Last news in Fakti

20 Април, 2024 19:15 963 11

Deutsche Bahn забрани пушенето на канабис на гарите

  • deutsche bahn-
  • германия-
  • канабис-
  • гари-
  • забрана

Наскоро Германия легализира ползването му

Deutsche Bahn забрани пушенето на канабис на гарите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Железопътният концерн Deutsche Bahn забрани пушенето на канабис по гарите, въпреки приетия закон, който го легализира в Германия, съобщи вестник Bild am Sonntag.

Компанията ще направи промени във вътрешните си разпоредби. „Въз основа на законовата забрана за консумация на канабис през деня в пешеходни зони или в близост до училища и детски площадки, бихме искали да защитим пътниците, особено децата и тийнейджърите, на нашите гари“, каза говорител на Deutsche Bahn. Това ще важи и за зоните за пушене на обикновени цигари.

До 1 юни нарушителите ще бъдат помолени да се въздържат от пушене на канабис, а след тази дата ще бъдат предприети по-строги мерки.

На 1 април в Германия влезе в сила закон, който регулира съхранението и отглеждането на канабис, което предизвика ожесточени противоречия в германското общество. Според новите правила жителите на Германия на възраст над 18 години имат право да притежават не повече от 25 грама канабис на улицата за собствена употреба. Вкъщи е позволено да отглеждате не повече от три храста канабис или да имате максимум 50 г канабис за собствени нужди. Сега растението е изключено от списъка на забранените вещества. Вече можете да пушите канабис на обществени места, но е забранено в близост до деца, тийнейджъри, както и в близост до детски градини, училища, детски и спортни площадки, както и в пешеходни зони през деня.

В същото време законът предвижда мерки за предотвратяване на пристрастяването към канабиса. Частичната легализация на канабиса още през 2021 г. беше включена в коалиционното споразумение на Социалдемократическата партия на Германия, Зелените и Зелените. и Свободната демократическа партия. Опозицията, федералните държавни власти и различни организации се противопоставиха на легализирането на канабиса, смятайки, че новите правила ще се отразят негативно на борбата с престъпността.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да са живи и здрави зъболекарите

    7 2 Отговор
    Дано имат силите на 25 годишни цели ченета да правят.
  • 2 Мхм

    14 3 Отговор
    Значо тютюна растение бил вреден а канабиса пак такова не бил

    Коментиран от #3

  • 3 лесно е

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Пушейки тютюно можеш да шофираш. Можеш ли да шофираш пушейки другото?
  • 4 Защо

    15 2 Отговор
    Ги забраняват. Тъкмо разрешиха сериозните нарк..отици. Боц.кайте се , шмъркайте , правете каквото ви харесва. Демокрация . Важното е да се довършите.
  • 5 Дрогата

    13 1 Отговор
    За всяка гара, образователно заведение, за конкретен час от денонощието и т.н. - отделен ограничителен закон. А мафията на дрогата си издейства разрешението за мръсния бизнес, пък уж нямало корупция. Веднъж свикни да се дрогираш, пък имай воля :) да различаваш мека и фатална дрога.
  • 6 "Наскоро Германия легализира ползването

    5 2 Отговор
    му"

    А защо ревете тук, че германските политици не вършили никава работа и, че не се грижили за германския народ????
    Та те дори намалиха възрастта за трансджедър операциите без да е необходимо допитване до родителите.
    Все благинки на народа! Работят усърдно та пушек се вдига.
  • 7 Иво

    2 2 Отговор
    След 10 години не я виждам Германия
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: