Last news in Fakti

12 Март, 2024 04:55 919 2

Делегация на КНДР пристигна на посещение в Монголия ВИДЕО

  • северна корея-
  • монголия

Това е рядко посещение в чужбина на делегация на затворената комунистическа държава

Делегация на КНДР пристигна на посещение в Монголия ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Севернокорейска делегация е на посещение в Монголия, съобщи държавната новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Пак Мьон-хо е бил приет вчера от монголския президент Ухнаагийн Хурелсух.

Това е рядко посещение в чужбина на делегация на затворената комунистическа държава. Северна Корея, изглежда, разширява своите дипломатически контакти, след като затвори плътно границите си по време на пандемията от новия коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Севернокорейският заместник-министър на външните работи и монголският президент са обсъдили развитието на приятелските отношения, установени между техните държави от предишни лидери, и засилването на двустранния обмен и сътрудничество.

Очаква се руски заместник-министър на културата да посети Северна Корея по случай годишнината от двустранно споразумение, съобщи още КЦТА.

Пхенян и Москва, които Западът постави в международна изолация, засилиха сътрудничеството помежду си. Северна Корея по-конкретно е обвинявана, че доставя на Русия оръжия за войната ѝ срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    3 1 Отговор
    ауу. Ако си омешат делегациите Ким да не бере ядове
  • 2 ха ха хааа

    2 1 Отговор
    Добре , че руски заместник - министър по кОлтурата ше им оправя "братските" взаимоотношения ...🤭😁
Новини по държави: