Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 06:53 1 141 9

Пхенян разработи нова балистична система за контрол на изстрелването на ракети

  • северна корея-
  • ракетни системи

Академията за отбранителни науки, която контролира ракетните разработки в страната, снощи е провела "успешен тест"

Северна Корея успешно е разработила нова балистична система за управление на реактивна ракетна система за залпов огън, заедно с управляеми снаряди, заяви днес държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Академията за отбранителни науки, която контролира ракетните разработки в страната, снощи е провела тест на "балистичния контрол" при изстрелване на управляеми снаряди за ракетни установки за залпов огън с калибър 240 мм, съобщи КЦТА.

Севернокорейската агенция заяви, че стратегическата полезност на 240-милиметровите ракетни установки за залпов огън ще бъде "преоценена" и ролята им на бойното поле ще бъде по-голяма поради "бързото техническо усъвършенстване".

Разработването на снаряда и системата за балистичен контрол ще внесе "качествена промяна" в ракетните сили на армията, се казва още в информацията на агенцията.

Снощното изстрелване идва на фона на многобройните ракетни изпитания на Северна Корея през последните седмици и засилващите се връзки между Пхенян и Москва - стъпки, които бяха критикувани от САЩ и техните и съюзници, отбелязва Ройтерс. Те твърдят, че изстрелванията ескалират напрежението на Корейския полуостров.

Северна Корея от своя страна обвинява САЩ и Южна Корея, че ескалират напрежението с мащабните си военни учения.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамас

    8 0 Отговор
    Най-опасната ракетна система е кабалистичната.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хмм

    16 1 Отговор
    Кимчо е железарка баце
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ветеринарен психолог

    6 1 Отговор
    А Българската Академия на Науките разработи революционен чушкопек с вътрешно горене. Старият вид чушкопеци-БГ/1 ,които утрепаха маса народ от токови удари са вече в историята! Другарят Ким Чен изпраща делегация от Северна Корея ,която да усвои безценният опит в печенето на чушки.
  • 6 Хрис

    11 0 Отговор
    Не съм изненадан -севернокорейците създават тези оръжейни системи,защото нямат какво да ядът и пасът трева. Някога и ние, когато ядяхме БАНАНИ само по нова година, произвеждахме снарядите "Стършел" ,които подавяха всяка система за управление в радиус от 2км., в напреднал стадий беше разработката на система за блокиране на системите за управление на оръжията.на противника над цялата ни територия и т.н. и т.н. ГЛАДЪТ !!!
  • 7 Един

    0 4 Отговор
    Тази система става ли за ядене?
  • 8 Чучхе

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ден":

    Отиди до точката на удара с червени флагчета в ръце да насочваш оператора и ракетата.😆
  • 9 СМЕХОРИИ

    1 0 Отговор
    Според заглавието, ПХЕНЯН, някаква нова държава ли е, призната ли е от ООН
Новини по държави: