Last news in Fakti

10 Януари, 2024 14:25 2 342 10

Всички се въоръжават до зъби и Сърбия не бива да изостава, заяви Вучич

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • въоръжени

Днес сръбският президент посети Руския дом в Белград и по този повод посочи, че отношенията между Сърбия и Русия са много добри

Всички се въоръжават до зъби и Сърбия не бива да изостава, заяви Вучич - 1
Снимка: Shutterstock

Всички страни по света и в региона „се въоръжават до зъби“ и Сърбия не бива да изостава в това отношение, заяви президентът на страната Александър Вучич, предаде Танюг.

„Всички се въоръжават до зъби. Въоръжават се и в региона и от нас зависи да не изоставаме. Мога само да ви кажа, че ние не изоставаме“, каза Вучич по повод изявлението на новия премиер на Франция Габриел Атал, че приоритетът му е въоръжаването на страната, цитирана от БТА.

Днес сръбският президент посети Руския дом в Белград и по този повод посочи, че отношенията между Сърбия и Русия са много добри. Той отрече обвиненията, че Сърбия е протекторат на Русия, Великобритания, САЩ или дори Германия.

„Сърбия се гордее със самостоятелността си и затова съм разочарован от изявлението на британския външен министър (Дейвид) Камерън, че Сърбия е протекторат на Русия, както и от приказките, че ние ще дестабилизираме региона“, подчерта Вучич.

Руският посланик в Белград Александър Харченко, който посрещна Вучич в Руския дом днес, отбеляза, че Русия не очаква от приятелските си страни да се превърнат в проруски държави, а да уважават собствените си национални интереси, защото така предлагат най-добрата възможност за развитие на отношенията.

„Нашите двустранни отношения предлагат предимства, възможности, перспективи. И затова Русия никога не очаква от партньорска страна, каквато е Сърбия, братска страна, да се превърне в проруска страна“, коментира Харченко.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хелоу

    24 7 Отговор
    Умни хора излязоха Сърбите. Мислят за интереса си за разлика от нашите еничари които ни управляват. Никой не е казал да ставаме Руска колония, просто да си гледаме интереса, който НЕ Е да даваме оръжие да се убиват Руснаци, нито да участваме във въоръжени конфликти с Велики Сили до нас.
  • 2 Къци Вапцаров

    2 9 Отговор
    Ако всички се въоражавт до зъби, Сърбия да се въоражи до нокти...
  • 3 в момента който

    9 2 Отговор
    има бюджет харчи за отбрана . като беше малко не харчехме . плащахме заради мариците . политиката е нацисти и заслужили върнали се от фронта фашисти да са в култ И да се кряка . Урсула , Зелиски , Борел - излизат крякат и в дупките . Вие в шенген , а после след 9 месеца хахахаха , след мирът в украйна кой ще назначи нацита за пътищари , инженери . лошо . като ги дефашизират няма да има .
  • 4 Тагаренко

    4 1 Отговор
    Въоръжаване му е майката !
  • 5 Русофил

    9 4 Отговор
    Българите да помнят, че сърбите отхапаха от държавата им. Така, че БГ да се въоръжава
    по-скоростно и повече. Не за заплати на тюфлеците и руските БГ генерали.

    Коментиран от #10

  • 6 Лека,по

    12 4 Отговор
    лека умните нации се ориентират в правилната посока на вятъра. Унгария, Словакия, Сърбия, Италия. В Германия никоя медия в България не споменава истината на размера на протестите,които обхванаха всички сектори в цялата страна.
  • 7 От историята е знайно!

    7 2 Отговор
    Че сърбите СА дестабилизирали района многократно! Примери - колкото щеш! Да не започваме със атентата в Сараево довел до Първата Световна Война, да не говорим за Сръбско-Българската война от 1885, да не говорим и какво сътвори Милошевич в по-ново време! Даже бих казал, че единственият фактор за дестабилизация на Балканите е Сърбия! И след като знаем, че Вучич е протеже на Милошевич, негов министър на Информацията и съпартиец е ясно каква "философия" изповядва! Гледайте изкъсо Сърбия!
  • 8 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    3 4 Отговор
    Сърбите никога не са предавали Русия, за разлика от нас - българите, които тя освободи. Но ние много държим да докажем верността на поговорката, че няма ненаказано добро!
  • 9 Никой

    1 4 Отговор
    Обща декларация в защита на семейните ценности е подписал президента Вучич , Радев и унгарката К. Новак. Но никой не обели и дума за Сръбския премиер Ана Бърнабич и нейната партньорка в живота , лекарката Милица Джурджич,които наскоро си осиновиха бебе. Та, 43 годишната Бърнабич и нейните хомосексуални наклонностине, направиха впечатление на масовия читател и лицемерите подписали този смешен документ.
  • 10 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Ха, ха каква ирония след Сръбско-Българската война, това ще бъде за втори път "Войната на генералите срещу капитаните.
    Този път българските войници да разстрелят генерал-рашидбузука.
Новини по държави: