Last news in Fakti

22 Януари, 2014 09:56 1 893 2

Бил Гейтс: Бедността свършва през 2035 г.

  • бил гейтс-
  • бедност-
  • световна икономика-
  • бедни страни

С тази прогноза той се опита да развенчае един от трите

Бил Гейтс: Бедността свършва през 2035 г. - 1
Снимка АП/БТА

Основателят на компанията Microsoft и един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс, заяви в ежегодното послание на благотворителната фондация "Бил и Мелинда Гейтс", че към 2035 г. в света практически няма да останат бедни държави.

Бил Гейтс е един от главните архитекти на дигиталната революция, известен с това, че е напуснал Харвард, за да създаде империята Microsoft. В годишното писмо той твърди, че точно тази революция ще бъде едно от нещата, които ще помогнат на бедните страни да излязат от бедността, пише CNET.

В писмото Гейтс отбелязва прогреса на бедните държави и определя като мит твърдението, че тези страни не могат да станат богати. „Аз съм достатъчно оптимистично настроен за това и мога да направя прогноза. През 2035 година почти няма да има бедни страни по света”, посочва основателят на Microsoft.

Той се аргументира с данни от класификацията на доходите на Световната банка, която разделя икономиките според брутния национален доход на глава от населението. Бил Гейтс отбелязва, че в почти всички държави доходите ще бъдат средни или високи. Според Световната банка за ниски доходи се смятат тези под 1038 долара, а за средни от 1036 до 4085 долара.

"Ако трябва да бъдем точни, аз имам предвид, че през 2035 г. практически нито една страна в света, дори като се отчита инфлацията, няма да бъде толкова бедна като 35-те държави, които Световната банка днес причислява към страните с най-ниски доходи", посочва Бил Гейтс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Това се казва "Утопист".
  • 2 comments

    0 0 Отговор
    .....Ако ми предложат ПАРИТЕ НА ТОЯ срещу това -да приличам
    НА ИДИ.Т,ОЛИГО..ЕН или като възпитаник на училище за хора
    СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ-веднага и категорично ОТКАЗВАМ!