Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Декември, 2023 14:12 7 682 105

Залужни се е оплакал на САЩ от Зеленски и е поискал 400 милиарда долара

  • валерий залужни-
  • лойд остин-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • снаряди

Все повече се увеличават доказателствата, че има напрежение между военното и политическо ръководство на Украйна

Залужни се е оплакал на САЩ от Зеленски и е поискал 400 милиарда долара - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Американският военен министър Лойд Остин е бил информиран по време на посещението си в Киев, че Украйна се нуждае от 17 милиона снаряда и финансови ресурси на стойност 350-400 милиарда щатски долара за победата над Русия във войната, предаде „Украинская правда“.

Според изданието, което се позовава на своя източници, изчисленията на Генералния щаб на Украйна показват, че за изпълнение на задачата на президента за освобождаване на цялата територия на Украйна са необходими сили и средства за 350-400 милиарда долара.

В същото време Валерий Залужни, главнокомандващ украинските сили, се е оплакал на Остин от украинския президент Володимир Зеленски, защото според Залужни президентската администрация се е намесвала пряко във военните дела на ЗСУ.

От статията става ясно още, че администрацията на президента Зеленски е склонна да смята, че уволнението на Залужни ще допринесе за политическата му кариера. Близките на Зеленски разбират добре това, така че значителна част от екипа на президента на Украйна е категорично против оставката на сегашния главнокомандващ.

По данни на американското издание PBS от началото на инвазията до края на юли тази година САЩ са предоставили близо 77 милиарда щатски долара помощ (хуманитарна, икономическа и военна) на Украйна. Това означава, че искането на Залужни на близо 400 милиарда долара на практика е непосилно.

Все повече се увеличават доказателствата, че има напрежение между военното и политическо ръководство на Украйна. Народният депутат от партията "Слуга на народа" (партията на Зеленски) Маряна Безугла вече открито иска оставката на Залужни и дори открито обсъжда кой да го замени на поста. Поисканият от Залужни брой от 17 милиона снаряда за украинската армия е невъзможен за изпълнение. За справка, ЕС обеща на Киев доставката на 1 милиона артилерийски снаряда, но не успя да изпълни това си обещание. Напрежението в Киев се увеличи след неуспешната контраофанзива, с която украинската армия целеше да достигне Крим до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    150 4 Отговор
    Дайте им и чертежите на нашите самолети !!!

    Коментиран от #65

  • 2 Л. Джонсън

    135 8 Отговор
    Преговорите с Русия ще приключат само с капитулацията на Украйна, каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала

    „Защо Русия трябва да преговаря сега? Защо им е нужно това? Те не губят на бойното поле. Те не понасят катастрофални загуби. Икономиката им работи на пълни обороти. Те са в състояние да произвеждат повече, отколкото е необходимо за операции на първа линия. И Украйна губи. И той губи много лошо, губи и хора, и ресурси, а също така започва да губи територия. Единствените преговори, които могат да се водят тук, са преговорите за предаването на Украйна“, каза експертът.
    Според него преговорите с Русия ще се водят само при условията на Кремъл: Украйна ще откаже не само членство в НАТО в бъдеще, но и определени градове като Одеса и Харков.

    Коментиран от #46

  • 3 Прав

    136 5 Отговор
    Няма страшно източните колонии ще платят. Ще подарим и последното останало, после ще си купим американско на 10-торна цена. Ще си ликвидираме земеделие, транспорт и..за да може да върви това на фирмите от Украйна, закупени от западните господари срещу уж помощ, която е оръжие срещу заеми и собственост

    Коментиран от #18, #53

  • 4 Трол

    90 4 Отговор
    На снимката виждаме един генерал и един рапър.
  • 5 стоян георгиев

    12 86 Отговор
    Поредната хибридна атака срещу украйна.сега идеята е пе трябва зеленски и залужни да са скарани....хахахаха

    Коментиран от #14

  • 6 Хохо Бохо

    86 2 Отговор
    Началото на един логичен край?
  • 7 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    87 2 Отговор
    Залужни ще ги получи тия пари. САЩ ще стегне марионетките и подлогите си да съберат и повече пари от народите си и както винаги нашите марионетки и подлоги ще се престараят и ще дават повече пари взети от нас!
  • 8 Арестович

    88 3 Отговор
    За месец цяла бригада бяга от фронта.
    Арестович започна да говори за неща, които вече бяха очевидни за всички нормални хора, за масовото дезертиране на украински войници, за изродената политика на неговата държава, която се опитваше да ни плаши със зверска жестокост и ядене на трупове.
    И най-важното - за възпаления патос на средния украинец, който Люся напомпа със собствените си ръце. Пчела срещу мед.
    Руските военни вярват в това, което правят.
    Арестович се постара много, като реши да разклати напълно идеалния газ в главите на агресивното село, след истории за масово дезертиране от въоръжените сили на Украйна, той продължи да събаря кориците, но направи неточности в детайлите.
    "Да, руските войници не само вярват в това, което правят, но и действително се бият за земята си, коригирайки историческата несправедливост."
  • 9 Джамбaза

    107 1 Отговор
    400 милиарда?
    Да ме изчака до аванс!

    Коментиран от #79

  • 10 МирО

    113 1 Отговор
    Бре тия милярдите ги немат за нищо!?!?

    Коментиран от #13

  • 11 666

    76 1 Отговор
    добре утре по обет имам малко свободно време 400 няма да мога но 350 долара ще нарисувам
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    66 3 Отговор
    4ОО ООО ООО ООО $$$
    а С(р)АЩ нема паре ‼️СРАМ ‼️
  • 13 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    45 3 Отговор

    До коментар #10 от "МирО":

    При толкова много марионетки и подлоги в Сборището и извън него на САЩ и подчинени и покорени народи които нямат вече защитни сили и безсилни като ги ограбват, тия пари наистина са нищо и ще ги съберат господарите бързо!
  • 14 георги стоянов

    89 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ами те самите си казват, че са в конфликт. Залужни критикува Зеленски, Оня му забрани да прави партия. Арестович плюе срещу Зеленски по медиите. Порошенко скочи срещу Зелю, че не го пусна да мине границата от страх да не избяга като Арестович от потъващия кораб. И какво пак Русия ли ти е виновна Стояне ?

    Коментиран от #48

  • 15 Дивергент

    45 1 Отговор
    Не вярвам Залужни да се е оплакал на военният министър на САЩ,тъй като тъкмо от там идват нарежданията за изпълнение на президентската администрация.По -скоро е опит за одобряване на по -голям финансов транж към Украина
  • 16 Пръц

    64 2 Отговор
    Толкова пари и оръжия се наляха и ефект 0 ! Време е някой да му види сметката на Клоуна.
  • 17 Сибирски крепостен

    4 66 Отговор
    Тази кремълска подпорка я измисли великият алкохолен мислител от краят на руската епоха джибрата-Медвед след като си дрънна пияната кутула в улична-канавка.

    Коментиран от #23, #51

  • 18 🤔🤔🤔🤔

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Прав":

    За съжаление си прав. Много си прав!
  • 19 400 милиарда!!!

    64 1 Отговор
    Тези са направили състезание "Кой по по най-нагъл"... Укропия зайде!
  • 20 НРБ

    63 1 Отговор
    400 милиарда долара??????? Вие добре ли сте...каква е тази цифра ??? ЕС не иска да даде 12 милиарда за възстановяване на България....

    Коментиран от #26, #30

  • 21 Опааа

    44 1 Отговор
    🤦‍♂️ Много нагли тези ей! 400млрд.! 🤦‍♂️ Ей,бЕлото не прощава ей!
  • 22 Блудницата У Краина

    32 1 Отговор
    Ми вече тъЙ ще да е !
    Ще се оплаквате, ще се карате, ще се.....
    На ненужната блудница УкраИна и остават едни сълзи и с0п0лN.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Спокойно

    46 1 Отговор
    Корабът потъва бавно. Вода ще има за всички. Предстои, плъховете да се разбягат и да заразмахват руски знамена, вместо украински.
  • 25 Хаха

    58 1 Отговор
    Какви 400 млрд. просят и се оплакват един от друг всушанките!? Нали "избиха" на фронта 1 млн. руснака, още 3 млн. "осакатиха", оставиха ги по лопати и без гащи... Ама явно на плейстейшъна, от землянките!
  • 26 Ами...

    55 1 Отговор

    До коментар #20 от "НРБ":

    Е, сега! Това е Украйна! То и ние им плащаме на бежанците пък те с ,,Ягуари"затъват по плажовете! А иначе, не изплатени задължения по програмата за украинските бежанци, пращат ЧСИ-та по хотелите!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ти да видиш

    40 3 Отговор
    400 милиарда, тия не са нагли хич 😂😂😂😂😂
    Един" укpоп" световна мерна едница за наглост/!
  • 29 Наблюдател

    5 28 Отговор
    Украинската пета колона на Москва начело с Ермак води борба срещу украинските патриоти и готви подписването на мир под руски условия. За целта трябва да се свали Залужни. Армията няма да позволи това са стане, дори с цената на военен преврат. Очаквам скоро Ермак да избяга в Русия
  • 30 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    34 2 Отговор

    До коментар #20 от "НРБ":

    От България е в Сборището и НАТО не е видяла нищо добро и не сме видели нищо като помощ от тия съюзи! От участието на България в тия съюзи се възползваха само една малка част престъпници с власт, които забогатяха като Крезове ограбиха народа и станаха олигарси, политици, магистрати, робовладелци и чорбаджии, за народа само мизерия и безработица, болести без право на лечение и здравеопазване и яка експлоатация.

    Коментиран от #34

  • 31 Марийке

    32 3 Отговор
    заради цензура ти, от украински ч.п да не слезнеш!!! Нито един ицинизъм или лоша дума нямаше, ти си захранен с долари политически цензур, рожбо.
  • 32 Затипял рюсуфилтак

    3 30 Отговор
    И нашто късо джуджаче с ботокс и дървени токчета се тресе,неговия любим Медведя му е разпрал джанката от брулене,а и разкаляните орками и те ши гърбят от любов!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    4 42 Отговор

    До коментар #30 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    На когото не му харесва България да е член на ЕС и НАТО може да се изнасе. Кеф му Русия, кеф му Беларус, кеф му Сирия или Северна Корея.

    Коментиран от #37

  • 35 Мммммм, дааааа

    37 3 Отговор
    Не малко време им трябваше за да осъзнаят очевидната истина. А руснаците си знаят от самото начало как ще приключи всичко рано или късно. Още преди година имах съмнения, че всичко това е режисиран с кръв театър да разкатаят фамилията на ЕС и НАТО, в който главният режисьор е Путин, а главният герой се играе от Зеленски. Може и чиста случайност да е, но като цяло сюжетът води до единствения възможен край - Русия ще си прибере териториите с почти изцяло руско население, ЕС ще е на прага на икономически колапс заради наложените от самия него санкции срещу най-големия си доставчик на енергийни и други ресурси, а НАТО ще е обезкървено откъм въоръжение. В същото време Русия ще е не с крачки, а със скокове напред във всяко едно отношение, защото пазарите за стоките ѝ, най-вече на отбранителната промишленост, не са в ЕС, а и не са малко желаещите да купуват от тях. С тази война НАТО показа, че бойната техника и въоръжението му не са всепобеждаващи и вкарват собствениците му в разходи поради високата му цена. А се налага и да се сменя често, защото не изкарва дълго време на фронта. Та остава да видим колко дълго време ще се играе пиесата и дали няма да омръзне на спонсорите да си изпразват джобовете заради онзи, дето клати гората.
  • 36 Перо

    35 3 Отговор
    Залужни е скромен, можеше да поиска 999 млрд. долара! Печатарите са хора на Зеленски и са на линия.

    Коментиран от #63

  • 37 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    35 3 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Защо да се изнасяме ние които не харесваме да ни ограбват и да слугуваме на местни и чужди господари, а не изнесем с краката напред тях?

    Коментиран от #42, #93

  • 38 Вай-вай

    15 2 Отговор
    Хищната горила ще види сметката на розовите бузки.Може би в позата партер.Слава на героите.
  • 39 9090

    22 1 Отговор
    Егати цирка става!
  • 40 Сибирски крепостен

    4 20 Отговор

    До коментар #23 от "Опааа":

    Явно не тие-кастрираносамо чувството за хумор-кремълскиевнухо
  • 41 ГРЪКА АЛИ

    27 3 Отговор
    Радва ме едно само ,че Зеленизма ,разкажа играта на тъпите страхливи слаби американски нещастници ,,сащ,, са НИКОЙ и едно хубаво световно посмешище
  • 42 Българин

    5 19 Отговор

    До коментар #37 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ами тогава ще отидеш там където отдавна са СССР и НРБ.

    Коментиран от #47

  • 43 Шматка

    4 13 Отговор
    Ако Русия при техния бюджет харчи за армия по 300 милиарда на година ! Колко пари трябва да има Украйна за да победи ? САЩ ако наистина искаха някаква украйнска победа щяха да им дават по 200-300 милиарда на година. Те обаче не искат Украйна да победи.
  • 44 Механик

    29 2 Отговор
    Тия, тва, милиардите ги нямат за нищо бе!!!
    Аз тоя, Залужния го имах за по-реалист, па то ще се окаже, че и той пошмърква.
    Добре, бе, да речем че ще ни навирят данъците и другите такси, че цените ни ще скочат до небесата и някак ще се съберат тия милиарди. Ама войници от къде бе, Залужния? Войници от къде? Нали некой трябва да натиска спуска на това оръжие? То само не може да стреля. А вие нямате хора вече. А за обучени войскови части да не говорим.
    Спрете да си погубвате нацията, бе! Айде той,Зеленския е хазарин и не му пука за народа, ама вие, дето сте си украинци, защо го правите?
    п.п.
    Абе, тоя мандрил на снимката, от де го изровихте бе? Мого чер, бе!

    Коментиран от #61

  • 45 Атанаска Щерева

    36 2 Отговор
    САЩ наляха:
    - 75 млрд долара във войната в Украйна
    - 16 млрд долара в Израелско-палестинския конфликт
    В същото време:
    САЩ харчат по-малко от 7 млрд долара годишно за намиране на лекарства против рак
    - Новата програма на САЩ за полет до Луната Артемида струва около 30 млрд долара
    - Изпращането на марсианския ровър Кюриосити до Марс струваше 3 млрд долара
    - Най-новия космически телескоп Джеймс Уеб струваше 10 млрд долара
    - И т.н. и т.н. и т.н.
    Има ли някой още да се чуди защо тази планета е на това дередже, а? Защото изродите правят воини вместо да влагат в здравеопазване, образование, наука и т.н. А изродът Залужни иска 400 млрд още, смятайте. Това нормално ли е? Тоя нормален ли е?
  • 46 Калпазанин

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "Л. Джонсън":

    Не губи само укрия, фини обора губим и ние губим всички в Ес, заради продажни мижитурки като урсула шолц и макарон, виж испанците. Ъе открито си нарекоха това в палестина геноцид, цирка започна и тази зима няма да е като миналата
  • 47 Механик

    28 5 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Пич, ако се изнесем тия дто не искаме ЕС и НАТО, тук ще останат само роднините ти от гетото, бе! Па може и те да не останат.
    Ще останете един файтон хора.
    Смешници такива!

    Коментиран от #74

  • 48 стоян георгиев

    9 12 Отговор

    До коментар #14 от "георги стоянов":

    Ами това е при демокрацията .има сблъсък на мнения характери...тва не е непременно конфликт.

    Коментиран от #52, #91

  • 49 Тагаренко

    14 3 Отговор
    Не са много парите, разпределете ги на ЕС, ние сме готови да извадим поне 20 милиарда
  • 50 И Кличко се оплака...

    20 3 Отговор
    ...от Зеленски...!
    Бил действал еднолично и диктаторски...!
  • 51 Хахаха

    4 14 Отговор

    До коментар #17 от "Сибирски крепостен":

    Тука крепостните тролове нямат думата. И иди си закърпи съдраните свински цървули.
  • 52 Да де,именно...!

    21 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Тва е просто оправдание,че нещата в Украйна не вървят...!

    Коментиран от #55

  • 53 хаха

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Прав":

    "...източните колонии ще платят", та нали за това са създадени, да плащат ако искат да са живи източните колонии, в противен случай им се "спира кислорода" и...да не описвам какво следва, предвидено е предварително.
  • 54 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    26 3 Отговор
    В началото самоувереният Бай Издън, който разпали войната в Украйна, казваше на Путин, че войната щяла да му излезе твърде скъпо. А какво се оказа сега? Че старецът е затънал до шия в кривите си сметки. "Дайър Стрейтс" имат една хубава песен "Money for nothing" - "Пари за нищо".
  • 55 стоян георгиев

    4 14 Отговор

    До коментар #52 от "Да де,именно...!":

    Да те питам путин колко военни смени през последните две години?или си мислиш че войната е като по филмите? Войната е тежко и жестоко нещо естествено пе има огромни проблеми в украйна.воюват с втората армия ,която е в пъти по голяма и по въоръжена от украинската.

    Коментиран от #66

  • 56 Тома

    7 1 Отговор
    Почвам да пеатам и утре ги имаш казал снежинката
  • 57 Питам

    10 1 Отговор
    Този начумерения (вляво) виждал ли се е в огледало?
  • 58 Търновец

    22 1 Отговор
    Войната в Украйна ни тласка към глобална рецесия, а членството на тази страна в НАТО и ЕС ще ни въвлече във войната
  • 59 В.В.П.

    13 2 Отговор
    Як УЙЙЙИ за окропа..!!!Ахаха ..
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 В.В.П.

    10 3 Отговор
    Сащ бъркат ново фиаско..Пресен токсин за окропа..Цианид в малки дози .. Ахахаха
  • 63 Шано

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Перо":

    Федерос виеш ли
  • 64 ама и работа

    17 1 Отговор
    мислех, че Залужни е водкаджия, ама явно и него го е закачило белото...400 млрд...!?
  • 65 Феликс Дж

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Ама има ли вече и чертежи?

    Коментиран от #70

  • 66 КовидманЯк

    22 2 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Карай, важното е контранаступа да върви.а другото и всичко останало Путин е виновен ( нищо, че три пъти беше болен и поне още три пъти умря).

    Коментиран от #73, #82

  • 67 Анонимус

    18 1 Отговор
    С 400 млрд долАра,всички бедни и крайно нуждащи се хора,както и инвалиди,пенсионери и пр в целия свят ще живеят по 100г.Ама нейсе.За тях няма,а за Осрайна и вайна има.Разни хора,разни идеали.
  • 68 Хаха

    12 0 Отговор
    Какви 400 млрд. просят и се оплакват един от друг всушанките!? Нали "избиха" на фронта 1 млн. руснака, още 3 млн. "осакатиха", оставиха ги по лопати и без гащи... Ама явно на плейстейшъна, от землянките!
  • 69 Оги

    15 3 Отговор
    400 милиарда. Това са 400 хиляди милиона долара. Може ли някой само да си представи това количество пари?! На 400 хиляди места по 1 милион е това! Тия укрите са зле с главата до един. То сигурно ще отнеме години само да ги напечатат.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Име

    5 1 Отговор
    Тези хора гледат страшно, навъсени са - а всъщност не е необходимо.

    Една нормална дипломация би постигнала повече. Сега ще си пращат снаряди до безкрайност.

    Не мисля, че ще има изобщо победител.

    Впрочем - хубаво/лошо - ама 40-50 години нямаше такъв световен конфликт - специално - САЩ-Русия са един срещу друг.

    Коментиран от #81

  • 72 Дрън, дрън ... съветски чугун

    1 7 Отговор
    „Украинская правда“ колко рубли взе за тоя балвоч.
    Все едно карбовски или волгин да информира. Или пропагандона на копейкин - късМечков
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мирослав Тръндев

    5 0 Отговор
    И аз се оплаквам и от двамата, и искам още 1000 млрд във виртуални долари, ако са свършили може и един милион кеш
  • 77 Ха ха

    17 2 Отговор
    Какво нещо е слугинажът.За един мандат да унищожиш страната и народа си.Да се изправиш срещу Русия без грам мозък в главата си.Сега САЩ се измъзулват и остават ЕС да се оправя с Украйна.Народите на ЕС се надигат и скоро ще се види цялата истина.Всички подлоги на Америка ще паднат на избори,но вече ЕС е под вода.Срама нямат евроатлантиците.Защитавам българските интелеси и не съм позлога на Русия,но вие вманиячените защитавате умирането на Бългърия и ЕС
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джамбaза":

    Хахахахахх,навремето имаше една чалгия " Ако си поискам- ща ли ми дадеш ,ща ли ми дадеш,?хахаххах
  • 80 Моряка

    12 0 Отговор
    Мисля,че Вовата умря повече от 3 пъти,колега.И двойници му до един умряха.Пък той човека, не
    знае,че е умрял никой не го информирал.Срамота.
  • 81 Зелен Демократ

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "Име":

    За дипломацията принципно си прав, ама за това, че има конфликт между Русия и САЩ си в дълбока грешка, в конфликт с техните интереси е твоят начин на живот, на себеподобните ти също, освен това се считате за личности, а това е проблем за Тях! Ако ти и децата ти се мислите за такива с какво те ще са повече от вас, с пари само не е достатъчно! Така че се готви за сивото си бъдеще феодално-зависими гражданино, ще живееш ти мечтаеш според това, което ти се позволи!
  • 82 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "КовидманЯк":

    Ква е връзката на отговора ти с въпроса ми?

    Коментиран от #87

  • 83 смях в залата ама яко

    14 1 Отговор
    Тоя явно не познава числата за да си вярва ,че някой някъде ще му отпусне такава баснословна сума. Абсолютен идиот. Особено пък да чака пари от държави, които само обещават на чертежи помощ, докато изкопават ценните ресурси от държавата ти.
  • 84 Иво Джоков

    15 0 Отговор
    Окрайн ‐ две поколения просяци и проститутки!
  • 85 ????

    7 0 Отговор
    Зеленски ходил ли е в казармата,че се меси в работата на генералите,също като Хитлер,и затова победата им е ...в кърпа вързана,също като на Хитлер............по това много си приличат...
  • 86 ей палячо смешен

    16 1 Отговор
    Знаят да вадят стотици милиарди за война, но когато трябва за здравеопазване или образование, за опазване на околната среда... да не изброявам нужните места където ПАРИ НЯМА ,а вместо там ги НАЛИВАТ във ВОЙНИ !
  • 87 Пхахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #82 от "стоян георгиев":

    Връзка има, но ти не я виждаш, буряте. Колкото и да ти се обяснява няма да схванеш. Пхахаха. Путин ти е виновен, че си се родил проЗЗЗД
  • 88 Ред Нек

    2 13 Отговор
    Родния Ред Нек газ пикае като чуе че ще се дава помощ за Украйна .
    Ама нормално
    350 хиляди Вати миризливи , са при Кобзон .

    Коментиран от #95

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Циник

    12 0 Отговор
    Ей, тоя Залужни ем убав, ем скромен. Мечтата на всички тъщи.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 777777

    7 0 Отговор
    към №34,Ти що не отидеш в Украйна бе отворко,върви да им помагаш,ама не тука по плажовете,ами там на фронта,отворко нагъл.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 777777

    5 1 Отговор
    Танаске,щом питаш да ти кажа МА, то не е на такива като тебе работа,да казват кво ще правят.Ти си гледай манджата и куките,че кът са върни твоя да не ти напрай една офанзива по десния фронт,и една бомбандировка в тила,и ще видиш звезди от космодрума в Байконур...
  • 95 РЕД ДИК

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "Ред Нек":

    Искаш ли да си покомуникираме?Вземи и Васелин и заповядайте.
  • 96 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор
    Един афроафрикански и един рускосъветски мамун ще си мерят мамулите с Мецана !
  • 97 бай Даньо

    6 1 Отговор
    $400 милиарда!? Украинците изкукаха не че изобщо настояването да водят война с русия е било някога умно ... $400 млрд са половината военен бюджет на САЩ , това не е сериозно и е възможно само като извинение защо изгубихме войната - ами на липсват ни едни $400 млрд защото някой ще носи последствията когато загубата на украинците е факт ...
  • 98 Иван

    3 2 Отговор
    Боклука Лойд Остин да ги дава тези 400 милиарда!!! По най-бързият начин!!!
  • 99 Иван

    2 0 Отговор
    Долнопробните васалски овце 70+ също да помагат.
  • 100 Иван

    2 2 Отговор
    Хитлер също се е намесвал в решенията на фелдмаршалите.
  • 101 Иван

    4 1 Отговор
    Депутатката с кого обсъжда??? С Виктория Нюланд ли?
  • 102 Читател

    4 0 Отговор
    Как така САЩ не могат да дадат на Залужни 350-400 милиарда долара? Срамота , да не им се счупила печатницата за пари? То не може само на Зеленски да се дават пари, Ами ако тоя Залужни вземе да се разприказва и разкаже истината за войната в Украйна, Ами ако разкрие истинските и подпалвачи? Тогава ние в ЕС-то какво ша прайм.
  • 103 Барон Мюнхаузен

    2 0 Отговор
    Ръководителят на Украйна Владимир Зеленски комуникира с някои командири на въоръжените сили на Украйна не чрез главнокомандващия Валерий Залужни. Това затруднява командването на армията, съобщава Украинска правда, позовавайки се на източници.
  • 104 Барон Мюнхаузен

    2 0 Отговор
    Патладжана не може да ги разтърве. Хванали са се за гушите. От една страна Залужни и офицери от неговото обкръжение, от другата Зеля и генерал Сираков( който загуби Баумит и Соледар)
  • 105 !!!!!

    1 0 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ МИШМОРОК ТЪРСИ ПОМОЩИ ЗА " ПОЧИВАЩИТЕ миротворци " В СИБИР !!!!
Новини по държави: