Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 21:41 1 174 7

ЕП не определя срок за провеждане на разследването на евродепутата Татяна Жданока

  • татяна жданока-
  • латвия-
  • разследване-
  • срок-
  • евродепутат

Проверява се дали Жданока е нарушила правилата за поведението на евродепутатите

ЕП не определя срок за провеждане на разследването на евродепутата Татяна Жданока - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент не определя окончателен срок за разследването на информацията относно твърденията, че независимата латвийска евродепутатка Татяна Жданока е сътрудничила с руската контраразузнавателна служба ФСБ. Това бе заявено днес от говорител на институцията по време на пресконференция, отговаряйки на зададени въпроси, съобщи БТА.

Той отбеляза, че случаят бе поверен от председателя на ЕП Роберта Мецола на разследваща комисия, която работи при закрити врата. По неговите думи се полагат усилия за бърз напредък по разследването. Говорителят не можа да посочи дали може да се очаква резултат преди изборите за евродепутати през юни.

Проверява се дали Жданока е нарушила правилата за поведението на евродепутатите, поясни той. По неговите думи освен тази проверка, разследване са предприели и властите в Латвия.

Говорителят уточни, че тази седмица ЕП ще обсъди опитите на Русия да се намеси в демократичните процеси в ЕС. Предвижда се да бъде обсъден и случаят с Жданока, ще бъде приета резолюция, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Бутылкин

    1 4 Отговор
    БГта е село
  • 2 Иван Бутылкин

    1 5 Отговор
    БГта е Турция.
  • 3 Иван Бутылкин

    2 4 Отговор
    Но най-гнусното сред българите дори не е сексът на турците с български момчета, а "ибpикчийството". Това е обред за изнасяне на турския султан от българите, за да може султанът да облекчи голяма нужда. Тогава българите помазвали царствения задник на султана с различни ароматни масла..


    Уф, отвратително!

    Коментиран от #5

  • 4 Куин Чарлз

    2 0 Отговор
    Ние сме по-добри при лов на вещици, аматьори!
  • 5 Куин Чарлз

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Бутылкин":

    Стив Ханке при Карбовски каза че сегашните управници са като при османското...присъствие.
  • 6 Абе тия получават

    10 0 Отговор
    От 15 000 евро заплати нагоре и само с глупости се занимават?
    Разпадане на този "комунистически съюз"!
    Не върши нищо полезно, а харчи огромни средства!
  • 7 Някой

    12 0 Отговор
    Така е! Всеки, който си позволява да говори по забранени теми и да задава неудобни въпроси, се репресира. Фашистка Германия ряпа да яде!
Новини по държави: