Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 08:41 943 29

Южна Корея: Северна Корея изстреля няколко крилати ракети край западното си крайбрежие

  • севера корея-
  • ракети-
  • изстреляни-
  • западно крайбрежие-
  • южна корея

Това беше четвъртото за тази година изстрелване на крилата ракета, извършено от Северна Корея

Южна Корея: Северна Корея изстреля няколко крилати ракети край западното си крайбрежие - 1
Снимка: БГНЕС

Северна Корея (КНДР) осъществи ракетни изстрелвания в близост до западния крайбрежен район, съобщиха въоръжените сили на Южна Корея, цитирани от агенция "Йонхап" и Ройтерс.

Обединеният комитет на началниците на щабовете на Република Корея потвърди, че изстрелванията са извършени около 11 ч. (2 ч. по Гринуич) от западния крайбрежен район на Корейската народнодемократична република (КНДР). Броят на ракетите не е уточнен, предаде БТА.

"Засилваме наблюдението и бдителността си и нашите военни се координират тясно със САЩ, за да следят допълнителните признаци за севернокорейските провокации", заяви Комитетът пред медиите.

Това беше четвъртото за тази година изстрелване на крилата ракета, извършено от Северна Корея. Миналата седмица Пхенян заяви, че е изпитал "стратегически" крилати ракети, което предполага, че те може да са предназначени за носене на ядрени бойни глави. По-рано тази седмица държавните медии съобщиха, че страната е тествала новите си крилати ракети, изстрелвани от подводници. Лидерът Ким Чен-ун е бил на място, за да наблюдава изстрелването, при което са използвани ракети със същите опознавателни знаци като тези, изстрелвани от сушата.

Южнокорейските военни заявиха, че Северът изглежда извършва тестове на ракетите си, за да подобри техните възможности.

Последното изстрелване се състоя, след като по-рано през деня Северът заяви, че Ким е инспектирал корабостроителница на западното крайбрежие и е подчертал значението на силни военноморски сили в "подготовката за война", според държавните медии.

"Укрепването на военноморските сили е най-важният въпрос за напредъка в подготовката за война", цитира Корейската централна телеграфна агенция думите на Ким, казани по време на посещението му във военната корабостроителна база Нампо. Лидерът е бил информиран за строителството на различни военни кораби в рамките на нов "Голям план", решен от севернокорейското ръководство, добави агенцията, без да предоставя други подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий АраллампиевК

    12 3 Отговор
    Кога ще ги стигнем с нашата Демокрация Никога

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Тоя

    15 2 Отговор
    ги прави луди. Всеки ден дрънчи с оръжие и комшиите не могат да спят вече...
  • 3 Е кво толкова?

    12 3 Отговор
    Имат си ракети угаждат си....

    Коментиран от #6

  • 4 Заминавай при

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дякон Унуфрий АраллампиевК":

    Кимчовците.10 години в казармата.И ще станеш мъш!

    Коментиран от #7

  • 5 Варненец

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дякон Унуфрий АраллампиевК":

    Аз искам свобода, пълни магазини, добра заплата и всичко това си го имам. Колкото до ракети и разни луди диктатори, просто не ми трябват. На теб за какво са ти ракети?

    Коментиран от #9, #13, #14

  • 6 Цигане

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Е кво толкова?":

    Ама леб немат бате.Леб!

    Коментиран от #12

  • 7 Къната

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Заминавай при":

    А ти без казарма и си сложи цици, нокти и коса и ауспуха е станал като ремуса на голф 2 гти

    Коментиран от #8

  • 8 Шафьор

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Къната":

    Кат на КрАЗ е станал у ауспуха....
  • 9 Ракети ли?

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    Ракети има и не български а натовски които ние не можем да командваме защото сме колония

    Коментиран от #11

  • 10 Военен

    7 2 Отговор
    "да следят допълнителните признаци за севернокорейските провокации"

    Значи господарите на южна Корея когато изстрелват ракети това са "военни учения със САЩ в защита на мира" но ако северна Корея изстрелят ракети това вече са "севернокорейските провокации" - да живее "праведната" пропаганда.
  • 11 Натовски ракети.

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ракети ли?":

    Значи имаме най-доброто!

    Коментиран от #16

  • 12 Грую

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Цигане":

    Циганин като ти казвам, че не мислиш съм прав. Леб могат ли фъргат на место ракети? Леб не фъргат, лебеца си го ядат, а ракетите ги фъргат. А ти и лебец немаш, що немаш ракети да си го вардиш и ти го зеха ония де имат сега по много лебец.
  • 13 Дякон Унуфрий Араллампиев

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    Без Национален суверенитет няма да имате нормален живот Ядреното оръжие гарантира всичко това
  • 14 Запознат

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Варненец":

    Нито имаш свобода в колонията България, нито добра заплата освен ако не си от малцината които продават интересите на България за някой цент повечето от които са бивши партийци от БКП или ченгета от ДС.
  • 15 Демократ

    3 5 Отговор
    Северна Корея е прокремълския миротворци,който непрекъснато изстрелва ракети и заплашва с унищожение най-вече Вашингтон на далечно разстояние и Южна Корея на най-близко такова, по примера на Путин. Да не си съсед на такъв руский мир, защото сега му е основна подкрепа с тонове оръжия.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Натовски ракети.":

    Ние нямаме нищо - имат господарите ни и само те решават на къде да ги изстрелят - могат даже и по твоята кратуна ако не слушаш.
  • 17 Антитрол

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    До колкото знам северна Корея за сега никого не е нападнала и никого не застрашава за разлика от господарите ти които нападнаха много суверенни държави а последно одобриха удари срещу Ирак и Сирия.

    Коментиран от #21

  • 18 Читател

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    Много ми е смешно когато нашите козячета се мъчат да обвиняват други за същото което господарите им правят постоянно - изстрелване на ракети, заплаха на други държави и доставка на тонове оръжия.

    Колко трябва да ти е промит мозъка за да казваш че краварите ако правят нещо е добро но другите ако правят същото нещо е лошо.

    Коментиран от #20

  • 19 Варненец

    2 2 Отговор
    По запознат съм от теб, какво имам сега и какво имах под Рашкия ботуш. Това платените кАпейки, сте много продажно племе.

    Коментиран от #22

  • 20 Демократ

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Читател":

    Промитите мозъци в чугунените червени глави обявяват нормалните мозъци за промити . Голям смях пада! Не си спомням някога САЩ или която и да е друга цивилизована държава да е заплашвала Русия с унищожение. Путин и Кимчо най-редовно заплашват ,те само това могат,да произвеждат смърт. Това е истинската реалност, а ти за да живееш в руский мир,заминавай при Путин или приятелчето му в Северна Корея Ким.
  • 21 Демократ

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Всички чугунени глави не забелязвате престъпленията на Кремъл и защитавате диктаторите по света, но не отивате при тях, а в демократичните държави.Всички вие харесвате и диктатора Живков, но ние нормалните българи не искаме диктатура в България, в която вие да ни казвате как да живеем. Искаме свобода!

    Коментиран от #24

  • 22 Дякон Унуфрий АраллампиевВ

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Варненец":

    Вие чувствате ли се Свободен Смятате ли че материалното благополучие е най важното Да ние по Черноморието горе долу сме добре Знаете ли в Северозапада каква мизерия е Докога
  • 23 Още малко ви остана

    1 0 Отговор
    Да не се притесняват толко. Като арестуваха 14 руски танкера петрол за 1 милиард, дето нито им бяха в териториални води нито бяха в някое тяхно пристанище, но като им наредиха господарите от Вашингтон, изпълняват... Ама тогава не бяха толко притеснени...Сега се притеснили, крадеца като го хванали и му ударили два по мутрата и се притеснил. Те и евроГейските крадци на руски активи скоро ще се притеснят..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Скоро

    1 0 Отговор
    Фащ и жълтите му пудели ще ядат хурКата. Аи всички дето им вървят по гайдата
Новини по държави: