Last news in Fakti

20 Януари, 2014 11:53 1 834 0

Ляв депутат забърка БСП в скандал със Сирия - Видео

  • сирия-
  • бсп-
  • страхил ангелов

Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП, отбеляза Кристиан Вигенин

Българската делегация която гостува в Дамаск в края на миналата седмица, през уикенда се е срещнал с председателя на Сирийския парламент д-р Мохамад Жихад Аллахам.

Делегацията е водена от депутатът от БСП Страхил Ангелов. Делегацията е пристигнала на 17 януари и следващите два дни е имала последователни срещи в парламента д-р Мохамад Жихад Аллахам и с премиера д-р Уаел Алхалаки.

В излъчения репортаж се твърди, че Ангелов е изказал пред д-р Мохамад Жихад Аллахам подкрепата си за режима в Сирия и, че неправдиво се показват действията на армията на диктатора.

Репортажът от сирийската държавна телевизия беше качен в Youtube от групата, нарекла се „Честни сирийци в България“.

„Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП. Очаквам председателят на НС г-н Миков и председателят на ПГКБ г-н Станишев да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия - при над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад!“. Това поиска от официалния си профил във Фейсбук външният ни министър Кристиан Вигенин.

Въпреки уверенията на външният министър на България пред чуждестранни медии, че това няма да се случи и външната политика на Република България е непроменена, въпреки уверенията на председателя на българското Народно събрание, че няма да има парламентарна делегация която да подкрепи диктатора избиващ народа на Сирия, се случи, гневно коментира във Фейсбук Нидал Алгафари.

Логично е да попитам дали това е позицията на председателя на парламентарната група, председател на БСП и на ПЕС. Подобна политика, давам мигач на ляво, а завивам на дясно може и да способ но в Европа и цивилизования свят се приема като лъжа и непредсказуемост, пита Нидал Алгафари.

Той припомня, че в деня в който този народен представител от парламентарната група ръководена от Станишев е бил обгрижван от диктаторската власт, са избити стотици мирни граждани на Сирия.

Посещението ми в Сирия е в мое лично качество. Не съм командирован от българския парламент, каза за „Фокус” народният представител от БСП Страхил Ангелов. Той посочи, че е говорил основно за бежанския проблем и не е изказвал подкрепа за нито една страна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания