Last news in Fakti

25 Март, 2024 12:53 999 1

Верижна катастрофа в Германия: 27 души са пострадали, двама са загинали

  • германия-
  • верижна катастрофа-
  • пострадали-
  • загинали-
  • магистрала

52-годишна жена и 2-годишно дете са загинали на място

Верижна катастрофа в Германия: 27 души са пострадали, двама са загинали - 1
Снимкa: Shutterstock

Двама души загинаха и 27 пострадаха при верижна катастрофа на около 40 автомобила на магистрала близо до Вюрцбург в германската провинция Бавария, предаде ДПА и БТА.

52-годишна жена и 2-годишно дете са загинали на място, а друго дете е било откарано в болница с животозастрашаващи травми, заяви рано днес говорител на полицията.

Властите казаха, че магистралата се е наложило да бъде изцяло затворена в едната посока след три произшествия по мокра настилка за кратък период от време вчера следобед. Според властите в първата катастрофа са участвали 17 коли. Причината е била, че някои шофьори са се разсеяли заради повредено превозно средство отстрани на пътя и са се блъснали. В резултат на това двама души са тежко ранени, а деветима са с леки травми.

Веднага след това, няколкостотин метра по-назад, още няколко коли са се блъснали и три автомобила са се запалили. Жена и малко дете са починали, а трима души са тежко ранени, сред които и детето с опасност за живота, както и 11 души с леки наранявания.

Около час и половина по-късно възникна трето произшествие, отново с три коли.

На място бяха изпратени полиция, пожарна и служби за спешна помощ. По данни на Баварския червен кръст три спасителни хеликоптера са кацнали на магистралата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва непременно

    2 1 Отговор
    да се направи задължително във всяка кола електронна система за автоматично определяне на дистанцията. Тя си работи автоматично и по всяко време изчислява огромен набор от параметри: състояние на пътя, мокро, зимно време, сухо..., скорост на автомобила, спирачен път на автомобила, разстояние до другите участници по пътя и да НЕ позволява нарушение на спирачният път, необходим от всяка скорост и при всякакви други условия да се спре колата до нула скорост!
    В момента е така, че това е субективна преценка на шофьора и се вижда, че много умират поради неправилната преценка, точно на това...
    За бордовият компютър, свързан с газта и спирачките това днес е детска игра.
Новини по държави: