смята за невинен, нямаше никакви доказателства за негова роля в убийството, така че човекът може да бъде приветстван, че се е сдобил със свободата си, макар и по такъв начин", добави Михалчик.

Политковска беше убита пред жилището си в Москва на 7 октомври 2006 г. ТАСС припомня, че според заключението на съда чеченецът Лом-Али Гайтукаев е получил заповед да извърши убийството и е сформирал престъпна група. В нея са били привлечени началникът на 4 отдел на дирекцията за оперативно издирване към Главното управление на вътрешните работи (ГУВД) Дмитрий Павлюченков, братята Рустам, Джабраил и Ибрахим Махмудови и Хаджикурбанов.

ДПА съобщи, че руският журналист Дмитрий Муратов, носител на Нобелова награда за мир, е казал пред местни медии, че помилването е пример за систематично нарушаване на правата на жертвите на руските държавни репресии. Агенцията допълва, че по същото време в затвора е починал един от мъжете, обвинени в убийството на Политковска.

Семейството на журналиста подозира, че убийството е политически мотивирано и все още настоява за пълно разследване на случая. Руската медия "База" публикува в канала на приложението си "Телеграм" новината, че помилваните са изпратени на руско-украинската фронтова линия в края на миналата година.

Германската агенция по печата посочи, че Русия е претърпяла тежки загуби през първите месеци на войната в Украйна и е започнала да набира нови войници за затворниците на първа линия. На престъпниците, някои с присъди за престъпления, беше обещана военна служба в замяна на свободата им.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Това новина ли е?

    23 1 Отговор
    Те освободиха психопати, серийни убийци, педофили, наемни убийци, силоваци и т.н. за да ги пратят да си вършат "занаята" в Украйна, а камоли тоя......
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 4 Отговор
    Това е прогнилата алкохолна джамахирия на страхливото с ботокса за която ридаят продажните капейки‼️
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    23 6 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и подло от пияния ватник и гладната копейка.
  • 5 Швейк

    21 1 Отговор
    Русия си пази престъпниците, включително и военнопрестъпника.
  • 6 Гориил

    3 17 Отговор
    Службата в руската армия е по-важна и ценна от дребната и скучна Политковская. Както е в случая с американската армия. Докато сте на военна служба, можете да избегнете електрическия стол.
  • 7 Гориил

    16 1 Отговор
    Киев три дня, а крематориумите не спират да пушат от лани край калния кремль, что случилас!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тия са фашисти на стероиди

    16 1 Отговор
    Вие си правете изводите
  • 10 пуснаха

    18 3 Отговор
    всички убийци и изнасилвачи. Те продължават да убиват и изнасилват. Престушленията в русия имат 200% ръст.
  • 11 руски десидент

    20 3 Отговор
    Бандата на Путин оправда убиеца на Ана,но човека който ще убие Путин ще бъде
    признат за спасител на цивилизасцията.
  • 12 Бимбо шланга

    12 2 Отговор
    Пусйо нема ботокс бе,тоа неговио мачкан фейс се полочава понеже на мазнио мо сурат не мой залепне желатина! Внетен ли сме? Иначе се е наочил хайванина да оди ка паторок и да си връти койрука ка жив Пусйо, ма оште тръси чесовнико на другата кунка! Че се приучи, шо не се ли че оди при Момиан Илича и оргинал Пуцин!
  • 13 Швейк

    21 3 Отговор
    В русия с май голямо уважение се ползват престъпниците, защото самия режим се крепи на престъпници. Примери: олигарси, мафия, криминални на фронта, В. Путин.
  • 14 Реалист

    7 15 Отговор
    Петата колона на Сорос в в Русия я ликвидират затова руснаците имат държава, а в България петата колона на Сорос си прави дори правителство и затова българите нямат държава, а живеят в колония.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 8000

    5 15 Отговор
    Политковская беше на служба при ЦРУ
  • 17 Малий

    12 0 Отговор
    Альошата от паметника в Пловдив сигурно е бил затворник при крепосните.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания