Last news in Fakti

18 Април, 2024 05:47 1 263 4

Анджей Дуда се срещна с Доналд Тръмп в Ню Йорк

  • анджей дуда-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • полша

Полският президент бе посрещнат в "Тръмп Тауър"

Анджей Дуда се срещна с Доналд Тръмп в Ню Йорк - 1
Снимка: YouTube

Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна вчера на частни начала с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е претендент за президентската номинация на Републиканската партия за предстоящите през ноември тази година американски избори за държавен глава, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дуда осъществи срещата в рамките на своето посещение в Ню Йорк.

Тръмп посрещна полския държавен глава в небостъргача си "Тръмп Тауър", посочва АП. "Той свърши фантастична работа. Той е мой приятел", заяви бившият американски президент.

Дуда, когото Ройтерс определя като националист и чийто мандат изтича догодина, беше един от предпочитаните от Тръмп международни партньори по време на престоя му в Белия дом, припомня Ройтерс.

"Говорихме за наше сътрудничество... Просто се познаваме в човешки аспект като двама, бих казал, в известен смисъл приятели", заяви Дуда. Ройтерс посочва, че перспективата Тръмп да се завърне на президентския пост в САЩ извиква безпокойство у много европейски лидери, че американската страна ще намали подкрепата си както за Украйна, която е съседна на Полша държава, така и за съюзниците в НАТО.

"Имахме четири знаменити години заедно. Винаги сме били зад Полша, по всякакъв начин", каза още Доналд Тръмп, цитиран от АП.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    13 3 Отговор
    Тръмп е велик.Радваме се,че се сдоби и с кученце дуда
  • 2 Фашата дудов

    13 2 Отговор
    Иска да убеди Тръмп да помага на 00сра-фашата. Не знам къде ще се крият всичките тези фаши, когато 00сра стане част от РФ?
  • 3 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Тръмп!!!
  • 4 Дуда се Среща с Тръмп??? Дуда усеща на

    2 1 Отговор
    Къде духа вятъта, разбира, че Тръмп щее следващия Президент на САЩ! ПОЛША и Румъния си Заработиха много Минуси срещу Русия, Основните Логистични бази за Доставка на всичко за Украйна!! Дуда е отишъл да моли Тръмп, след Края на Войната, Руснаците да използват Вазелин по отношение на Полша,!? ПРЕЗАСТРАХОВА СЕ ДУДА!?